Virtuele Creditcard

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste virtuele creditcards

Vergelijken

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 virtuele kaarten

Bekijken

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een virtuele card

Lees verder

Alle virtuele creditcards toegelicht

Binnen de wereld van betalingen worden die voor het grootste deel al online verricht en is dat niet alleen veiliger, maar ook veel sneller waarbij binnen een paar seconden een aankoop kan worden verricht bij een aanbieder die zich aan de andere zijde van de wereld bevindt. De betaling geschiedt dan ook via bankovermaking, maar is deze betaalmethode snel terrein aan het verliezen aan alternatieve betaalmethoden als iDeal en creditcards.

De laatste zijn bovendien ook nog gewoon handig in het dagelijks betalingsverkeer en komen ook goed van te pas tijdens een vakantie in het buitenland. Wie echter uitsluitend op zoek is naar een online betalingsmethode en er ook zo snel als mogelijk over wilt beschikken, kan een virtuele creditcard aanvragen. De procedure is “kinderlijk” eenvoudig en kan er nooit sprake zijn van een limiet die overschreden wordt. Ook diefstal of kwijtraken van zo een kaart is er niet bij.

N26 Card

De N26 card is de beste keuze als je een gewone debit/creditcard wilt aanvragen. De kaart aanvragen is geheel gratis en er zitten ook geen maandelijkse kosten als je onder de 5 transacties per maand blijft. De kaart wordt wereldwijd op vele plekken geaccepteerd.

Verschil virtuele creditcard en gewone creditcard

Een virtuele creditcard krijg je dus nooit daadwerkelijk in handen, maar zijn het de gegevens die jou worden toegestuurd. Bij elke online aankoop wordt er namelijk een CSV-code en creditcard nummer gevraagd en geldt dit ook voor houders van een “normale” creditcard. Er is dus geen verschil tussen de gegevens en kan een virtuele creditcard dus zonder problemen gebruikt worden voor hetzelfde type betalingen als die van een normale creditcard.

Veilig is het gebruik ook omdat dezelfde veiligheidsprotocollen van kracht zijn en zal je niet zo eenvoudig een aankoop doen waar er niet aan de verwachtingen wordt voldaan. ondanks de naam, is er geen sprake van een mogelijkheid om een krediet op te nemen. de kaart vertoont veel gelijkenissen met een debitcard en moeten alle tegoeden van te voren opgeladen worden. meer uitgeven dan het opgewaardeerd bedrag is er dus niet bij en is het zo wel een veilige manier om jouw geld te besteden. opbouwen van een kredietschuld is er niet bij en komt er daar ook nog erbij kijken dat op een virtuele creditcard vaak een limiet geld en zo ook bij diefstal van de gegevens je niet veel kwijt bent.

Naast de beperkte hoeveelheid geld die er op zo een kaart kan worden geplaatst, is er weinig verschil met het online gebruik van een normale creditcard. gelet dient er wel te worden bij gebruik van de virtuele creditcard voor het reserveren van een taxi of hotelkamer. daar is er vaak ook een borg voor vereist en is het bedrag op zo een virtuele creditcard daar niet voor voldoende. ook weegt een echte creditcard zwaarder als manier om jezelf te identificeren omdat de creditcard gegevens en ook die van de houder te achterhalen zijn bij de creditcardmaatschappij.

Virtuele creditcard aanvragen

Omdat het om relatief kleine bedragen gaat en het gebruik nogal beperkt is, zal de aanvraag ook vlotter verlopen waarbij je de gegevens snel toegestuurd zal krijgen. Opwaarderen kan middels een bankovermaking, PayPal of iDeal. De laatste twee zijn het snelst en kan je ook eerder gebruik maken van jouw virtuele creditcard. De eenvoud waarmee zo een kaart aangevraagd kan worden, maakt het geschikt om te gebruiken voor betalingen waar er haast bij geboden is zoals de aanschaf van een app. Het voordeel is dat zelfs voor kleine bedragen de kaart dus gebruikt kan worden en is het voor veel ouders ook een alternatief om hun kinderen aan te bieden. Die kunnen zo zelf online hun spullen bestellen en hoeven ze er nooit voor te vrezen dat hun budget overschreden zal worden. Zelfs minderjarigen kunnen er gebruik van maken en biedt zo een virtuele creditcard aan deze groep de mogelijkheid om alvast wat zelfstandig aankopen te doen.

Een andere veel gebruikte toepassing van de virtuele creditcard, is om het te gebruiken als cadeau. De kaart wordt opgewaardeerd met het bedrag dat je wenst te schenken en kan de ontvanger dan gewoon zelf bepalen welke aankoop ermee gedaan kan worden. Ook hier is het handig voor minderjarigen of anderen die moeilijk over een creditcard kunnen beschikken, om de virtuele creditcard te mogen ontvangen en lekker ermee online kunnen gaan winkelen.

Nadelen visuele creditcard

Met alle voordelen die zo een creditcard te bieden heeft, is het ook goed om na te gaan wat de beperkingen zijn die eraan verbonden. Die hebben natuurlijk te maken met de beperkte bestedingslimiet, maar ook de beperkingen die er gelden bij het reserveren van een huurauto of hotelkamer. Even een betaling verrichten in het café is er ook niet bij, maar is het bij sommige aanbieders mogelijk om alsnog een fysieke kaart aan te vragen. Ook om goed rekening mee te houden, is dat sommige van deze creditkaarten geschikt zijn voor eenmalig gebruik en dus niet opnieuw opgewaardeerd kunnen worden. Een eventueel saldo dat niet gebruikt is, kan zo verloren gaan, vooral wanneer het om een klein bedrag gaat.

Met een virtuele creditcard is het wel lekker incognito betalen en zorgt dat ervoor dat jouw privacy nooit geschonden wordt. Om die reden kiezen ook personen die al over een normale creditcard beschikken er vaak voor, om voor sommige betalingen apart een virtuele creditcard aan te vragen. Online aankopen kunnen namelijk soms wel riskant zijn en kan het risico verminderd worden door de betaling middels een virtuele creditcard plaats te laten vinden. Veilig is het ook, omdat je nooit een fysieke kaart tevoorschijn hoeft te halen en zo ook in het openbaar online jouw aankopen kunt doen.

Dankzij de virtuele creditcard, zijn online aankopen nu binnen ieders handbereik, ook minderjarigen en verloopt de aanvraag vlot. Geen BKR check of een vermelding en is bij de meesten een overmaking via iDeal al voldoende. Contant geld opnemen en of afrekenen bij een betaalautomaat is er niet bij, maar blijven er nog tal van mogelijkheden over waarvoor de kaart wel geschikt is. Veilig is de kaart ook, omdat je immers nooit meer uit kan geven dan opgewaardeerd is, kwijtraken niet mogelijk is en jouw privacy ook is gegarandeerd.

 

Beste Prepaid Creditcard

 

n26 Mastercard

 

 • Debit card
 • Aanmelden in Engels
 • Volledig Gratis

Aanvragen

 

 

Transferwise debit Mastercard

 

 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdragen: GRATIS
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

Viabuy Mastercard

 

 • Geen BKR toetsing
 • Prepaid
 • Jaarlijkse bijdrage: € 19,90
 • Directe acceptatie

Aanvragen

 

 

 

 

Beste Creditcards

 

 

American Express - Blue card

 

 • Slechts € 3,- per maand
 • Aankoopverzekering: 90 dagen

Aanvragen

American Express Green

 

 • Kosten: € 65,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)
 • Membership Rewards

Aanvragen

 

KNAB Visa card

 

 • Kosten: € 60,- per jaar
 • Aankoopverzekering: 90 dagen
 • Bestedingslimiet: Persoonlijk (financiële situatie)

Aanvragen

 

Wat zijn de voordelen van een virtuele creditcard?

Een virtuele creditcard is eenvoudig aan te vragen online. Je kan eenvoudig een account aanmaken online. Het is net als een prepaid kaart, maar zonder het fysieke gedeelte. Je hebt dus geen kaart in handen. Het voordeel is dat het eenvoudig online aan te maken is en er eenvoudig en snel geld opgezet kan worden voor gebruik.

Is een virtuele creditcard anoniem?

Virtuele creditcards zijn met regelmaat anoniem. Dit verschilt uiteraard per provider, maar in veel gevallen is deze anoniem.

Wat zijn de nadelen van een virtuele creditcard?

Het nadeel is met name dat je een fysieke kaart in handen hebt, en het daarom dus niet overal voor kunt gebruiken. Het is handig voor online aankopen, maar niet voor fysieke aankopen in het buitenland waar je een creditcard goed voor kunt gebruiken. Indien je dus echt een creditcard zoekt om aankopen te doen in het buitenland tijdens het reizen bijvoorbeeld, dan is de virtuele creditcard geen goede oplossing.

Hoe werkt een virtuele creditcard?

De werking is hetzelfde als een gewone creditcard. Je doet geen aankopen met de pas, maar alleen met het nummer dat je krijgt. Je hebt een nummer waarmee je veilig online aankopen kan doen. Het gebruik is verder hetzelfde, behalve dat het feit dat je het dus niet overal voor kunt gebruiken.