Creditcard zonder BKR

Op deze pagina vind je meer informatie over de beste creditcard zonder BKR. Vergelijk hier de verschillende opties en kijk wat het beste aansluit op jouw wensen.

Mastercard-Classic-Prepaid-compressor

Creditcard zonder BKR

De beste keuzes

Visa World Card

1. ICS Go Card

ICS Go Card

Meer informatie

american express green card

2. Viabuy Card

Geen BKR toetsing

Meer informatie

Visa World Card

3. Mastercard Classic Card

Veel gekozen

Meer informatie

Visa World Card

4. Visa World Card

Wereldwijd populair

Meer informatie

N26-Creditcard

5. N26 Debitcard

Populair in NL & Duitsland

Meer informatie

Alternatieve keuzes

5 goede keuzes

Visa World Card

1. Populair in NL & Duitsland

Luxe & Extra privileges

Meer informatie

Visa World Card

2. Mastercard Classic Card

Gratis eerste jaar

Meer informatie

Visa World Card

3. ANWB Visa Card

Bekend van de ANWB

Meer informatie

Mastercard Gold

4. MasterCard Gold

Exclusieve Gold creditcard

Meer informatie

Mastercard Gold

5. TransferWise debit card

Wereldwijd bekend

Meer informatie

Op deze pagina meer informatie over deze kaart & alternatieve

Wilt u graag van het gemak van een creditcard gebruik maken, zonder dat u een BKR toetsing hoeft aan te vragen? Dan is een prepaid creditcard, voor u een uitstekende keuze. Een creditcard zonder BKR toetsing is een goed alternatief, wanneer u bijvoorbeeld een negatieve BKR notering heeft staan en niet in aanmerking komt voor een reguliere creditcard.

U kunt dan wel een prepaid creditcard aanvragen of een debit card. Op deze kaart wordt geen krediet verstrekt en zodoende hoeft er ook geen kredietcheck plaats te vinden. U laadt de prepaid creditcard zelf van tevoren op met iDEAL of een opwaardeerbon of voucher van Paysafecard.

Een andere positieve eigenschap van een prepaid creditcard is dat er geen schulden gemaakt kunnen worden. Er wordt namelijk geen krediet aan u verstrekt. Op deze pagina leest u alles wat betreft de werking van een creditcard zonder BKR toetsing.

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een debitcard

De Creditcard zonder BKR toetsing – Hoe werkt het?

Een statuscheck bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) hoort in ons land nu bij het willen aangaan bij elke financiële verplichting waar er niet gelijk wordt afgerekend. Denk maar aan het aanschaffen van een auto middels een bankfinanciering, maar ook bij het aanvragen van een creditcard. Het gaat namelijk in het laatste geval om het in aanmerking komen van de mogelijkheid om krediet aan te vragen en moet de financiële positie van de aanvrager dan wel solide zijn om een vlotte terugbetaling te garanderen.

De kosten verbonden aan een creditcard kunnen namelijk fors oplopen en verloopt de terugbetaling altijd vlotter wanneer de kaarthouder geen overige (grote) financiële verplichtingen heeft na te leven. Ook een negatieve status vanwege betalingsproblemen in het verleden, komt met zo een check boven water en behoudt de creditcard maatschappij zich dan het recht om de aanvraag af te wijzen.

Creditcard aanvragen zonder BKR check, voor wie is dit interessant?

Een creditcard blijft nog altijd een populaire vorm van betalen omdat het betaalgemak wereldwijd wordt geaccepteerd en je dus nooit met (veel) contant geld op zak hoeft rond te lopen. Ook in Nederland zelf is zo een kaart handig in gebruik en zijn er daarom mogelijkheden aanwezig om een creditcard zonder BKR check aan te vragen. Het zal nu wel duidelijk zijn, dat bij het verstrekken van zo een kaart, er geen risico’s door de verstrekker genomen zal worden. Er worden daarom uitsluitend prepaid of debit cards verstrekt aan personen die van de voordelen van een creditcard willen genieten, zonder dat er een BKR check aan te pas komt. De aanvraag is dan ook snel in orde en kan er gekozen worden voor het opwaarderen via een bankrekening of het opwaarderen middels contant geld. Het is dus uitsluitend het eigen kapitaal dat gebruikt wordt en is een BKR check daarom niet nodig. Het zijn trouwens niet alleen maar personen met een negatieve BKR status die voor zo een creditcard gaan, maar ook zij die zich richten op specifieke toekomstplannen waarbij hun BKR status ook van belang zal zijn. Denk maar aan het willen nemen van een hypotheek voor de aankoop van een woning waarbij de bank zeker ook en BKR check uit zal voeren.De vraag rijst dan misschien wel waarom een student met een creditcard moet lopen. Het antwoord ligt in de vele mogelijkheden en kan er wereldwijd gebruik van worden gemaakt. Zelfs voor een student komt dat van te pas omdat creditcards in het buitenland nu eenmaal veelal wel geaccepteerd worden in tegenstelling tot een bankpasje. Naast de betaalmogelijkheden wereldwijd, kan met de creditcard ook gewoon in Nederland zelf worden betaald. Ook een reden waarom men overgaat tot het aanvragen van een creditcard, dat er online aankopen mee gedaan kunnen worden en zijn deze populair onder de studenten. De vele betaalmogelijkheden apart, kan er ook nog contant geld opgenomen worden. In tal van gevallen komt dat goed uit en zijn al jouw tegoeden ook gelijk meeverzekerd. Dat houdt bij de meeste maatschappijen alle aankopen in en is een periode van 180 dagen gangbaar. Ook bij verlies of diefstal van de kaart wordt alle eventueel geleden schade vergoedt.

Hou bij studenten creditcard rekening met een lager limiet

Als student beschik je nu eenmaal over een beperkt “inkomen” en is dat te merken aan het relatief lagere bestedingslimiet. Die ligt bij de meeste maatschappijen tussen de 500 en 1000 euro en is dat doorgaans voldoende voor een student. Dit voorkomt ook dat er torenhoge schulden worden opgebouwd. Dat kan je als student nu eenmaal niet gebruiken en wordt de rekening waar de studiefinanciering naar wordt overgemaakt daarom gekoppeld aan de creditcard. Indien er onverhoopt toch een bedrag aan krediet wordt opgebouwd, zal de creditcard maatschappij zich het recht voorbehouden om het schuldbedrag af te trekken van de studiefinanciering. 

Voorzichtigheid bij het uitgeven van geld is dus zeker geboden omdat er anders wel weinig overblijft om de rest van de maand mee door te brengen. Er zijn daarom ook creditcards voor studenten te verkrijgen waar het bedrag vooraf op overgemaakt dient te worden. Dit worden de prepaid creditcards genoemd en zal je bij gebruik van zo een kaart nooit in de rode cijfers komen te staan.

In het rood staan met een creditcard zonder BKR?

De verleiding is maar al te groot bij een creditcard om er betalingen mee te verrichten zonder er eerst goed bij stil te staan of je wel over de nodige capaciteit beschikt om alles weer keurig binnen de gestelde termijn terug te betalen. Die is doorgaans gesteld op 30 dagen en begint er na die periode rente berekend te worden over het openstaand bedrag. Een betalingsregeling waarbij alles verspreidt over een aantal maanden plaats zal vinden, wordt altijd aangeboden en zorgt dat altijd voor een verhoogde financiële druk. Dit alles wordt voorkomen met zo een prepaid creditcard en kan die niet meer gebruikt worden wanneer het opgewaardeerd tegoed op is. Opnieuw opwaarderen dan en is dat uiteraard alleen maar mogelijk wanneer je nog wat centjes op de bank hebt liggen. Met de relatief hogere kosten verbonden aan een prepaid creditcard, is het voor daarom wel belangrijk om alles op en rijtje te plaatsen en komt het gebruik van een bankpasje voor betalingen in Nederland en de meeste landen van Europa dan voordeliger uit.

Creditcard zonder BKR toetsing voor studenten

Op jonge leeftijd als student, heb je nog altijd wel de nodige financiën nodig en komt een creditcard daar ook van te pas. Omdat de financiële status van de doorsnee student nu eenmaal relatief zwak is, wordt er bij het verstrekken van een studenten creditcard geen BKR check gedaan. Echter is er vaak wel een leeftijdsinterval verbonden een zo een kaart en moet in het geval van studiefinanciering de betreffende bankrekening gekoppeld te zijn aan de kaart. Opwaarderen kan ook hier plaatsvinden via de bank of contant en zijn de voordelen verbonden voor de rest ongeveer hetzelfde als voor een normale creditcard. Met een creditcard zonder BKR, is contant opnemen van het saldo op de kaart mogelijk en is de kaart dus een handig alternatief voor een bankpasje. Er dient wel gelijk erbij gezegd te worden dat bepaalde aanbieders van studenten creditcards, wel een BKR check uitvoeren. Op de websites van alle betreffende aanbieders worden alle voorwaarden altijd duidelijk voorgehouden en haal je er wel snel eentje uit die geen BKR uitvoert.

Het laten uitvoeren van een BKR check of het plaatsen van een vermelding, is nodig om niet alleen de financiële wereld te beschermen tegen risico’ s, maar ook de personen zelf die op zoek zijn naar kredieten. Bij de aanvraag van en creditcard hoort een BKR check er dus ook bij en zal de aanvraag afgewezen worden wanneer er al een aantekening bij het BKR aanwezig is. Naast het al genoteerd staan bij het BKR, is het voor velen ook een bewuste keuze om te voorkomen dat hun toekomstige plannen op financieel gebied worden beperkt. Als optie blijft dan het gebruik van een prepaid creditcard over en bieden die nagenoeg dezelfde voordelen als een normale creditcard. De kosten voor het gebruik liggen wel wat hoger, maar kunnen die door slim gebruik laag gehouden worden.  Voor sommige studenten creditcards wordt er ook geen BKR check uitgevoerd, maar is de bestedingslimiet wel een stuk lager.

Wat is een BKR toetsing?

Een BKR-toetsing houdt in dat er getoetst wordt bij het Centraal Krediet Informatiesysteem (Stichting BKR). Hierbij kan gezien worden er of op dit moment uitstaande leningen staan. Er wordt in feite gekeken naar de financiële situatie.

Hoe kan ik een negatieve registratie voorkomen bij de BKR?

Dit is gelukkig erg eenvoudig. Door de creditcard schulden op tijd af te betalen zal er geen notitie worden gemaakt in het systeem van de BKR. De BKR zegt het volgende hierover: ”U voorkomt een negatieve registratie door op tijd te betalen. Als u niet op tijd betaalt, krijgt u herinneringen en aanmaningen van uw kredietverstrekker. Voordat de kredietverstrekker een Achterstandsmelding bij Stichting BKR doet, waarschuwt hij u door middel van een vooraankondiging. U heeft dan nog een laatste kans om een negatieve registratie te voorkomen.”

Hebben alle creditcard maatschappijen een optie zonder BKR?

Helaas niet, er zijn slechts enkele kaarten welke beschikbaar zijn als je deze wilt aanvragen zonder BKR. In de meeste gevallen zijn dit debit cards, waarmee je niet in de min kan komen te staan.

Voordelen creditcard zonder BKR

Een creditcard zonder BKR heeft een groot voordeel, het feit dat je namelijk niet in de min kan staan. Dit is daarom erg handig voor jonge mensen en studenten bijvoorbeeld. Ook is het handig als je bijvoorbeeld wel aangemerkt staat bij de BKR, hierdoor is het mogelijk wel een creditcard zonder de BKR aan te vragen waar je wel voor geaccepteerd kan worden. Je kan met deze kaarten namelijk niet in de min komen te staan, daar zal je een gewone creditcard voor nodig hebben. Verder heeft de creditcard gewoon alle opties van een gewone creditcard. Je kan er betalingen mee uitvoeren en het wordt vaak wereldwijd geaccepteerd. Tevens heb je vaak nog een extra verzekering voor je aankopen wat ook erg handig is.

ICS Go Card

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

n.v.t.

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

n.v.t.

Jaarlijkse bijdrage

n.v.t.

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Viabuy Card

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

€800

Kosten geldopname

€ 5,- per opname

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

2,75%

Jaarlijkse bijdrage

€19,90

Rente gespreid betalen

n.v.t.

MasterCard Classic Card

 

Bestedingslimiet

€5.000

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 2.000

Kosten geldopname

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

2%

Jaarlijkse bijdrage

€26,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Visa World Card

Betalen met de Mastercard Classic biedt vele voordelen, zoals een Aankoopverzekering van 180 dagen en Aflevergarantie bij online aankopen.

Visa World Card

 

Bestedingslimiet

€5.000

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 1.250

Kosten geldopname

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Spaarrente vanaf

€500

Transactie kosten wisselkoers

2,00%

Jaarlijkse bijdrage

€36,50

Rente gespreid betalen

n.v.t.

american express green card

De Visa World Card is ’s werelds meest geaccepteerde creditcard. Deze creditcard biedt u een aantal fantastische voordelen.

N26 Debitcard

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 2.500

Kosten geldopname

n.v.t.

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

1,70%

Jaarlijkse bijdrage

n.v.t.

Rente gespreid betalen

n.v.t.

N26-Creditcard

N26 is een geweldige gratis debitkaart met vele handige voordelen.