Creditcard Aanvragen

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Vergelijken

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 cards

Bekijken

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij het aanvragen van een creditcard.

Lees verder

Creditcard eenvoudig aanvragen

Top 5 creditcards

De beste keuzes

1

American Express Green Card

Gratis eerste jaar
2

American Express Flying Blue

Gratis eerste jaar
3

Mastercard Classic

Veel gekozen
4

Visa World Card

Wereldwijd populair
5

N26 Card

Populair in NL & Duitsland

Alternatieve keuzes

5 goede keuzes

1

American Express Platinum card

Luxe & Extra priveleges
2

Mastercard Classic

Gratis eerste jaar
3

ANWB Visa Card

Bekend van de ANWB
4

Mastercard Gold

Exclusieve Gold creditcard
5

Transferwise Debit Card

Wereldwijd bekend

Geld op zak is altijd wel nodig en maakt men steeds minder gebruik van contant geld. Dat is veiliger, niet alleen tegen diefstal, maar ook bij verlies. Betalen met een creditcard is daarbij de aantrekkelijkste optie omdat het veel mogelijkheden biedt, meer dan bijvoorbeeld een bankpas. Gelukkig kun je nu ook online creditcard aanvragen. Met deze betaalmethode met giraal geld is het veilig om aankopen te doen en kan dat over de hele wereld. Niet vreemd dus dat er zo een grote vraag naar is en wordt de uitgifte beheerd door een paar grote maatschappijen zoals American Express. Omdat het hier om een vrij complex betaalsysteem gaat dat fraudebestendig moet zijn, worden er strenge regels toegepast voor het aanvragen en beheer van zo een creditcard. Echter is de drempel ook zo laag als mogelijk gehouden de mogelijkheid voor haast een ieder open te houden en kunnen de randvoorwaarden aangepast worden per doelgroep.

american express green card

American Express Green Card

De American Express Green Card is de beste keuze op dit moment als je een creditcard wilt. De kaart aanvragen is geheel gratis in het eerste jaar, je bent verzekerd op reis bij aankopen en spaart ook nog eens punten op. Ook is er wereldwijde acceptatie. Dit is de beste creditcard aanbieding van dit moment.

Aanvraag creditcard hoe werkt het?

Wie het fijne er niet van af weet, zal zo een creditcard vaak verwarren met een bankpasje terwijl het verschil tussen beiden groot is. Uit de naam valt al af te leiden waar het precies om gaat: een kaart waarmee het mogelijk is om op krediet, aankopen te doen. Waar je normaal eerst zelf naar de bank zou moeten om een krediet of leningsaanvraag te doen, is het met zo een kaart niet nodig en mag er tot een vastgestelde limiet aan betalingen verricht worden zonder dat je steeds op toestemming van de bank dient te wachten.

Die heb je immers al in de vorm van de creditcard en kunnen alle betalingen dus zonder enige stagnatie verricht worden. Dat komt altijd wel van te pas en geldt dat voor alle landen in wereld. Er namelijk sprake van een uitgebreid netwerk over de hele wereld en wordt zo een creditcard zonder enig aarzelen geaccepteerd. Je geld kwijtraken bij diefstal of verlies van zo een kaart is er ook niet bij omdat er robuuste controlemechanismen van kracht zijn, die gelijk alle transacties zullen blokkeren en worden ook alle kosten vergoed wanneer er sprake is van enige vorm van oplichting bij aankoop met de card.

Zo kan een online aankoop waar het goed niet ontvangen is of sterk afwijkt ook meegenomen in de bescherming die zo een creditcard klant geniet en wordt het bedrag dus niet afgetrokken van de rekening. Elke creditcard is gekoppeld aan een bankrekening van een (lokale) bank en is het daarom mogelijk dat er verschillende aanbieders zijn waar zo een card kan worden aangevraagd. Dat maakt het nog eenvoudiger omdat het heel proces van de aanvraag zo vlot kan verlopen omdat de bank nu eenmaal over al jouw gegevens beschikt.

Er wordt gekeken naar het inkomen

De voorwaarden creditcard aanvragen zijn allemaal verschillend, maar is het belangrijkste wel het beschikbaar inkomen van de aanvrager. Bij het verrichten van betalingen boven de limiet, dient alles namelijk binnen een gestelde termijn en met een zeker rentepercentage, terugbetaald te worden. Net als elke andere financiële instelling, moeten er dan wel voldoende garanties aanwezig zijn om de terugbetaling te garanderen.

Er zijn daarom ook verschillende “klassen” creditcard aanwezig en biedt Master Card bijvoorbeeld het zilver, brons en gold kaarten aan, allemaal met een andere bestedingslimiet. Het is allemaal wel goed geregeld en hanteert elke maatschappij zo zijn eigen voorwaarden. Het is soms daarom handig om een kijkje te nemen wat ze allemaal te bieden hebben en hoort een vergelijking daar ook bij. Speciaal voor studenten zijn er ook creditcards beschikbaar en zijn de inkomenseisen daarbij uiteraard veel lager. Het biedt echter voor de rest dezelfde voordelen en dient er bij het aanvragen natuurlijk het bewijs geleverd te worden dat het inderdaad om een student gaat. Aanvragen creditcard dient overigens persoonlijk te gebeuren en kan dat online plaatsvinden.

Voorwaarden creditcard aanvragen

Laat de voorwaarden bij de aanvraag wel duidelijk zijn
Met een creditcard is het dus mogelijk om meer geld uit te geven dan je op dat moment op jouw bankrekening hebt en hoeft die niet eens een saldo te hebben! Het voorgeschoten bedrag dient dan gewoonlijk na een periode van 30 dagen aangezuiverd te worden. Indien dat plaatsvindt, zal er geen rente in rekening worden gevraagd. Vaak kiest men er echter voor om het bedrag verspreidt over een periode van een aantal maanden te betalen en rekent de creditcardmaatschappij daar een rentepercentage over.

Het bedrag kan over een periode van 12 maanden terugbetaald worden en kunnen de rentepercentages verschillen per maatschappij. De limiet zal dus van te voren al duidelijk zijn en kan er niet meer opgenomen worden. Voor het gebruik mogen maken van de creditcard, dient er elk jaar een vast bedrag betaalt te worden. Dat verschilt ook per maatschappij en hoort er bij elke aanvraag altijd een leuk cadeautje of een aantrekkelijke korting.
Op zo een wijze komt men de klant altijd wel tegemoet. Ook een verzekering hoort daar automatisch bij en is dat wel leuk wanneer de kaart verloren raakt.

De tijdsduur creditcard aanvragen verschilt per maatschappij, maar kan er over het algemeen worden uitgegaan van een periode van twee weken, vooral wanneer het gaat om een Master Card of Visa. In spoedgevallen kan dat verkort worden naar een week, maar dan je daarvoor meestal wel persoonlijk of telefonisch contact op te nemen met het bedrijf. Op de vraag: Hoe lang duurt het aanvragen van een creditcard?, zijn er dus verschillende antwoorden mogelijk en komt dat door werkwijze die door elke aanbieder hanteert wordt.

Voor het aanvragen van een creditcard heeft men de persoonsgegevens nodig en wordt personen met een negatieve BKR, dan gewoon een prepaid card aangeboden. Eenmaal met de creditcard op zak, is het voordeel veel groter dan verwacht en worden er vaak cadeaus gegeven aan personen die veel betalingen met hun creditcard verrichten.
Niet alleen kredieten zijn mogelijk met zo een card.

Op een creditcard is het ook mogelijk om een zeker bedrag te storten en zorgt dit ervoor, dat er in zulke gevallen niet bij elke aankoop een krediet genomen wordt. Er wordt immers in zulke gevallen gewoon betaald uit eigen middelen. Er wordt soms zelfs een rentepercentage geboden over het bedrag gestort op de creditcard en is dit wel het omgekeerde van de gedachte achter zo een creditcard.

Er wordt namelijk geen rente betaald aan de maatschappij voor het uitstaand krediet, maar wordt er juist rente ontvangen voor het geld dat men op de creditcard heeft geplaatst. Niet elke aanbieder van creditcards biedt daarom deze mogelijkheid.

Aanvragen van een creditcard is dus weggelegd voor velen in de maatschappij en kunnen zelfs studenten in aanmerking komen van zo een card. Aan de randvoorwaarden zoals een zeker inkomen en een rekening bij een bank zijn wel vereist. Elke creditcard is namelijk gekoppeld aan zo een rekening en kan op zo een wijze snel alle verplichtingen worden voldaan. Overmaken van het verschuldigd bedrag kan middels het geven van een opdracht aan de bank of kan de creditcardmaatschappij worden gemachtigd om automatisch.

American Express Green Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2,3%

Jaarlijkse prijs
€ 60

Mastercard Classic Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
€ 20

Visa World Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
€ 36,50

N26 Debitcard

Debit of credit?
Debit card

Wisselkoers opslag
slechts 1.7%

Jaarlijkse prijs
Gratis

Mastercard Gold Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
€ 32,50

Knab Creditcard

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
Gratis

Vraag
Wat zijn de nadelen van een virtuele creditcard?