Gold Creditcards

Op deze pagina vind je meer informatie over de beste Gold creditcards. Vergelijk hier de verschillende opties en kijk wat het beste aansluit op jouw wensen.

Top 5 Gold Creditcards

De beste keuzes

Visa World Card

1. American Express Gold

Lounge toegang

Meer informatie

Visa World Card

2. American Express Flying Blue Gold

Miles sparen

Meer informatie

Visa World Card

3. Visa Gold

Extra diensten

Meer informatie

Mastercard Gold

4. Mastercard Gold

Aanvullende reisverzekeringen

Meer informatie

Visa World Card

5. ANWB Visa Gold

Extra bestedingslimiet & 1e jaar gratis

Meer informatie

Alternatieve keuzes

5 goede keuzes

Visa World Card

1. American Express platinum card

Luxe & extra privileges

Meer informatie

Visa World Card

2. Mastercard Classic

Gratis eerste jaar

Meer informatie

Visa World Card

3. ANWB visa card

Bekend van de ANWB

Meer informatie

Mastercard Gold

4. Mastercard Gold

Exclusieve Gold creditcard

Meer informatie

Visa World Card

5. Transferwise Debit card

Wereldwijd bekend

Meer informatie

Op deze pagina meer informatie over deze kaart & alternatieve

Wie op zoek is naar een geschikte creditcard, kan een gold creditcard overwegen. Dit is een wat meer uitgebreide variant van de standaard creditcard. Voordat je een overeenkomst sluit, is het goed eerst de verschillende voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Kies je voor een gewone creditcard of toch voor een goldcard?

Visa World Business Gold Card

De Business Gold Card van Business is de beste keuze als ondernemer of als je regelmatig moet reizen voor een bedrijf. Het is de kaart voor ZZP’ers, directeuren en eigenaren. Hoog bestedingslimiet, aankoopverzekering en andere voordelen.

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een debitcard

Kenmerken van goldcards

Een gold creditcard ziet eruit als een gewone creditcard, maar dan in een gouden kleur. Die gouden kleur brengt je allerlei voordelen. Daardoor zijn de kaarten vaak ook duurder dan een gewone creditcard.

Voor een goldcard geldt dat de houder van de kaart moet voldoen aan strikte vereisten. Zo moeten houders van de kaart bijvoorbeeld een veel hoger inkomen hebben dan voor een normale creditcard. Op een creditkaart kun je immers rood staan of een lening aangaan. Bij een goldcard is de limiet daarvoor veel hoger. Het is daarom belangrijk dat de houder van de kaart ook kan terugbetalen.

Vaak is het bestedingslimiet van een gold creditcard twee keer zo hoog als bij een normale creditcard. Wie een ruimere bestedingslimiet wil op zijn gewone kaart, kan dit vaak bij de bank aanvragen.

Aanbieders van de gold creditcard leveren meestal nog extra diensten bij de kaart. Zo is er bijvoorbeeld een directe lijn in het geval van nood. Denk bijvoorbeeld aan een direct aanspreekpunt bij de telefonische klantenservice. Daarnaast bieden deze kaarten nog allerlei extra’s, zoals bepaalde (reis)verzekeringen. Dat is niet standaard voor iedere kaart.

Waarom kiezen voor een goldcard?

Een goldcard geeft de houder ervan vaak wat meer comfort. De kosten voor een gold creditcard zijn dan ook hoger dan bij een gewone kaart. Logisch, want meer zaken zijn geregeld en verzekerd. Houders van een goldcard genieten meer vrijheid. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een hoger bedrag lenen en betalen ze een lager eigen risico als er onverhoopt iets bij de verzekering geclaimd wordt. Waar bij gewone kaarten soms al 400 euro aan eigen risico moet worden betaald, is dit met een goldcard misschien maar 25 euro.

Dit soort creditcards zijn vooral aantrekkelijk voor mensen die regelmatig gebruik maken van hun creditcard. Ze doen bijvoorbeeld vaak online aankopen of winkelen vaak in het buitenland. De hogere kosten van de kaarten zorgen ervoor dat de kaart onder een bepaalde doelgroep geschikt is.

Extra voordelen ontvangen door gold creditcards vergelijken

Welke extra voordelen houders van een goldcard ontvangen, verschilt sterk per aanbieder. Daarom is het zeker aan te raden om wat tijd te nemen voor gold creditcards vergelijken. Zo ben je beter op de hoogte van de verschillende voordelen, verzekeringen en voorwaarden.

Wie al een gold creditcard heeft, maar op zoek is naar nog meer luxe en alleen de allerbeste service, kan ook eens kijken naar de platinum creditcard. Dit zijn de duurste kaarten, maar ook de kaarten met de meeste voordelen.

Voor wie is de gold creditcard allemaal?

Voor mensen die een iets meer uitgebreide versie van de standaard creditcard willen.

Is een gold creditcard hetzelfde als een gewone creditcard?

Een gold creditcard ziet eruit als een gewone creditcard, maar dan in een gouden kleur. Die gouden kleur brengt je allerlei voordelen. Daardoor zijn de kaarten vaak ook duurder dan een gewone creditcard.

Visa Gold

 

Bestedingslimiet

€5.000

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 3.000

Kosten geldopname

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,00%

Jaarlijkse bijdrage

€55

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Voor wie is de Visa Gold geschikt?

De visa gold card is de grotere broer van de visa world card. Je krijgt een minimale bestedingslimiet van €5.000,- en je aankopen zijn tweemaal zolang verzekerd. Een extra creditcard voor je partner, zoon of dochter is gratis. Het geeft je ook de mogelijkheid om te betalen op plekken waar je normaal niet met een creditcard terecht kunt. Je kunt overal contactloos betalen en veilig online bestellen.

Waarom een Visa gold?

Waarom zou je kiezen voor een visa gold card? Aan deze card zijn er namelijk enkele voordelen verbonden. Met de card kun je veilig betalen in andere landen en kun je ook online betalingen verrichten.  Al de aankopen zijn voor een jaar verzekerd tegen verlies, beschadiging of diefstal. Ook heb je met de gold card altijd inzicht in je uitgaven. De limiet van de visa gold is standaard € 5000,-.  Eerst wordt er gekeken of deze limiet past bij je financiële situatie. Als dat niet het geval is, krijg je een lagere bestedingslimiet. Als je je visa-kaart bent kwijtgeraakt, kan visa het account blokkeren. Zij sturen dan een vervangende kaart en zorgen ook voor emergency cash. Met een visa gold card kun je wereldwijd betalingen verrichten. Visa gold-kaart wordt geaccepteerd bij tientallen miljoenen verkopers over de hele wereld.  Ook wordt de visa gold card wereldwijd geaccepteerd op tal van ATM-locaties.

Wat maakt een visa gold card bijzonder? Ten eerste mag je maandelijks meer uitgeven. Je krijgt een limiet, maar je kunt ook een bedrag  hoger of lager dan de limiet aanvragen. Er wordt wel gekeken of je dit financieel kunt dragen. Als dat niet het geval is dan besluit de creditcardverstrekker een lager bestedingslimiet te geven aan je. Verlies je een product, gaat het kapot of wordt het gestolen? Dan krijg je je geld in veel gevallen terug met de inbegrepen aankoopverzekering. Voor alle creditcards geldt een minimum inkomen. Financiële instellingen hebben namelijk een zorgplicht. Hiermee wordt voorkomen dat mensen schulden maken die ze niet terug kunnen betalen.

Visa Gold debitcard of creditcard?

Creditcardhouders zijn verplicht om aan het einde van elke maand hun schulden af te lossen. Je kunt maandelijks automatisch af laten schrijven, maar je mag ook zelf overmaken. Ben je te laat met aflossen dan krijg je een boete.

Daarom wordt er aangeraden om te kiezen voor automatische afschrijving. Met de visa gold card kun je er ook voor kiezen om in termijnen af te lossen. Verder moet je rekening houden met onnodige kosten. Neem liever geen contant geld op met je visa gold card. Een creditcard is niet voor pinnen bedoeld.

Mastercard Gold

 

Bestedingslimiet

€5.000

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 1.750

Kosten geldopname

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

1,50%

Jaarlijkse bijdrage

€37,50

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Voor wie is de Mastercard Gold geschikt?

Een mastercard classic, mastercard gold of mastercard black kun je eenvoudig aanvragen via het online aanvraagformulier. Voor het aanvragen van een mastercard classic moet je wel ouder zijn dan 18 jaar en per maand een minimaal bedrag verdienen.  Voor de mastercard gold en black is het minimaa bedrag een stuk hoger. Bij het invullen van de formulier moet je je persoonlijke gegevens, je netto maand inkomen en je identiteitsnummer aangeven. Nadien krijg je te horen of de aanvraag is goedgekeurd. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de creditcard geblokkeerd naar je toegestuurd. Na het kiezen van een pincode en het activeren van de creditcard kunt je het gebruiken. De  mastercard bold biedt ultieme flexibiliteit, want je kunt de kaart gebruiken bij meer dan 35 miljoen acceptatiepunten en twee miljoen geldautomaten wereldwijd. Handig als je op vakantie gaat of op zakenreis en niet met teveel contanten wilt rondlopen.

Zijn comfort en veiligheid belangrijk voor jou? Dan is de mastercard gold een aanrader. Deze kaart biedt alle voordelen van een mastercard inclusief extra verzekeringsdiensten zoals een reisannuleringsverzekering, een verzekering voor aankopen op het internet en nog veel meer. Of je nou online of in de winkel zelf betaald, mastercard biedt jouw veiligheid en bescherming aan. Goed voor zakenlui maar ook voor particulieren. Mastercard beschikt over hulpmiddelen die bij iedere stap in het koopproces op fraude controleert en deze opspoort en bestrijdt. Dit gebeurt zelfs nog voordat je je aankoop doet. Deskundigen werken continu aan de ontwikkeling en verfijning van de mastercard technologie om oplichters voor te zijn.

Voordelen

  • geen jaarlijkse kosten
  • geen kosten voor geldopnames
  • geen kosten voor gebruik in het buitenland
  • renteloze betaaltermijn voor aankopen
  • klantenservice

Mastercard Gold debitcard of creditcard?

Deze credit card wordt wereldwijd geaccepteerd en je kunt betalingen verrichten in meer dan 210 landen en internationaal contant geld ontvangen op meer dan 1 miljoen locaties. De mastercard gold-kaarten zijn ook beveiligd met chip & pin-technologie en je krijgt ook meteen een bevestiging van je kaarttransacties. Contactloos betalen is makkelijk, snel en veilig.

De verzekering aankoopbescherming die inbegrepen is in de mastercard gold betaalt een vergoeding voor jouw producten als deze zijn beschadigd of helemaal niet zijn geleverd. Verder dekken zij onvrijwillige schade en herstellingskosten die hoger liggen dan de aankoopprijs en ook herstellings- en transportkosten in geval van onvrijwillige schade. Met de mastercard gold kun je ook online eenvoudig al je transacties controleren, zo heb je een overzicht van je rekening.

American Express Flying Blue Gold

 

Bestedingslimiet

persoonlijk

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

3,50%

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,30%

Jaarlijkse bijdrage

€170

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Alternatieven

American Express Gold

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

n.v.t.

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

n.v.t.

Jaarlijkse bijdrage

n.v.t.

Rente gespreid betalen

n.v.t.

ANWB Visa Gold

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

n.v.t.

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

n.v.t.

Jaarlijkse bijdrage

n.v.t.

Rente gespreid betalen

n.v.t.