Crypto.com Card

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

Gratis tot € 200 per maand (daarna 2% per opname)

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

Gratis tot € 2.000, daarna 0,5%

Jaarlijkse bijdrage

geen

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Crypto.com logo

Op deze pagina meer informatie over deze kaart & alternatieve

Opgericht in 2016, crypto.com is een alles-in-één centraal platform voor verschillende niveau cryptocurrency investors. Op hun missie om de wereldwijde transitie naar cryptocurrency te versnellen, brengt de Crypto.com Visa Card een waardevolle inbreng. 

Deze Crypto.com creditcard geeft zijn houders bij elke transactie de meest gewenste interbancaire wisselkoers. En dit ongeacht de gebruikte of gewenste inwisselbare valuta. Daarbij is deze creditcard in Nederland gewoon goed te gebruiken in bijna alle winkels. 

De Crypto Visa Card staat dan ook bekend als ‘s werelds eerste, metalen en crypto-gelinkte visa kaart.

⭐️⭐️⭐️⭐️ STERREN: 4,7/5

*volgens Forbes Advisor

Deze kaart in het kort

netto inkomen
leeftijd 18 jaar
bkr-toets
identiteit geldig identiteitsbewijs (NL) of vergunning voor onbepaalde tijd
af te sluiten tijd tot goedkeuring: 10 dagen
download

Highlighted features:

Fees: 2.99%

Crypto Supported: +200

Countries supported: 31

Rewards: 5% back

Crypto.com Betaalkaart

Tegenwoordig staat de kaart bekend onder de naam Crypto Visa Card. Deze zo veronderstelde crypto creditcard is eigenlijk helemaal geen creditcard. De Crypto kaart is namelijk een prepaid card. Prepaid cards zijn betaalpassen waar eerst een tegoed op gezet moet worden voordat deze voor transacties gebruikt kunnen worden. 

Bij een creditcard kunnen wél transacties plaatsvinden zonder tegoed. Ondanks dat de kaart dus geen creditcard is, valt het ook niet onder de categorie debit card. Een debit card heeft namelijk als vereiste dat het gelinkt moet zijn aan een bankrekening. De Crypto Visa Card is een individuele crypto betaalkaart waar geen bankrekening aan gelinkt is. Wel kun je de kaart opwaarderen met een reguliere banktransactie. 

De Crypto Credit Card is dus geen credit of debit card zoals wij normaal gesproken in Nederland gewend zijn. 

Crypto.com Credit Card niveaus

De Crypto.com Credit Card komt in meerdere ranken. De ranken zijn afhankelijk van het aantal CROs dat jij op de kaart wilt houden. Dit wordt ook wel CRO staking genoemd. De kaarten variëren van €0 CRO tot €350.000 CROs. Het staken van CROs is voordelig om de volgende redenen:

 • Korting op het betalen van je transactiekosten wanneer je deze betaalt met CRO
 • 10% APR interest uitgekeerd
 • Toegang tot The Syndicate
 • Referral Program bonussen
 • Betaalvoordelen

Om te kunnen genieten van deze voordelen moet je echter wel minimaal 6 maanden lang het vereiste aantal CROs van jouw rank op jouw crypto kaart hebben staan.

Onderstaand een datatabel over het aantal CROs staked.

CROs staked

Features van de creditcard

VISA samenwerking

Crypto heeft sinds begin 2021 een samenwerking lopen met VISA voor het ontwikkelen van de Crypto betaalkaarten. Deze maakt het mogelijk om jouw cryptovaluta’s om te zetten in de door jou gewenste valuta. Door deze collaboratie is het dus mogelijk om in de Nederlandse winkels zowel als online te betalen met de Crypto card.

Deze samenwerking draagt kwalitatief bij aan de missie van Crypto om de wereldwijde omslag naar het praktische gebruik van cryptocurrency te maken. Deze samenwerking geeft de gebruiker van de Crypto betaalpas dus dezelfde grote inwisselbaarheid als de VISA kaarten.

Sending power

Een volgende unieke feature van deze cryptocard is het leenstelsel. Dit is een first-of-its-kind leningssysteem voor cryptohandelaren. Kaarthouders van de Crypto card kunnen toegang krijgen om hun Crypto.com portemonnee om als onderpand voor een lening te fungeren. Jouw bestaande crypto assets gaan dus garant staan voor een eventuele lening die jij zou kunnen krijgen vanuit Crypto.com

De voordelen van een lening vanuit de Crypto.com lidmaatschap zijn:

 • Geen vast betaalschema
 • Geen maandelijkse late vergoedingen of deadlines
 • Betaal elk bedrag terug op het gewenste moment binnen de 12 maanden na ingang van de leningstermijn. 

De lage rente en flexibele terugbetaal termijn opties maken Spending Power weergaloos in verhouding tot anderen cryptocurrency credit en debit cards. 

Maker-taker fee

De maker-taker fee voor de Crypto.com kaarthouders hangen af van jouw handelsvolume in de afgelopen 30 dagen. Op deze link vind je meer informatie over de maker-taker fee.

Cashbacks

De Crypto.com credit card in Nederland brengt vele voordelen voor de kaarthouder met zich mee. De Crypto.com betaalkaart geeft de gebruiker tot 5% cashbacks op aankopen en op bepaalde abonnementen. De onderstaande tabel geeft de kortingen per abonnement weer.  

Op Spotify, Netflix en Amazon Prime wordt een maandelijkse cashback van 100% gegeven.

cashback

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een debitcard

Voordelen 

Opwaarderen

De Crypto.com creditcard kan opgewaardeerd worden met jouw bestaande bankrekening. Dit kan makkelijk in de Crypto.com App gedaan worden.

Om jouw Crypto.com Visa Card op te waarderen dienen de volgende stappen uitgevoerd te worden.

 1. Ga naar jouw CRO portemonnee in de Crypto.com App.
 2. Voor gebruikers met CRO balance: klik op Upgrade onder aan jouw CRO balance.

Voor gebruikers zonder CRO balance: klik op Stake onderaan jouw CRO balance.

 1. Bevestig dat jij houder bent van de Crypto Visa Card door op upgrade te klikken.

De kaart kan opgewaardeerd worden via:

 • Een SEPA (IBAN) overschrijving naar de fiat wallet
 • Directe opwaardering via een andere VISA/MasterCard
 • Directe verkoop van beschikbare crypto in de cryptowallet

Let op! Er wordt 2.99% in rekening gebracht bij het opwaarderen van jouw wallets of het kopen van crypto in de app wanneer je gebruik maakt van een creditcard.

Membership voordelen

 • De cashbacks voor zowel aankopen als op lifestyle abonnementen geven de Crypto kaarthouders meer bestedingsruimte.
 • Daarbij levert het lidmaatschap ook lagere kosten in verhouding tot andere crypto betaalkaarten.

Geen jaarlijkse lidmaatschap kosten

In tegenstelling tot reguliere creditcards betaal je met de Crypto.com creditcard geen jaarlijkse vergoedingen voor het gebruiken van jouw account.

Gratis pas

De Crypto.com Visa Card is geheel kosteloos aan te schaffen. Het enige waarvoor betaald wordt is het besteedbare vermogen dat jij op de kaart wilt hebben.

Short lead time

Transacties vinden direct plaats en worden ook direct verwerkt. Je hebt hierom ook altijd direct toegang tot jouw transacties.

Rewards

Ook zijn er beloningen bij het aanschaffen van een Crypto.com creditcard.

 • Earning Rewards (CRO Rewards) zijn cryptocurrency tokens die verhandeld kunnen worden op Crypto.com’s platform. Deze kunnen dus omgezet worden in andere tokens. CRO Rewards worden verdiend aan de hand van jouw Visa Card rank. Lees hier meer over Earning Rewards.
 • Staking betekent het behouden van een bepaalde crypto. Als Crypto.com kaarthouder stake je CRO. Hoe langer je de CRO staket, hoe meer rente je hierover krijgt en des te lager jouw transactiekosten worden.

Nadelen

Moet opgewaardeerd worden

Een nadeel van een crypto kaart blijft wel dat je deze moet opwaarderen doordat er geen betalingen op ontvangen kunnen worden. Hierdoor ben jij zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van de balans dat op de kaart staat.

Lage ATM-limieten

Het opnemen en storten via de Crypto.com credit card kan maar beperkt. Eigen rank heeft een eigen opneem limiet. De limieten variëren van €200 tot €1.000. Op de Card Page lees je hier meer over.

Pinnen

Door de samenwerking met Visa kan er overal waar met een Visa Kaart betaald kan worden, worden gepind met de Crypto.com Visa Card.

Kosten en fees

Onderstaand een tabel met de bijkomende kosten van het aanschaffen van een Crypto.com Visa Card.

pinnen Crypto.com

Hoe kun je geld opnemen/storten van je Crypto Visa Card?

Om geld op te nemen en te storen via de Crypto.com Visa Card moet eerst jouw eigen rekeningnummer bekend zijn bij Crypto.com. Dit doe je door eerst een storting te doen vanaf jouw eigen bankrekening naar jouw Crypto.com wallet.

Na de eerste transactie herkent Crypto.com jouw IBAN en zal deze gebruikt worden voor toekomstige opnames en stortingen. Nadat jouw persoonlijke IBAN is gekoppeld aan de App, kan er gewoon geld (euros) gestort en opgenomen worden via de cryptokaart.

 Let op! Geld opnemen bij Cypto.com is kosteloos. Echter kan jouw eigen bank wel kosten in rekening brengen voor deze transacties.

 Ook kan het een aantal dagen in beslag nemen voordat het geld zichtbaar is op jouw rekening.

Krijgen houders van deCrypto Visa Card cashbacks?

Zoals bovenstaand vernoemd krijgen Crypto.com members meerdere cashbacks voor hun lidmaatschap. De cashbacks variëren per card rank.

Mijn Crypto Visa Card werkt niet – wat doen?

Hulpdesk

Bij het niet functioneren van jouw Crypto.com Visa Card kun jij altijd contact opnemen met de helpdesk in de App of per mail. Via deze link vind je de juiste hulpdesk voor jouw probleem.

Crypto.com Exchange

Ook is er voor Android en iOS een speciale app genaamd Crypto.com Exchange. Deze app is special voor beheer van jouw Crypto.com account. Deze app geeft meer controle over jouw account en assets.

Online forums

Naast de company-owned (zelf)hulpkanalen vinden vele gebruikers ook antwoorden op hun problemen via online forums. Op deze online forums krijgen de gebruikers die problemen ervaren met hun kaart hulp van andere Crypto.com Visa Card houders zowel als hulp van klantenservice medewerkers. Op de forums zitten genoeg deskundigen.

Bij het melden van jouw probleem wordt altijd naar jouw referral code gevraagd. Deze wordt gebruikt om jou als gebruiker te identificeren.

Crypto.com Card

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

Gratis tot € 200 per maand (daarna 2% per opname)

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

Gratis tot € 2.000, daarna 0,5%

Jaarlijkse bijdrage

geen

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Crypto.com logo