ANWB Creditcard

Op deze pagina vind je meer informatie over de beste ANWB creditcard. Vergelijk hier de verschillende opties en kijk wat het beste aansluit op jouw wensen.

Top 5 Creditcards

De beste keuzes

1. ANWB MasterCard

Goedkoopste MasterCard voor leden

Meer informatie

2. MasterCard Classic

Veel gekozen

Meer informatie

Green card

3. American Express Green Card

Gratis eerste jaar

Meer informatie

4. Visa World Card

Wereldwijd populair

Meer informatie

5. N26 Card

Populair in NL & Duitsland

Meer informatie

Alternatieve keuzes

5 goede keuzes

1. MasterCard Classic

Gratis eerste jaar

Meer informatie

2. ANWB Visa Card

Bekend van de ANWB

Meer informatie

Mastercard Gold

3. MasterCard Gold

Exclusieve Gold Creditcard

Meer informatie

4. American Express Platinum Card

Luxe & extra privileges

Meer informatie

5. Transferwise Debit Card

Wereldwijd bekend

Meer informatie

Op deze pagina meer informatie over deze kaart & alternatieve

Binnen Nederland, maar ook ver daarbuiten, is de ANWB bekend om haar ruime dienstverlening en mag ze rekenen op een ervaring die wel een hele poos teruggaat. Door de jaren heen is het pakket van aangeboden diensten danig uitgebreid en wordt aan leden ook de mogelijkheid geboden om een ANWB creditcard aan te vragen. Het zou wel vreemd lopen als deze creditcard geen extra voordelen te bieden had in vergelijking met die van andere maatschappijen en zorgt de ANWB er dus voor dat de creditkaarthouders mogen rekenen op een ruim pakket. De klantenservice staat natuurlijk ook 1x24u ter beschikking en sta je er dus nooit alleen voor, ook niet in het buitenland.

Met de mijn ANWB creditcard online krijg je gemakkelijk inzicht in openstaande rekeningen en kun je jouw betalingen inzien. Ook heeft de ANWB heeft hier een speciale mobiele App voor ontwikkeld. Deze App maakt het mogelijk om 24/7 de financiële status van de creditcard in jouw bezit in te zien en grip te houden op de financiën.

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een debitcard

Creditcard ANWB eerste jaar gratis!

Over jouw eigen creditcard beschikken en dat ook nog gratis voor het eerste jaar, is mogelijk bij de ANWB. Dat geldt trouwens ook bij het aanvragen van een extra kaart voor bijvoorbeeld jouw partner. Ook na het eerste jaar blijven de kosten laag en dient er 16 euro betaald te worden op jaarbasis. Met zo een ANWB creditcard gaat er een compleet nieuwe wereld open waarbij het mogelijk is om zowel online als offline aankopen te doen zonder daarbij over het nodig geld op jouw bankrekening te beschikken. Er wordt namelijk de mogelijkheid geboden om een krediet op te nemen en zal de hoogte van dat bedrag bepaalt worden in samenspraak met de moedermaatschappij, ICS. Normaal wordt er uitgegaan van een bedrag van 2500 euro en daar mindering in worden gebracht wanneer de financiële status van de aanvrager wat minder sterk staat.

ANWB creditcard aanvragen

Een BKR check hoort natuurlijk wel bij een ANWB creditcard aanvragen, maar zorgen al deze maatregelen ervoor, dat er geen schuldpositie opgebouwd zal worden van waaruit de kaarthouder moeilijk uit zal kunnen geraken. Bij het opnemen van krediet, geldt er een betalingsregeling waarbij het bedrag binnen een termijn van enkele maanden terugbetaald kan worden. Daar wordt er ook nog wat rente over betaald, maar valt dat aardig mee omdat de betalingen verspreidt verlopen. Bij het terugbetalen van het gebruikt bedrag binnen 21 dagen, wordt er geen rente in rekening gebracht. Wie dus altijd keurig binnen deze termijn blijft, betaalt dus op jaarbasis (het tweede jaar dan) alleen maar 16 euro en krijgt daar in de ruil een flink pakket aan voordelen mee. Wanneer je besluit de ANWB creditcard aanvragen, zijn een aantal gegevens benodigd om mee te sturen. Dit zijn: je loonstrook, je woonlasten, je BSN, je IBAN en een geldig identiteitsbewijs. Deze gegevens worden dan vervolgens gecheckt door het ICS. Wanneer je niet voldoet aan de juiste eisen voor de BKR-toetsing, is er voor de mensen die toch gebruik willen maken van een creditcard een creditcard zonder BKR-toetsing te nemen

Verzekerd op pad met de ANWB card

Met een ANWB card op zak, zal je gelijk een ruim pakket aan verzekeringen met jou meekrijgen. Het begint al bij elke online aankoop en wordt het bedrag pas in rekening gebracht wanneer het besteld goed, daadwerkelijk ontvangen is. Als benadeelde uit de bus komen is er op zo een manier nooit bij. Een aankoopverzekering hoort er ook bij en houdt dat in, dat voor de meeste gekochte goederen de kosten vergoed zullen worden wanneer die beschadigd of kwijt raken of er sprake is van diefstal. Dat is wel een hele geruststelling wanneer je maar bedenkt dat er altijd wel wat mis kan gaan en jou “investering” zo wel veilig is. De verzekering is op de koop toe geldig voor een periode van 180 dagen en geldt er een ruimere periode voor houders van een Zilver of Gold card. Die bedraagt namelijk 270 dagen en kan er bij diefstal of het kwijtraken van de kaart in het buitenland een bedrag tot maximaal 1000 euro aan contanten opgenomen worden.

Daar kom je zeker een heel eind mee op weg en wordt er zo snel als mogelijk een nieuwe kaart in orde gemaakt. Voor houders van de Zilver Card, geldt er een bestedingslimiet van 3500 euro terwijl die voor aan Gold card 5000 euro bedraagt. Wie over een ANWB Gold card beschikt, zal ook een beroep kunnen doen op een aankoopverzekering die maar liefst 365 dagen geldt. Een vol jaar dus en zijn de aankopen goed verzekerd. Over contant geld beschikken op korte termijn bij verlies of diefstal van de kaart, is mogelijk en bedraag die 2000 euro. Omdat het nu eenmaal gaat om een creditcard van de ANWB, gelden er extra voordelen bij het huren van een auto zoals een verhoogd eigen risico tot 1500 euro per gebeurtenis en juridische bijstand tot een bedrag van 10.000 euro. Voor Europa en de landen van de rond de Middellandse Zee geldt er geen limiet.

Sparen op ANWB creditcard

Het gebruik van elke creditcard is nu gebonden aan wat kosten en moet je zo rekening houden met een koersopslag van 1,5% en geldt dit voor landen binnen en buiten de EU. Indien er de behoefte bestaat om contant geld op te nemen wordt er 4% in rekening gebracht bij opname uit een debetsaldo en 1,5% vanuit een positief saldo. Wie over een positief saldo beschikt, mag trouwens rekenen op een rente van 0.15% en kan je zo een aardig sommetje sparen. Wie het dus slim aanpakt, kan de kosten verbonden aan het gebruik van de creditcard gewoon terugverdienen. Voor het eerste jaar hoeft er trouwens geen abonnement betaalt te worden en bedraagt de bijdrage daarna 16 euro op jaarbasis.

Inzicht in jou financiën met de ANWB creditcard App

Samen met de creditcard, is het mogelijk om dankzij de ANWB creditcard app, steeds op de hoogte te zijn van alle uitgaves en het resterend bestedingslimiet. Dit is een erg prettige bijkomstigheid dat de ANWB creditcard App biedt, om het overzicht in jouw persoonlijke financiële situatie 24/7 te kunnen overzien. Overigens is het mogelijk om met deze creditcard ook contactloos te betalen en geldt er een limiet van 75 euro per dag op.

Voordelen aan mijn ANWB creditcard

Met een ANWB creditcard kom je dus altijd voordelig uit, of het nu om een Zilver of Gold card gaat. De ruime bestedingslimieten, die overigens ook zeer goed als zakelijke creditcard kan figureren. In combinatie met de overige diensten zoals de aankoopverzekering, maken het voor de kaarthouders aantrekkelijk om er overal betalingen mee te mogen verrichten, zowel in Nederland, als in het buitenland. De creditkaarten zijn wel alleen aan te vragen door personen die lid zijn van de ANWB en is er daarom ook gratis pechhulp voor heel Europa inbegrepen. Het betaalgemak in combinatie met de lage kosten verbonden aan het gebruik van de kaart, maken het tot een favoriet onder de vele ANWB leden.

Is er een BKR-toetsing verplicht voor het aanvragen van een ANWB creditcard?

Ja, voor het aanvragen van een ANWB creditcard is een bijbehorende BKR-toetsing verplicht. Hiervoor zijn de volgende gegevens benodigd.

  • Een loonstrook
  • Persoonlijke gegevens over je woonlasten
  • Je BSN (burgerservicenummer)
  • Je IBAN
  • Jou persoonlijke ANWB lidmaatschipnummer.
  • Een geldig identiteitsbewijs.
Is het mogelijk te sparen op een ANWB creditcard?

Ja, De ANWB creditcard is een van de weinige creditcards die het mogelijk maken er ook op te sparen.

Is een ANWB creditcard ook beschikbaar voor niet-leden?

Nee, de ANWB creditcard is alleen beschikbaar voor leden

Wat kost een ANWB creditcard per maand?

De tarieven voor een ANWB creditcard is verschillend per kaart. De huidige tarieven voor een ANWB creditcard, wordt door ons getoond in het tabel op onze website.

ANWB MasterCard

 

Bestedingslimiet

€ 5.000

Aankoopverzekering

180 dagen

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2%

Jaarlijkse bijdrage

€ 16,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

MasterCard Classic

 

Bestedingslimiet

€ 5.000

Aankoopverzekering

180 dagen

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

€ 2.000

Kosten geldopname

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2%

Jaarlijkse bijdrage

€ 26,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Betalen met de Mastercard Classic biedt vele voordelen, zoals een Aankoopverzekering van 180 dagen en Aflevergarantie bij online aankopen.

American Express Green Card

 

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Aankoopverzekering

90 dagen

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

3.5% 

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2.30%

Jaarlijkse bijdrage

€ 66,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

american express green card

De American Express Green Card is een uitstekende creditcard die geschikt is voor ondernemers, reizigers en andere personen.

Visa World Card

 

Bestedingslimiet

€ 5.000

Aankoopverzekering

180 dagen

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

€ 1.250

Kosten geldopname

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Spaarrente vanaf

€ 500

Transactiekosten wisselkoers

2%

Jaarlijkse bijdrage

€ 36,50

Rente gespreid betalen

n.v.t.

De Visa World Card is ’s werelds meest geaccepteerde creditcard. Deze creditcard biedt u een aantal fantastische voordelen.

N26 Card

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

€ 2.500

Kosten geldopname

n.v.t.

Spaarrente vanaf

€ 500

Transactiekosten wisselkoers

1.70%

Jaarlijkse bijdrage

geen

Rente gespreid betalen

n.v.t.

N26 is een geweldige gratis debitkaart met vele handige voordelen.