American Express Creditcard

Op deze pagina vind je meer informatie over de beste American Express creditcard. Vergelijk hier de verschillende opties en kijk wat het beste aansluit op jouw wensen.

Top 5 Amex Creditcards

De beste keuzes

1. American Express Platinum

Ultieme Creditcard

Meer informatie

Green card

2. American Express Green Card

Ultieme Creditcard

Meer informatie

3. Flying Blue Entry Card

Gratis eerste jaar

Meer informatie

4. American Express Gold Card

Luxe & Premium

Meer informatie

5. American Express Flying Blue Card

Alternatieve keuzes

3 goede keuzes

Green card

1. American Express Green Card

Eerste jaar gratis & gratis punten

Meer informatie

2. American Express Business Gold

Inclusief veel membership punten

Meer informatie

3. American Express Business Entry Card

Goedkope creditcard

Meer informatie

Op deze pagina meer informatie over deze kaart & alternatieve

Binnen de wereld van creditcards, zijn er nogal wat aanbieders en moet er wel sprake zijn van een robuuste organisatie die er garant voor staat, dat alles wel verloopt naar wens van de klant. American Express mag zich tot deze organisaties rekenen en staat het bedrijf al langer dan 180 jaar (sinds 1850) al klaar om de klant van dienst te zijn.

Binnen de financiële wereld staan de ontwikkelingen niet bepaald stil en begon American Express in de jaren 50 al met de uitgifte van plastic betaalkaarten, de voorloper van de moderne creditcard. De creditcard diensten worden inmiddels over de hele wereld aangeboden en komt dat niet alleen door het veilig kunnen verrichten van betalingen, maar ook de vele andere voordelen.

American Express inloggen

American Express biedt iedere gebruiker de mogelijkheid om online toegang te krijgen tot zijn/haar account. Met deze online toegang wordt je de mogelijkheid geboden om 24/7 alle overboekingen en betalingen in te zien van jouw persoonlijke kaart. Dit is een uiterst betrouwbare manier om jouw cashflow te volgen en grip te houden op jouw financiën. De American Express login is zeer eenvoudig na het aanmaken van een account die persoonlijk wordt gekoppeld aan jouw account.

Let op: American Express zal nooit om jouw inloggegevens via de mail of telefonisch.

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een debitcard

Wil je een American Express credit card aanvragen?

Het American Express aanvragen is zeer gemakkelijk, mits je voldoet aan de gestelde eisen die bij de aanvraag van de American Express credit card horen. Om een creditcard American Express met succes te kunnen aanvragen moet je kunnen voldoen aan de volgende eisen:

  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder
  • Je moet verplicht een lopende rekening bij een Nederlandse bank hebben
  • Je mag geen negatieve BKR-registratie hebben
  • Afhankelijk van het type creditcard moet je voldoen aan de inkomenseis die aan deze kaart verbonden zit

Wanneer je niet kan voldoen aan de BKR-toetsing dan kun je bij American Express geen creditcard-aanvragen. Je kunt dan wel bij een van de andere aanbieders een creditcard zonder BKR-toetsing aanvragen. Echter, beschikken deze niet over dezelfde voordelen als dat een gebruikelijke creditcard te bieden heeft.

Veilig betalen met de American Express credit card

Betalen met een creditcard, is omdat er niet met fysiek geld gewerkt wordt, nog altijd de veiligste manier, maar moeten daarvoor ook de juiste veiligheidsmechanismen voor in de plaats zijn. Dat geldt in het bijzonder voor online betalingen en kan het daar soms wel mislopen.

Zo kan het product waar er voor betaald is, helemaal niet bezorgd worden of voldoet het helemaal niet aan de gestelde voorwaarden. Dat zal jou als houder van een American Express credit card niet overkomen omdat het betaalde bedrag dan weer teruggestort wordt. Onlineaankopen doe je dus met een gerust gevoel en geldt de “geld terug” regeling ook voor gevallen waarbij de bestelling door diefstal kwijt raakt of schade oploopt.

De American Express credit card wordt natuurlijk niet alleen gebruikt voor onlineaankopen zoals bijvoorbeeld bij een virtuele creditcardhet geval is en kan je er wereldwijd mee terecht bij alle grote hotels, restaurants of verhuurbedrijven. Op stap met American Express credit card betekent dus een gegarandeerd betaalgemak en kan er altijd ook nog geld in contanten opgenomen worden met de kaart.

En over contanten gesproken: Daar maak je ook aanspraak op wanneer de kaart is kwijtgeraakt en het dus toch nog mogelijk is om aan jouw betalingsverplichtingen te voldoen. Een vervangende kaart wordt ondertussen zo snel als mogelijk opgestuurd. Speciaal daarvoor, is er een klantenservice afdeling, die 1x24u ter beschikking staat en telefonisch te bereiken is. Zo kan er gelijk hulp worden geboden, waar ter wereld jij je ook bevindt.

De klantenservice houdt hierbij niet op en bieden ze ook hulp aan in gevallen waarbij je op zoek bent naar een dokter of advocaat. Dat is nu de kracht van een American Express creditcard en schuilt er dus veel meer achter dan alleen een financieel gemak.

Regels omtrent opname krediet van de American Express card

Wat voor velen als een buitenkansje wordt gezien, verandert na verloop van tijd in een probleem wanneer de aankopen verricht op krediet, niet terugbetaald kunnen worden.

Geld lenen kost geld en moet er bij het terugbetalen van de opgenomen krediet in termijnen, ook rente betaald worden. Met een American Express card loop je dat risico niet op, omdat het opgenomen bedrag gelijk aan het eind van de maand aangezuiverd dient te worden.

Het op te nemen krediet binnen deze periode, hangt dan ook af van een aantal factoren en wordt er daarbij niet alleen gekeken naar het inkomen, maar ook het bestedingspatroon. De limiet verschilt dus per klant en zorgt dit voor een grote mate van flexibiliteit die ongekend is bij andere creditcard maatschappijen.

Zo kan de klant heen door de jaren heen een sterke kredietwaardigheid opbouwen waardoor de bestedingslimiet natuurlijk fors omhoog kan gaan. Middels dit systeem zorgt American Express ervoor, dat de klant nooit in een ongunstige betalingspositie wordt geplaatst. Het is ook mogelijk om een aanvraag te doen voor het tijdelijk verruimen van de limiet (bijvoorbeeld voor een lange vakantie in het buitenland) en is dit ook weer een sterk punt van het bedrijf.

Omdat het opgenomen bedrag aan het eind van de maand gelijk aangezuiverd moet worden, is er in principe geen sprake van een creditcard en spreekt American Express eerder van een charge card. Die heeft hetzelfde vertoon als een creditcard, maar verschilt de terugbetalingsregeling waardoor er nooit sprake zal zijn van een hoog oplopende rente over het uitstaand bedrag.

Verschillende kaarten American Express Nederland

Om de charge card voor eenieder bereikbaar te houden, valt er te kiezen uit drie uitvoeringen: Green, Gold en Platinum. Zoals al uit de namen af te leiden, verschillen de bedragen die met deze kaarten opgenomen kunnen worden. Het grootste verschil zit echter in het pakket van diensten die samengaan met zo een kaart.

American Express Green Card

Zo mogen houders van een American Express Green Card rekenen op een uitgebreide reisongevallenverzekering en kan er gebruik gemaakt worden van de Global Assist om overal ter wereld de nodige informatie aan te vragen. Ook de wereldwijde noodhulp is daarbij inbegrepen en wordt je door American Express dus nooit in de steek gelaten.

Dat geldt trouwens niet alleen voor de kaarthouder, maar het heel gezin. Ook zijn alle aankopen met de kaart verzekerd en wordt het bedrag teruggestort wanneer er sprake is van schade, verlies of diefstal. Er kunnen ook altijd twee kaarten extra aangevraagd worden en kunnen die gebruikt worden door andere leden van het gezin of zelfs kennissen.

American Express Gold Card

Het wordt allemaal nog “mooier” er gekozen wordt voor de American Express Gold Card en krijgt de houder en het gezin een uitgebreide dekking waarbij zelfs de medische kosten worden vergoed. Natuurlijk zijn de reisverzekering en die voor de aankopen ook inbegrepen, maar is de dekking ruimer.

Ook zijn er bij ruim 500 hotels over de hele wereld afspraken lopen, waarbij bij elk verblijf gerekend mag worden op een Travel Voucher. Bij onduidelijkheden is ook in dit geval de Global Assist beschikbaar.

American Express Platinum Card

Top of the line is de American Express Platinum card. Met deze kaart mag je als houder gebruik maken van ruim 1200 luchthavenlounges verspreidt over de hele wereld. Ook ruimere dekking voor medische kosten en de verschillende verzekeringen in het pakket zijn inbegrepen.

Uiteraard gelden er voor de aanvraag van een American Express Platinum Card strengere eisen. Zo moet je bijvoorbeeld beschikken over een maandinkomen van ruim € 5000,-

American Express card voor het hele gezin

Met American Express is het dus altijd prettig betalen en reizen waarbij je kunt rekenen op een ruim pakket aan verzekeringen. Ook aan de gezinsleden wordt er gedacht en worden er steeds twee extra kaarten ter beschikking gesteld.

Veilig betalen hoort er natuurlijk ook bij en wordt bij elke aankoop waarbij het mis is gelopen (diefstal, verlies, schade) het bedrag weer volledig teruggestort. Voor de aanvraag dien je ouder te zijn dan 18 jaar en over een eigen bankrekening te beschikken. Ook een BKR-toetsing hoort bij de aanvraag procedure van een American Express card.s

Bekende shops waar je kan winkelen met American Express

Is een BKR-toetsing verplicht voor het aanvragen van een American Express creditcard?
Ja, voor het aanvragen van een creditcard bij American Express is een BKR-toetsing een verplichte eis.
Hoe oud moet je zijn voor het aanvragen van een American Express credit card?
Voor de aanvraag van een American Express creditcard is de minimale leeftijd, 18 jaar. Verdere gestelde eisen vind je terug op deze pagina.

American Express Platinum

 

Bestedingslimiet

Onbeperkt (persoonlijk)

Aankoopverzekering

240 dagen

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t

Kosten geldopname

3,5%

Spaarrente

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,50%

Jaarlijkse bijrage

€ 780,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

american express blue card

Mi, leo sagittis, ut curabitur metus aliquet morbi id felis. Suspendisse diam dignissim sed at nisl nunc, amet, sapien pulvinar.

American Express Green Card

 

Bestedingslimiet

Onbeperkt (persoonlijk)

Aankoopverzekering

90 dagen

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t

Kosten geldopname

3,5%

Spaarrente

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,30%

Jaarlijkse bijrage

€ 66,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

american express green card

De American Express Green Card is een uitstekende creditcard die geschikt is voor ondernemers, reizigers en andere personen.

American Express Flying Blue Entry Card

 

Bestedingslimiet

Onbeperkt (persoonlijk)

Aankoopverzekering

90 dagen

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t

Kosten geldopname

3,5%

Spaarrente

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,30%

Jaarlijkse bijrage

€ 35,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

american express blue card
Mi, leo sagittis, ut curabitur metus aliquet morbi id felis. Suspendisse diam dignissim sed at nisl nunc, amet, sapien pulvinar.

American Express Gold Card

 

Bestedingslimiet

Onbeperkt (persoonlijk)

Aankoopverzekering

180 dagen

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t

Kosten geldopname

n.v.t

Spaarrente

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

n.v.t

Jaarlijkse bijrage

€ 198,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Mi, leo sagittis, ut curabitur metus aliquet morbi id felis. Suspendisse diam dignissim sed at nisl nunc, amet, sapien pulvinar.

 American Express Flying Blue Card

 

Bestedingslimiet

Onbeperkt (persoonlijk)

Aankoopverzekering

90 dagen

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t

Kosten geldopname

3.5%

Spaarrente

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2.30%

Jaarlijkse bijrage

€ 75,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

american express flying blue silver actie
Mi, leo sagittis, ut curabitur metus aliquet morbi id felis. Suspendisse diam dignissim sed at nisl nunc, amet, sapien pulvinar.