Wirex Card

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 500,-

Kosten geldopname

Gratis tot € 400 per maand, daarna 2%

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

n.v.t.

Jaarlijkse bijdrage

geen

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Wirex card

Op deze pagina meer informatie over deze kaart & alternatieve

Wirex is opgericht in 2014 onder de naam E-Coin en is gevestigd in Londen. De oprichters van dit bedrijf zijn Pavel Matveev, Dmitry Lazarichev en Georgy Skolov. Ze hebben dit bedrijf opgericht omdat ze van mening zijn dat iedereen in de wereld die toegang heeft tot internet, ook toegang moet hebben tot de diensten van een bank.

In 2016 hebben ze hun diensten uitgebreid en toen is de naam dan ook veranderd naar Wirex. Een Wirex kaart is een nieuwe en verbeterde hybride personal banking oplossing. Het bedrijf is de eerste die een manier aanbiedt die de snelheid en flexibiliteit van de blockchain kan combineren met het accepteren van traditioneel geld.

 Met een Wirex kaart kun je dus je crypto’s gemakkelijk omzetten in traditioneel geld, om het vervolgens uit te kunnen geven met een Visa-kaart van Wirex. De kosten van de Visa-kaart bedragen, maar €1,20 per maand en je kunt deze gemakkelijk aanvragen via de Wirex app, maar hierover later in het artikel meer.

Wirex is een applicatie en account waarmee gebruikers de controle hebben over hun geld maar ook over cryptocurrencies. Het bedrijf biedt een persoonlijke bankoplossing die een combinatie is tussen traditioneel bankieren en cryptocurrencies. Het beschikt over beveiligde portefeuilles voor Litecoin en Bitcoin met ondersteuning van mobiele en online-applicaties.

Met een Wirex visa card kun je wereldwijd betalingen verrichten met slechts een paar muisklikken. Het bedrijf beschermt ook de privacy, verbetert de veiligheid en verbetert de klantervaring. Wirex werkt voortdurend aan zijn diensten en producten om die te verbeteren om op die manier te kunnen voldoen aan de behoeften van hun klanten.

Deze kaart in het kort

netto inkomen n.v.t.
leeftijd 18 jaar
bkr-toets Ja
identiteit geldig identiteitsbewijs (NL) of vergunning voor onbepaalde tijd
af te sluiten direct afsluitbaar
download alg. voorwaarden 

Waarom Wirex Visa card aanvragen?

Wirex biedt veilige Bitcoin wallets aan die worden ondersteund door een mobiele Wirex app en een onlineapplicatie. Hier kun je de wallets dus in beheren. Het is ook mogelijk om je geld in een mobiele wallet te bewaren. Dat werkt dan bijvoorbeeld gemakkelijk met Apple Pay, Android Pay of Samsung Pay. Deze wallets kunnen gebruikt worden bij iedere winkelier, zolang de winkelier het ondersteund.

Wirex werkt onder anderen samen met Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Op dit moment is Wirex actief in delen van Europa en Azië-Pacific en ze proberen nu uit te breiden naar Canada, Japan en de Verenigde Staten.

Inmiddels heeft Wirex al meer dan 1,8 miljoen gebruikers in 130 verschillende landen. Hierdoor behoren ze tot de meest succesvolle Fintechs van dit moment. Belangrijk en goed om te weten is dat ze ook 100% voldoen aan de Engelse regelgeving voor financiële dienstverleners. Ze bezitten namelijk een e-money license en deze licentie is dan ook erg moeilijk te verkrijgen in Engeland.

Ook hebben ze een PCI DSS-certificering waarmee ze de standaard opgelegde industrienorm overtreffen. Dit houdt dus in dat ze de veiligheid zeer goed op orde hebben en dit is natuurlijk heel belangrijk als het om geld gaat.

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een debitcard

Voor- en nadelen van de Wirex card

Natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan de Wirex kaart. Maar over het algemeen wegen de voordelen wel op tegen de nadelen. Lees hieronder de voor- en nadelen van de Wirex kaart.

Voordelen

 • De Wirex card wordt door vele beschouwd als de beste Crypto card in Nederland
 • Je krijgt een 0,5% BTC-cashback bij persoonlijke aankopen in een winkel
 • De maandelijkse kosten zijn heel laag voor deze debit crypto card
 • De verbruikslimieten voor deze debit crypto card zijn ruim

Nadelen

 • Beperkte mogelijkheden
 • Onduidelijke winstmarges bij wisselen van valuta
 • Lichten van geld bij de ATM is niet kosteloos

Kosten Wirex card

De kosten van Wirex zijn niet hoog. De maandelijkse kosten voor het gebruik van Wirex bedragen €1,20 en voor een pintransactie binnen Europa wordt er €2,25 berekend.

Buiten Europa wordt er voor een pintransactie €2,75 berekend. Hier staat tegenover dat voor het account zelf het gebruik van de exchange en de crypto wallets geen kosten worden berekend.

Betalen met een Wirex card

Als je de Wirex card hebt en als je crypto in je account hebt, kun je de crypto uploaden naar je Wirex creditcard en vervolgens kun je er overal mee betalen waar Visa geaccepteerd wordt. Vergeet niet om de crypto over te zetten naar de juiste currency, bijvoorbeeld EUR of GBP.

Maar hoe moet je de crypto nou uploaden naar je Wirex visa card? Dat wordt hieronder uitgelegd.

 • Log in op je Wirex account en ga naar Accounts.
 • Selecteer het account waarop jij geld wilt zetten.
 • Klik op Add Funds.
 • Selecteer het account of in dit geval de Wirex card waar je geld op wilt hebben.
 • Als de kaart al gelinkt stond met de app, kun je de transactie bevestigen via de Wirex app.

Wirex card cashback

Met het Cryptocard Program is het zo dat hoe meer je uitgeeft met je Wirex card, hoe meer je terugkrijgt. Dit is mogelijk voor zowel aankopen in een winkel als onlineaankopen.

Het maakt niet uit wat je koopt, al is het een koffie of scan je je Wirex card om met het openbaar vervoer te kunnen reizen, op elke aankoop kun je tot 2% in WXT terugkrijgen. WXT is een token dat gemaakt is voor alle Wirex klanten zodat ze meer uit hun Wirex account kunnen halen. Je krijgt toegang tot exclusieve voordelen.

Er zijn verschillende price plans beschikbaar. Je kunt je price plan later altijd nog aanpassen via de Wirex app. Je kunt het cashbackprogramma maandelijks of jaarlijks betalen.

Hoe vraag ik een Wirex card aan?

Een Wirex kaart aanvragen kan gemakkelijk via de Wirex app maar het kan wel alleen als je een Wirex account hebt. Je account moet ook geverifieerd zijn. Een account aanmaken brengt geen extra kosten met zich mee.

Hieronder volgt een stappenplan van het aanvragen van een Wirex kaart.

 • Maak een account aan in de Wirex app en zorg dat je je account verifieert. Dit doe je door al je gegevens in te vullen en een POI (Proof of Identity) document up te loaden.
 • Vervolgens moet je ervoor zorgen dat er een minimaal bedrag op één van je accounts staat. Als je de kaart wil aanvragen en er staat te weinig saldo op je accounts, verschijnt er vanzelf in je scherm welk bedrag je minimaal op je account moet hebben staan om de Wirex card aan te kunnen vragen.
 • Ga vervolgens naar ‘dashboard’ in de app en druk op ‘Order a card’.
 • Vul het afleveradres in waar de kaart naar op moet worden gestuurd.
 • Selecteer de aflevermethode. Je kunt kiezen tussen gratis standaard delivery via Singpost of voor express delivery door DHL. Houd er rekening mee dat dit niet in elk land beschikbaar is.
 • Klaar! Bevestig dat je de kaart wilt bestellen en dan komt de kaart zo snel mogelijk jouw kant op.
Hoe Wirex Visa Card opzeggen?

De Wirex Visa Card kun je online opzeggen door een opzeggingsformulier in te vullen.

Krijg ik een Wirex Visa Card?

Lees meer op de website omtrent een welkomst cadeau voor de Wirex Visa Card.

Wirex card werkt niet – wat nu?

Als je Wirex crypto card niet geaccepteerd wordt, kan dit verschillende redenen hebben. Het is in ieder geval belangrijk om rustig te blijven.

Hieronder volgen de redenen die gelden als je Wirex crypto card niet werkt.

 • Je hebt niet genoeg geld staan op je Wirex card. Het kan ook zijn dat het geld wel op je kaart staat, maar dat dit geld nog geconverteerd moet worden naar bijvoorbeeld EUR of USD. Lees dan even goed dit artikel door waarin duidelijk wordt verteld hoe je dit doet: How to exchange currencies in Wirex account?
 • De winkelier accepteert geen crypto debit card zonder bank account. Hier kan Wirex zelf helaas niks aan doen. Om dit te voorkomen kun je vooraf op de website van de winkelier kijken of hier iets over gezegd wordt, of je kunt contact met ze opnemen om te vragen of ze dit wel of niet accepteren.
 • Het kaart limiet is bereikt. Wees dus goed op de hoogte van de Wirex card limits.
 • Je kaart is geblokkeerd. Neem dan contact op met het Wirex Support Team.

Vertrouw je zelf een paar transacties niet die je in de App kunt zien?

Dan kun je zelf ook de kaart blokkeren. Dit kan met één druk op de knop. Als je dit gedaan hebt, kun je wel de app blijven gebruiken en hiermee betalingen verrichten. Als je pasje weer wordt teruggevonden omdat je die kwijt was, kun je deze weer gemakkelijk her activeren. Je hoeft dan dus niet een nieuwe te bestellen.

Voor alle veiligheid is de app ook beveiligd door de meest actuele beveiligingsmethoden, namelijk Two Factor Authentication (2FA), pin en vingerscan. Hierdoor is een mobiele wallet eigenlijk vaak al veiliger dan een fysieke kaart. Met de Wirex card, hoef je je dus in ieder geval geen zorgen te maken over de veiligheid van je geld.

BKR toetsing nodig voor Wirex Visa Card?

Voor de Wirex Visa Card is een BKR toetsing niet vereist. Een ieder vanaf 18 jaar kan deze kaart aanvragen. Dit is de eerste kaart waarmee je ook cryptocurrency kunt kopen.

Hoe kan ik inloggen bij mijn Wirex Visa Card?

Inloggen voor de Wirex Visa Card kan online op je persoonlijke account.

Samenvatting Wirex kaart

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 500,-

Kosten geldopname

Gratis tot € 400 per maand, daarna 2%

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

n.v.t.

Jaarlijkse bijdrage

geen

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Wirex card