Het jaar 2021 is alweer voorbij dus jij bent vast benieuwd welke crypto’s veelbelovend zijn voor het jaar 2022.

We gaan ze allemaal bespreken in dit artikel. Natuurlijk is het ook altijd goed om zelf nog onderzoek te doen als jij geïnteresseerd bent in een cryptomunt. En onthoud dat de crypto wereld volatiel is, dus je moet wel bereid zijn om risico’s te nemen.

Bitcoin

Bitcoin is de bekendste cryptomunt die er bestaat. En vanwege de naamsbekendheid wordt Bitcoin door steeds meer particulieren en bedrijven als financiële instelling geaccepteerd. Hierdoor is Bitcoin ook de komende jaren (vooral voor 2022) een van de beste cryptomunten om in te investeren.

Afgelopen februari werd er bijvoorbeeld al bekend gemaakt dat Tesla voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoins had gekocht.

De volgende punten zijn belangrijk om vanaf te weten en waarom jij in Bitcoin zou kunnen investeren:

 • Wall Street heeft gekozen voor crypto. Steeds meer beleggers op Wall Street gaan gebruik maken van Bitcoin. Tesla doet dit dus al.
 • Het is steeds gemakkelijker om te betalen met Bitcoin, zo zijn er ook steeds meer crypto creditcards te vinden.
 • Er worden steeds meer regels opgesteld rondom het gebruik van de Bitcoin. Dit wordt door sommige gezien als een nadeel, maar voor andere als een voordeel. Als er namelijk regels op worden gesteld zodat alles beter geregeld is, zullen mensen zich sneller op hun gemak voelen. Hierdoor kopen ze de munt, waardoor de waarde van de Bitcoin weer stijgt.
 • Het team van Bitcoin blijft bezig met nieuwe ontwikkelingen. Ze blijven updates uitvoeren aan de kern van de blockchain die de digitale munt laat functioneren. Het netwerk zal dan ook steeds groter worden waardoor de vraag naar Bitcoin zal stijgen.
 • Banken worden steeds negatiever in het daglicht gezet, voornamelijk door de stijgende inflatie. Hierdoor gaan mensen op zoek naar andere manieren om hun kapitaal veilig te stellen. Cryptocurrencies, wat onder de leiding is van Bitcoin, is een populaire optie om je kapitaal mee op te slaan zodat je niet meer met een bank te maken hebt. Daar gebruik je vaak ook een wallet voor.
 • Het handelsvolume van Bitcoin is zeer hoog. Hierdoor wordt duidelijk dat er veel mensen geïnteresseerd zijn in Bitcoin. Bitcoin heeft een beperkte voorraad en er komt dus vrijwel zeker een nieuwe regelgeving waardoor het toegankelijker wordt om Bitcoin te kopen. Dit zal ook weer een waardestijging en veel succes opleveren.

Toekomst van Bitcoin

Het blijft natuurlijk een feit dat Bitcoin volatiel is. De ene dag kan de munt enorm stijgen maar de volgende dag kan de munt net zo hard weer dalen. Dat is het risico dat je neemt als je gaat investeren in cryptomunten. De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met meerdere pieken en dalen waardoor iedereen anders denkt over de toekomst van de Bitcoin.

De voorspellingen voor de aankomende tijd zijn dan ook verschillend, van 60.000 dollar tot 400.000 dollar. Niemand zal dit natuurlijk ooit zeker kunnen weten tot het echt gebeurt. Maar Bitcoin is zeker een waardevolle aanvulling om in te investeren als je bereid bent om risico’s te nemen.

Waar kun je Bitcoin kopen

Bitcoin kun je op veel plekken kopen, op buitenlandse en op Nederlandse exchanges. Bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Bitvavo en Bitcoinmeester. Deze programma’s werken heel simpel. Je stort geld in je wallet om die vervolgens in te ruilen voor Bitcoin. Als je liever een buitenlandse exchange wilt gebruiken, denk dan aan Binance, Coinbase of Kraken. Deze drie staan in ieder geval aangegeven als veilige exchanges.

Ethereum

Ethereum werd gelanceerd op 30 juli 2015 door de Russische programmeur Vitalik Buterin en zijn team. Hun doel was om een computer te maken voor de hele wereld, door middel van decentralisatie van het wereldwijde web door nodes te gebruiken in plaats van servers.

Inmiddels is Ethereum een van de bekendste software platformen ter wereld. Ze hebben een eigen token, Ether, en ze maken gebruik van de blockchain technologie.

De redenen om in Ethereum te investeren zijn:

 • Ethereum is niet alleen een cryptomunt, het platform ondersteunt ook apps op de Blockchain (dApps) en DeFi coins. Dit staat voor gedecentraliseerde financiering. Het gebruikt decentrale netwerken, zoals blockchains, om traditionele financiële instellingen te veranderen in transparante en decentrale protocollen. Doordat Ethereum zoveel functies heeft, wordt het al gebruikt in meerdere sectoren zoals de gezondheidszorg, de energie-industrie en ook in de gaming wereld.
 • De oprichter van Ethereum is bekend en zijn team is zeer gedreven. Hun platform heeft al veel succes gebracht en ze zijn inmiddels alweer bezig met proof-of-stake, Ethereum 20 en de groei van het aantal ontwikkelaars op het Ethereum ecosysteem. Ze blijven zich ontwikkelen.
 • Ethereum heeft een gedecentraliseerde structuur. De technologie biedt een alternatief voor traditionele financiële systemen en banken. Ethereum gebruikers kunnen transacties doorvoeren zonder dat een derde partij zich ermee bemoeit, denk hierbij aan de overheid of aan banken. De transactiekosten liggen ook lager. Dit is ook erg makkelijk bij het versturen naar en van een crypto wallet.
 • Ethereum beschikt over ontelbaar veel Initial Coin Offerings (ICO’s). Erc-20 tokens maken onderdeel uit van het Ethereum platform. Ook worden die vaak gebruikt bij fondsenwerving.
 • Steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd in Ethereum. Grote bedrijven die inmiddels al gebruik maken van het Ethereum platform zijn JP Morgan, Amazon en Microsoft Azure.
 • Er vinden steeds meer transacties plaats die uitgevoerd worden door zelfuitvoerende contracten. Vitalik Buterin heeft ooit gezegd dat Ethereum in de toekomst meer dan een miljoen transacties per seconde kan verwerken.

Toekomst van Ethereum

Op het blockchain netwerk van Ethereum worden tientallen gedecentraliseerde applicaties gebouwd.

Ook steunt het Ethereum netwerk crypto platformen die actief zijn in de DeFi industrie. Denk hierbij aan Aave en Uniswap. DeFi is in de afgelopen tijd enorm populair geworden doordat het de wereld van leningen, verzekeringen en spaarprogramma’s wil decentraliseren.

Ethereum wil dat deze instellingen onafhankelijk kunnen zijn van gecentraliseerde financiële instellingen en banken. Doordat de populariteit van DeFi zo is toegenomen, is de positie van Ethereum ook weer gestegen in de cryptowereld. Voorlopig zal dit ook nog lang zo doorgaan, wat Ethereum een enorm goede investering maakt voor de komende jaren.

Binance Coin

Deze munt is op de markt gekomen om een inheemse crypto-activum, genaamd BNB, te exploiteren. Het ondersteunt verschillende nutsbedrijven in het Binance-ecosysteem. Denk hierbij aan handelsvergoedingen, wisselvergoedingen, noteringsvergoedingen en eventuele andere vergoedingen op de Binance-beurs.

Je kunt een Binance-munt ook gebruiken om te investeren in bepaalde ICO’s die via Binance’s Launchpad-progamma worden besproken.

Waarom Binance Coin?

De reden dat de Binance Coin een veelbelovende crypto is voor 2022 is omdat:

 • De coin meegroeit met het populaire handelsplatform Binance
 • Pancakeswap verhoogt de vraag naar BNB
 • Het is een volatiele munt

Toekomst Binance Coin

Er wordt verwacht dat de Binance Coin zal blijven groeien de aankomende jaren. Analisten verwachten dat de munt in 2025 meer dan €1000,- waard zal zijn. Omdat er een groei is aan crypto projecten en ontwikkelingen, denk hierbij aan projecten in blockchain technologie, duurzaamheidsprojecten, mijnbouwprojecten, tokens en andere projecten, zal dit positieve effecten hebben op de prijs van de Binance Coin.

Solana

Solana wordt gezien als een concurrent van Ethereum en Bitcoin omdat er per seconde meer én sneller transacties plaats kunnen vinden, tegen lagere transactiekosten. Hierdoor is Solana vooral populair bij iedereen die NFT’s wilt uitbrengen op een blockchain. Ze zijn zich dan ook aan het ontwikkelen tot één van de grootste cryptocurrencies wereldwijd.

Waarom Solana?

Het team van Solana heeft grote toekomstplannen. Het afgelopen jaar is Solana zo snel gestegen dat er tussen 2022 en 2025 ook een mogelijke stijging van 100% tot 200% wordt verwacht. Je kunt Solana ook bij alle grotere exchanges kopen zoals Binance of het Nederlandse Bitvavo.

Solano bestaat pas sinds 2020, dus dat is nog vrij jong. Het is opgericht door onder andere Anatoly Yakovenko.  Terwijl ze 710.000 transacties per seconde kunnen verwerken, wordt de veiligheid van het systeem en de gebruiker niet in gevaar gebracht. dApps kunnen ook heel snel en voordelig worden afgehandeld.

Toekomst van Solana

De verwachting is dat de Solana koers in 2022 ook nog flink omhooggaat. Ze verkrijgen steeds meer maatschappelijke acceptatie en dit zal zich in de toekomst nog verder gaan ontwikkelen. Ook partnerships zal Solana helpen om nog meer te gaan groeien.

Cardano

Cardano wordt steeds populairder. Zeker omdat het de allereerste peer-reviewed gedecentraliseerde blockchain oplossing ter wereld is, wat erg bijzonder is. Cardano is bedacht door Charles Hoskinson, een van de mede-oprichters van Ethereum.

Cardano bestaat sinds 2017 en het was eigenlijk al gelijk een succes. Het team bestaat uit meerdere wetenschappers. Een belangrijk weetje is dat ze meer dan 63 miljoen dollar hebben opgehaald tijdens de ICO (Initial Coin Offering). Dit is een vorm van crowdfunding met behulp van cryptomunten om kapitaal aan te trekken. De stijging ging als een raket en zo had Cardano in 2017 al een marketcap van meer dan 600 miljoen dollar.

Waarom Cardano?

Cardano gebruikt het PoS-algoritme, wat zeer betrouwbaar is. Hierdoor is Cardano betrouwbaarder dan vele andere crypto platformen. Daarnaast bestaat het systeem uit twee lagen. Iedere laag is verantwoordelijk voor een volledige set taken. Hierdoor wordt de interoperabiliteit bevordert, ook wel de samenhang tussen verschillende crypto platformen.

Cardano is energiezuinig omdat er vanwege het Proof Of Stake model niet gemined hoeft te worden. Dit scheelt veel energie. Ook is Cardano schaalbaar. De schaalbaarheid is zelfs beter dan dat van Ethereum. Het is ook goed om te weten dat de privacy van de gebruikers van Cardano centraal staat. Transacties zijn veilig en de privacy van gebruikers is beschermd. Dit komt doordat ze worden uitgevoerd zonder metadata.

Als laatste worden updates eenvoudig doorgevoerd. Het is voor Cardano mogelijk om updates uit te voeren zonder dat er problemen ontstaan met het uitvoeren van transacties of de balansen. Updates verlopen probleemloos, wat zeker een pluspunt is.

Toekomst van Cardano

De toekomst van Cardano hangt af van een aantal factoren. Hoogstwaarschijnlijk zal het een hele goede investering zijn. De blockchain is zeer veilig. Dit komt door de gedecentraliseerde aard. Ook is Cardano pas gelanceerd nadat er een uitgebreid peer-reviewed onderzoek heeft plaats gevonden. De wetenschappelijke basis is dus ook goed. De diverse crypto wallets ondersteunen Cardano volledig.

Als laatste is de blockchain stabiel en duurzaam, omdat Cardano dus niet gemined kan worden. De verwachtingen voor Cardano zijn dus hoog en we zullen zien of die verwachtingen kloppen.

NFT’s en NFT coins

In de afgelopen tijd zijn NFT’s steeds populairder geworden. Met een NFT speel je een play-to-earn game. Zo een game werkt heel simpel. Je hebt als speler de controle over een aantal in-game activa en je kunt de waarde daarvan verhogen tijdens het spelen. Je ontvangt tokens als beloning die je om kunt zetten in geld. Daarna kun je die uitgeven aan alles wat jij wilt. NFTs kunnen worden gekocht via Binance NFT.

Axie Infinity

Een bekende NFT coin is de Axie Infinity. Met games zoals Axie Infinity is het zelfs mogelijk om een passief inkomen te verdienen. Deze game werd geïnspireerd door Pokemon. Je moet diertjes verzamelen en opvoeden. In de game neem je het op tegen andere spelers. Wie wint, verdient tokens.

Ook kun je Axies fokken. Er geldt een maximum van zeven keer per Axie om zo inflatie van Axies te voorkomen. Voor elke nieuwe gefokte Axie betaal je meer. Om mee te doen aan Axie Infinity moet je dan ook behoorlijk wat geld inleggen. Terwijl je in januari nog maar 10 dollar kwijt was aan een Axie, ben je nu meer dan 300 dollar kwijt aan een Axie en je moet er ook minstens 3 hebben om te kunnen beginnen met het spel.

De diertjes en percelen die je kunt verzamelen, kopen en verkopen zijn NFT’s. Ze zijn allemaal uniek en niet inwisselbaar. Axie Infinity bestaat eigenlijk pas net, maar het heeft zich al helemaal ontwikkeld tot een sociaal netwerk.

Play to earn betekent eigenlijk dat je geld verdient door opdrachten te doen binnen een game. De maandelijkse inkomsten bij Axie Infinity liepen op van 103.000 dollar in januari tot 364 miljoen dollar in augustus 2021. Deze stijging had niemand zien aankomen. De video game wordt inmiddels door miljoenen dagelijkse spelers gespeeld.

Sinds afgelopen mei worden er elke dag wel 50.000 Axie NFT’s verkocht. Hierdoor ontstaat er miljoenen aan omzet. Als je meedoet aan Axie Infinity, kun je gemiddeld 4500 SLP (Small Love Potion) per maand verdienen. Dit staat gelijk aan 1500 dollar, zo ongeveer 1300 euro. Met SLP kun je de Axies fokken en opvoeden.

Waar kun je NFT coins kopen

Je kunt NFT coins bijvoorbeeld op Bitvavo, Binance en Coinbase kopen.

Decentraland

Een eigen stuk land is voor sommige mensen een droom die ze waar weten te maken. Voor anderen blijft het echter altijd een droom. Het is nu mogelijk om een virtual reality stuk land te bemachtigen. Dit kan op het platform Decentraland, mede mogelijk gemaakt door de innovatieve blockchain technologie van vandaag.

Alles wat je maakt op dit digitale perceel is van jou en dus niet van de makers van dit spel. Alleen jij hebt de rechten over jouw stuk land. Je kunt dus ook een passief inkomen opbouwen met dit stuk land, aangezien je het kunt verhuren. Hoe meer stukken land, hoe hoger je inkomsten kunnen zijn. Je kunt je stuk land ook verkopen.

Een stuk land koop je met de token MANA. Die token kun je kopen bij een cryptocurrency exchange zoals Binance.

Op het stuk land wat je hebt kun je bouwen wat je wilt. Er is zelfs geen hoogtelimiet waardoor je ook hoge gebouwen kunt bouwen. Je kunt bijvoorbeeld ook een stukje land verhuren en een stukje land voor jezelf houden, waar je vervolgens iets moois op bouwt.

Metaverse coins

Het is je vast al opgevallen dat de wereld steeds meer digitaal wordt. Steeds meer is online. Tot nu toe vinden al die handelingen plaats in 2D omgeving. Je bent altijd afhankelijk van jouw laptop of telefoon scherm voor alles wat je doet.

De stap die hierna komt is Meta verse. Door het combineren van virtual reality, augmented reality en internet, moet de mogelijkheid ontstaan om de digitale wereld om te zetten naar een 3D omgeving. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit eruit gaat zien, er wordt gedacht aan bijvoorbeeld een bril of implantaten in je ogen of hersenen? Op dit moment kan niemand zich dat nog voorstellen.

Bij de 3D wereld horen ook digitale munten. Deze zijn wel al ontwikkeld, bijvoorbeeld de Metacoin (MTC). Deze heeft al een enorme koerswinst gemaakt en er wordt verwacht dat er nog veel meer in zit voor deze munt, als Metaverse eenmaal werkelijkheid is geworden. Als dat eenmaal zo is, geldt ook de vraag welke munt de belangrijkste currency zal gaan worden in de nieuwe wereld. De verwachtingen zijn dat er meerdere munten zullen zijn, net zoals nu in de financiële wereld. Een greep uit de munten die met Metaverse te maken hebben zijn:

 • Axie Infinity (AXS)
 • Decentraland (MANA)
 • The Sandbox (SAND)
 • Enjin (ENJ)
 • Render Token (RNDR)

Dit zijn slechts een paar munten die op dit moment bestaan voor Metaverse.

Conclusie

Er zijn dus een aantal munten veelbelovend voor 2022 dus als jij wilt beginnen met het investeren in crypto, dan zit je hoogstwaarschijnlijk goed bij deze munten. Natuurlijk blijft de crypto wereld volatiel en is het goed om zelf ook nog even onderzoek te doen als je nadenkt om in een cryptomunt te investeren. De toekomst zal in ieder geval veel met zich meebrengen, zeker als we het hebben over Metaverse coins. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd wat de toekomst ons allemaal zal brengen.