Er bestaan al heel wat crypto apps en het is dan ook best moeilijk om een besluit te nemen in welke app jij je cryptomunten gaat aanschaffen. Wij gaan in dit artikel uitleggen wat een crypto app nou precies is en welke app het beste voor jou kan zijn om jouw cryptomunten in te gaan handelen. We zullen ook een paar tips bespreken waar je op moet letten voordat je een crypto app aanschaft.

Voordat je echter gaat beginnen met het handelen in crypto’s, wordt er aangeraden om eerst een crypto cursus of crypto masterclass te volgen. Hierdoor ben je beter in staat om daadwerkelijk winst te maken en dat is natuurlijk je doel als je begint met het investeren in cryptomunten. Je bepaalt natuurlijk altijd nog zelf of je aan een crypto cursus begint of dat je zelf op onderzoek uitgaat om zo te leren hoe je het beste handelt in crypto’s.

Wat is een crypto app

Als je wilt gaan beginnen met het kopen en verkopen van cryptomunten, kun je dit op meerdere platformen doen. Maar er zijn er tegenwoordig zoveel dat het lastig kan zijn om te kiezen welke het beste is. De meeste platformen hebben ook een app voor op je telefoon, wat het handelen in crypto’s heel makkelijk maakt. Je kunt namelijk gebruik maken van de app waar en wanneer je maar wilt.

Met zo een crypto app kun je gemakkelijk handelen in crypto’s. Je hoeft niet meer apart in te loggen op de uitwisseling of je wallet. Je hebt overal waar je bent toegang tot je crypto’s omdat het toch op je telefoon staat. Via een crypto app kun je handelen in Bitcoins maar ook in verschillende Altcoins. Sommige apps bieden meer dan 100 verschillende coins aan. Als je een cryptomunt hebt aangeschaft, wordt die bewaard in je wallet. Je kunt dit beschouwen als een digitale portemonnee waar je altijd toegang tot hebt.

Waarom een crypto app

Er zijn zeker een aantal voordelen die het hebben van een crypto app met zich mee brengt. We zullen er een paar doornemen:

 • Je bent overal in staat om crypto’s te handelen wat bijvoorbeeld erg belangrijk is bij daytraders. Deze handeling kun je ook direct uitvoeren. Je hebt je smartphone namelijk (bijna) altijd wel op zak, dus het maakt niet uit waar je bent, je hebt altijd toegang tot je cryptomunten. Je kunt bijhouden wat er gebeurt in de crypto wereld en je kunt altijd nieuwe crypto’s kopen of huidige crypto’s verkopen.
 • De crypto apps zijn kosteneffectief. Ze bieden namelijk een makkelijke en kostenefficiënte manier om winst te maken door in Bitcoin te handelen. Je hoeft dus alleen maar een crypto app te downloaden, vervolgens stort je geld in de app en daarna kun je gelijk in crypto’s gaan handelen.

Er bestaat ook een app die gebruik maakt van een Al-aangedreven bot. Deze bot stelt de beste scenario’s voor jou op nadat je je voorkeuren hebt opgegeven en een investeringsprofiel hebt aangemaakt. Zeker als je nieuw bent in de crypto investeringswereld, is deze app een aanrader. Houd er wel altijd rekening mee dat je je nooit voor de volle 100% moet laten leiden door het advies van anderen.

Denk altijd zelf goed na en doe zelf ook onderzoek. De Al-aangedreven app is trouwens ook handig voor mensen die snel emotioneel worden waardoor ze een slecht besluit nemen wat betreft hun cryptomunten, waardoor deze handeling uiteindelijk hun bankrekening zal schaden.

 • Crypto apps bieden een volledige geautomatiseerde service. Je hoeft dus niet te stoppen en na te denken over het wel of niet uitvoeren van een transactie. Je moet alleen doelen voor jezelf stellen en de Al-aangedreven app zal de rest uitvoeren. Let er wel op dat deze functie niet beschikbaar is in elke crypto app.

Waar op letten bij een crypto app

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat als je je geld in een crypto app stopt, je zelf verantwoordelijk bent over je geld. Zorg er dus altijd voor dat je je geld in een veilige crypto app stopt, of zelfs beter; een externe crypto wallet. Je kunt namelijk zo je geld kwijtraken als iemand anders toegang heeft tot jouw account.

Schakel dus altijd 2FA in (two factor authentication). Als je gebruik maakt van een goede crypto app, dan zal deze app ondersteuning bieden voor de tweestapsverificatie. Hierdoor kun je je wallet betreden met meer dan een wachtwoord zodat je crypto’s extra beveiligd zijn. Vaak moet je een kleine puzzel oplossen en wordt er een code opgestuurd naar jouw telefoonnummer. Daarnaast kun je vaak ook Face ID instellen om toegang te krijgen tot jouw crypto app.

Naast het checken of de crypto app een 2FA heeft, zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten voor je een crypto app downloadt.

 • In de App Store of de Play Store kun je zie hoe vaak de app al gedownload is en dus weet je hoe populair de app is. Ook kun je recensies lezen zodat je ervaringen van anderen kunt lezen. Lees bij voorkeur altijd de meest recente ervaringen.
 • Doe onderzoek naar wie de app gepubliceerd heeft. Doe dit door de naam van de app op Google in te typen en de voorwaarden te checken. Natuurlijk hoef je ze niet allemaal door te lezen maar zorg er in ieder geval voor dat je een beetje op de hoogte bent hoe of wat.
 • Vraagt de app om toegang te krijgen tot andere applicaties op jouw telefoon? Let dan goed op welke. Als de app bijvoorbeeld toegang wil tot jouw camera, dan is dit een reden om nog eens goed na te gaan of deze app wel te vertrouwen is. Een crypto app heeft namelijk niks te zoeken in jouw camera en/of camera rol.
 • Lees de functies goed door en doe dit door voor jezelf te bedenken welke functies jij belangrijk vindt. Denk hierbij aan de crypto’s die jij graag wilt kopen of op welke manier je deze crypto’s wilt aanschaffen, dus bijvoorbeeld met iDeal. De meeste apps ondersteunen dit wel, maar het is goed om dit vooraf te checken zodat je het zeker weet.
 • Check de hoogte van de transactiekosten, die verschillen namelijk per crypto app. Die kosten komen elke keer terug als je een transactie betaalt in de app. Als je deze zo laag mogelijk wilt houden, ga je voor een app die de laagste transactiekosten hanteert. Houd er wel rekening mee dat de goedkoopste apps niet altijd beter zijn. Een populaire app rekent vaak wat meer transactiekosten, maar daardoor heb je ook meer zekerheid dat de app goed is en zal de veiligheid van de app beter zijn.

Beste crypto apps

Er zijn veel verschillende exchanges waar je cryptomunten kunt aanschaffen. Wij hebben in ieder geval de 3 beste op een rijtje gezet. Natuurlijk ben je altijd vrij om te kiezen bij welke exchange jij je cryptomunten wilt kopen, maar het is altijd goed om te weten welke er in ieder geval en op dit moment populair zijn.

Bitvavo

Dit is ook echt wel de nummer 1 onder alle cryptocurrency exchanges. Het is een Nederlandse crypto app en als je hier cryptomunten kopen, verloopt dat erg makkelijk. Daarnaast is het ook goedkoop, het is zelfs de goedkoopste exchange en de beste crypto app van Nederland. Vele crypto investeerders maken dan ook gebruik van Bitvavo. Dit is een van de beste bitcoin apps die zeker aanbevelen wordt.

Wat zijn de belangrijkste redenen om Bitvavo te gaan gebruiken?

 • Ze bieden meer dan 50 verschillende cryptovaluta aan.
 • Zeker voor beginners is de app heel makkelijk.
 • De fee per transactie bedraagt maximaal 0,25% en daarnaast kun je ook sparen voor extra korting.
 • Heb je hulp nodig? De klantenservice is makkelijk bereikbaar en reageert snel.
 • Je kunt tot wel 10,5 % rente ontvangen op geselecteerde munten.

Binance

Deze crypto exchange is wereldwijd absoluut de populairste. Ook hier zijn de kosten laag, hebben ze een (nog) uitgebreider aanbod dan Bitvavo en het werkt heel simpel. Sinds dit jaar kun je ook met iDeal en Bancontact betalen.

Wat zijn de belangrijkste redenen om Binance te gaan gebruiken?

 • Ze hebben meer dan 200 verschillende cryptovaluta, en een eigen crypto wallet, crypto app, en veel extra’s
 • Voor het gebruik van Binance is er wel enige ervaring vereist, vandaar dat Bitvavo op nummer 1 staat. Die is nou eenmaal wat makkelijker in gebruik. Binance is zeer geschikt voor mensen die echt willen gaan handelen in crypto.
 • De fee per transactie is maximaal 0,10%. Houd jij Binance Coins vast in je wallet? Dan krijg je 25% korting.
 • De klantenservice van Binance is helaas wel moeilijk bereikbaar en voor het ontvangen van een reactie moet je relatief lang wachten.
 • De rente die je kunt ontvangen over je crypto kan oplopen tot tientallen procenten.

Bitcoin Meester

Ze hebben een groot aanbod aan cryptovaluta en wekelijks wordt dit aanbod uitgebreid.

Wat zijn de belangrijkste redenen om Bitcoin Meester te gaan gebruiken?

 • Ze hebben meer dan 200 verschillende cryptovaluta.
 • Bitcoin Meester is makkelijk in gebruik, ook voor beginners. Er kunnen ook automatische orders geplaatst worden voor de ervaren gebruikers. Betalingen vinden plaats door middel van iDeal en Bancontact.
 • De transactie fee is wat hoger, namelijk gemiddeld 1,50%. Wel kan er gespaard worden voor 1,25% korting.
 • De klantenservice is makkelijk telefonisch bereikbaar en je krijgt snel reactie.
 • Je kunt tot wel 10,5% staking rewards ontvangen voor 15 geselecteerde crypto’s.

Welke bitcoin en crypto apps zijn er nog meer?

Naast bovenstaande apps zijn er nog een aantal apps die we zullen bespreken, zoals Coinbase, Litebit en Bitpanda.

Coinbase

Veel gevorderde crypto traders maken gebruik van Coinbase Pro, om hier hun cryptomunten in te handelen en te beheren. Coinbase laat via onderstaande afbeelding zien dat ze een app hebben waarin crypto begrijpelijk en inzichtelijk gemaakt wordt. Ze hebben een ejgen crypto wallet en de transactiekosten zijn ook prima en je kunt je gratis aanmelden.

Litebit

In de LiteBit app kun je meer dan 40 verschillende cryptomunten kopen. Je kunt ze bewaren in een veilige LiteBit wallet en je kunt snel traden, op een snelle, simpele en veilige manier. Verder blijft LiteBit altijd de laatste marktupdates met jou delen.

 

Bitpanda

Sinds 2014 bestaat BitPanda en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste crypto exchanges in Europa. In hun handelsplatform kun je naast cryptocurrencies handelen, ook handelen in traditionele beleggingsproducten zoals aandelen, ETF’s en edelmetalen. Ook hebben ze een eigen Bitpanda crypto credit card.

Ze bieden meer dan 55 cryptocurrencies en 3 crypto indexen (top 5, 10 en 25 populaire crypto’s). Ook kun je als Bitpanda gebruiker een gratis Bitpanda-visa betaalpas aanvragen waarmee je wereldwijd kunt betalen in crypto of euro’s. Hier zijn geen transactie of maandelijkse kosten aan verbonden.

Veelgestelde vragen over crypto apps

Wat is het belangrijkste bij het traden van cryptomunten?

Het is heel belangrijk om je emoties onder controle te houden. Die kunnen er namelijk voor zorgen dat jij je niet houdt aan jouw vooraf bepaalde tradingstrategie waardoor je fouten kunt maken. Als je een succesvolle cryptotrader wilt worden kan het helpen om te beginnen met mediteren. Zo kun je je emoties onder controle houden.

Is mijn geld veilig bij een exchange?

Nee, je geld (cryptomunten) staat nooit voor de volle 100% veilig op een exchange. Dit komt omdat je zelf niet in het bezit bent van de private keys van jouw cryptomunten. De verantwoordelijkheid ligt bij de exchange. Dit houdt dus ook in dat als de exchange wordt gehackt, jij je geldt kwijt bent.

Als een exchange failliet gaat, krijg ik dan mijn geld terug of ben ik het kwijt?

Je bent dan je geld voorgoed kwijt. Om deze reden wordt het sterk aangeraden om je cryptocurrency te bewaren op een hardware wallet.

Conclusie

Als je gaat beginnen met crypto’s, kun je het beste beginnen in een van de drie apps die we hebben vernoemd. Dat zijn de bekendste apps waarin je toegang hebt tot meerdere cryptomunten. Natuurlijk beslis je altijd zelf voor welke app je wilt gaan. Gebruik ook de tips die we hebben gegeven om zo de beste crypto app aan te schaffen.