Gemini Creditcard

Op deze pagina vind je meer informatie over de beste Gemini creditcards. Vergelijk hier de verschillende opties en kijk wat het beste aansluit op jouw wensen.

card-gemini

Top 5 creditcards

De beste keuzes

american express green card

1. American Express Green Card

Gratis eerste jaar

Meer informatie

american express flying blue silver actie

2. American Express Flying Blue

Gratis eerste jaar

Meer informatie

3. MasterCard Classic

Veel gekozen

Meer informatie

4. Visa World Card

Wereldwijd populair

Meer informatie

5. N26 Card

Populair in NL & Duitsland

Meer informatie

Alternatieve keuzes

5 goede keuzes

Green card

1. American Express Platinum Card

Luxe & Extra Privileges

Meer informatie

2. MasterCard Classic

Gratis eerste jaar

Meer informatie

3. ANWB Visa Card

Bekend van de ANWB

Meer informatie

Mastercard Gold

4. MasterCard Gold

Exclusieve Gold creditcard

Meer informatie

Mastercard Gold

5. Transferwise Debit card

Wereldwijd bekend

Meer informatie

Op deze pagina meer informatie over deze kaart & alternatieve

Gemini is een cryptocurrency exchange waar je sinds 2014 online kunt handelen in Bitcoin en andere virtuele valuta. Op dit moment kan je je inschrijven op de wachtlijst van de Gemini Credit Card. Met deze Gemini Credit Card kan je beloningen krijgen in crypto op je aankopen in de vorm van cashback. Dit wil zeggen dat iedere keer dat je de kaart gebruikt, je een deel van je aankoopbedrag terug krijgt in Bitcoin of een van de 40 andere ondersteunde cryptocurrencies, op je Gemini account.

De Gemini betaalkaart is voorzien van een MasterCard-logo. Hierdoor kan je de Gemini debit card dus overal gebruiken waar je normaal met MasterCard zou kunnen betalen, zowel online als offline. Tijdens het gebruiken van de Gemini kaart betaal je geen wisselkoerskosten, waardoor met name gebruik in landen buiten de EU zeer gunstig is. 

Ook betaal je geen jaarlijkse kosten om de Gemini creditcard te gebruiken en wordt de cashback direct op je Gemini account toegevoegd. Hoeveel cashback je precies krijgt, hangt af van waar je de Gemini kaart exact voor gebruikt. Zo krijg je 3% cashback bij restaurants, 2% bij supermarkten en 1% op alle andere aankopen.

Je kan zelf kiezen hoe je de crypto credit card van Gemini wilt ontvangen. Zo is er de mogelijkheid een zwarte, zilveren of roségouden Gemini credit card aan te vragen. 

Voor- en nadelen van de Gemini creditcard

Voordelen:

 • Tot 3% cashback bij gebruik van de Gemini Card Nederland
 • Uitbetaling van de cashback vindt direct plaats in Bitcoin, Ethereum of een van de 40+ andere cryptocurrencies op je Gemini account
 • Zelf de mogelijkheid wanneer je maar wilt te veranderen in welke coin je de cashback ontvangt
 • Geen jaarlijkse kaartkosten of wisselkoerskosten

Nadelen:

 • 3% Cashback op de eerste $ 6,000 per jaar die je uitgeeft, daarna 1% op alle transacties
 • De Gemini card is nog niet gelanceerd en je kan je enkel aanmelden om op de wachtlijst te komen
 • Het is nog onduidelijk wat de maximaal op te nemen of uit te geven bedragen zullen zijn

Gemini card aanvragen

Op dit moment kan je helaas de Gemini crypto kaart nog niet aanvragen. Wel kan je je op de wachtlijst laten plaatsen om als een van de eerste mensen de Gemini credit card te ontvangen wanneer deze gelanceerd wordt. Om dit te doen surf je simpelweg naar de officiële Gemini Card aanvragen pagina en vul je je emailadres in in het daarvoor bestemde invulveld. Vervolgens zal je op de hoogte worden gehouden rondom de ontwikkelingen van de Gemini creditcard.

Betalen met Gemini card 

De Gemini crypto creditcard gebruiken kan niet eenvoudiger. De Gemini betaalkaart werkt exact hetzelfde als een normale creditcard van bijvoorbeeld MasterCard, Visa of American Express. Bij offline gebruik geef je gewoon de Gemini creditcard aan de persoon die de betalingen bij een restaurant, winkel of hotel afhandelt en signeer je het bonnetje wat je na de betaling aangereikt krijgt.

Bij online gebruik van de Gemini crypto creditcard doe je het volgende:

 1. Je selecteert MasterCard als kaarttype. 
 2. Je vult de 16-cijferige code op de voorkant van je Gemini crypto credit card in.
 3. Vervolgens vul je je naam, achternaam en vervaldatum van de Gemini cryptocard in.
 4.  Als laatste vul je de 3-cijferige CVC-code op de achterkant van je Gemini crypto creditcard in en rond je de betaling af zoals gebruikelijk af door op de betaalknop te drukken.

Pinnen met de Gemini crypto card

Hoewel er nog geen exacte informatie bekend is over hoe pinnen met Gemini card exact in werking zal treden, zal iedere Gemini crypto creditcard waarschijnlijk komen met een vier-cijferige code, net als de MasterCard SecureCode, waardoor je dus gewoon kunt pinnen met de Gemini cryptocard. Met pinnen doelen wij op zowel geld afhalen uit een pinautomaat als op digitaal betalen in winkels voor goederen en diensten zoals wij normaliter met onze reguliere betaalpas zouden doen.

Gemini crypto kaart kosten

Aangezien de Gemini crypto credit card echt een credit card is en geen crypto debit card, zijn er verschillende kosten verbonden aan het gebruik van de cryptokaart. Gebaseerd op je kredietwaardigheid betaal je een jaarlijkse rente op je aankopen gedaan met de kaart van tussen de 12,99% en 23,99%. 

Als je te laat terugbetaalt, betaal je effectief 29,99% rente per jaar. Mocht je een cash advance willen aanvragen bij een geldwisselkantoor, kost dit $10 of 3% van het aangevraagde bedrag, afhankelijk van welke van de twee getallen het hoogste is. De Gemini card aanvragen is an sich gratis en je betaalt geen wisselkoerskosten bij het opnemen van of betalen in vreemde valuta.

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een debitcard

Gemini crypto creditcard geld opnemen

Naar verwachting zal het mogelijk zijn met de crypto credit card van Gemini geld op te nemen uit pinautomaten met MasterCard-logo. Wat het maximale opname bedrag zal zijn per dag, week of maand is nog onbekend. Het zou kunnen dat dit zo rond dezelfde hoogte als bij concurrenten als Revolut, TransferWise en Neteller zal liggen. 

Aan de andere kant kan het ook het geval zijn dat Gemini zal gaan werken met een levelsysteem zoals bijvoorbeeld bij de Binance crypto creditcard het geval is. Hoe hoger level je dan bent, hoe meer je logischerwijs kunt opnemen met de Gemini crypto creditcard.

Gemini crypto card cashback

De cashback van de Gemini crypto credit card krijg je direct tijdens het gebruiken van je Gemini betaalkaart voor een transactie op je Gemini account bijgestort in de cryptocurrency naar keuze. Dit kan Bitcoin zijn, Ethereum of een van de meer dan 40 ondersteunde cryptocurrencies. Vervolgens kan je kiezen zelf deze cryptocurrencies te holden of traden, of over te zetten naar het Gemini Earn programma, waar je 7,4% rente per jaar krijgt uitbetaald.

Hoogte Gemini card cashback:

 • 3% Bij uitgaven in restaurants, bars en hotels
 • 2% Bij supermarkten
 • 1% Op alle andere aankopen (online en offline)

Er zijn een aantal bedrijven waarmee Gemini partnerships heeft, waar je naar verluidt op de Gemini website exclusieve voordelen bij zal genieten. DoorDash, HelloFresh, Lyft en ShopRunner behoren in ieder geval tot deze samenwerkende bedrijven. Met welke andere bedrijven Gemni een samenwerking heeft, is nog onbekend.

Gemini card werkt niet – Wat moet ik doen?

Aangezien de Gemini crypto creditcard nog niet gelanceerd is, is er nog geen duidelijk, helder antwoord op deze vraag. Naar aller waarschijnlijkheid zal je contact moeten opnemen met de Gemini support om het probleem uit te leggen en in het ergste geval kosteloos een nieuwe kaart aanvragen.

Wanneer komt de Gemini crypto creditcard uit?

Dit is nog onbekend. Om in ieder geval bij de eerste personen te horen die een Gemini crypto credit card ontvangen is het raadzaam je aan te melden voor de waitlist op de Gemini website.

Hoe bepaalt Gemini mijn kredietwaardigheid?

In de Verenigde Staten wordt hier een credit score voor gebruikt. Dit heeft iedere inwoner van de United States vanaf zijn of haar 18de levensjaar.

Het zou goed kunnen dat in Nederland gewerkt gaat worden met vaste rentepercentages of dat er navraag wordt gedaan bij je bank over je kredietwaardigheid.

Moet ik een Gemini account hebben om de Gemini credit card aan te vragen?

Om de Gemini betaalkaart aan te vragen heb je in principe geen Gemini account nodig. Aangezien wij er van uitgaan dat je wel de Gemini card cashback wilt ontvangen, is het aan te raden desnoods enkel en alleen hiervoor een Gemini account aan te maken, aangezien de cashback anders nergens gestort kan worden.

Kan ik de Gemini creditcard aanvragen als ik nog geen 18 ben?

Nee. De Gemini credit card is enkel bedoeld voor volwassen personen van minimaal 18 jaar die ook via hun eigen bank een creditcard zouden kunnen aanvragen.

Kan ik contactloos betalen met de Gemini creditcard?

Ja. De Gemini kaart zal worden uitgegeven door WebBank, een bedrijf dat contactloze branded MasterCards uitgeeft op whitelabel basis. Wat de dagelijkse limieten zullen zijn voor het contactloos betalen met de Gemini crypto creditcard is nog onbekend.

American Express GreenCard

 

Bestedingslimiet

Onbeperkt (persoonlijk)

Aankoopverzekering

90 dagen

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t

Kosten geldopname

3,5%

Spaarrente

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,30%

Jaarlijkse bijdrage

€66,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

american express green card

De American Express Green Card is een uitstekende creditcard die geschikt is voor ondernemers, reizigers en andere personen.

American Express Flying Blue Card

 

Bestedingslimiet

Geen vooraf vastgesteld bestedingslimiet

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t

Kosten geldopname

3,5%

Spaarrente

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,30%

Jaarlijkse bijdrage

€ 75,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

american express flying blue silver actie
Mi, leo sagittis, ut curabitur metus aliquet morbi id felis. Suspendisse diam dignissim sed at nisl nunc, amet, sapien pulvinar.

MasterCard Classic

 

Bestedingslimiet

€5.000

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 2.000

Kosten geldopname

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Spaarrente

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,00%

Jaarlijkse bijdrage

€26,-

Rente gespreid betalen

n.v.t.

american express green card

Betalen met de Mastercard Classic biedt vele voordelen, zoals een Aankoopverzekering van 180 dagen en Aflevergarantie bij online aankopen.

Visa World Card

 

Bestedingslimiet

€5.000,-

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente vanaf

€500,-

Maximale opname

per dag € 1.250

Kosten geldopname

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Spaarrente

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

2,00%

Jaarlijkse bijdrage

€36,50

Rente gespreid betalen

n.v.t.

De Visa World Card is ’s werelds meest geaccepteerde creditcard. Deze creditcard biedt u een aantal fantastische voordelen.

N26 Card

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 2.500

Kosten geldopname

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Transactiekosten wisselkoers

1,70%

Jaarlijkse bijdrage

geen

Rente gespreid betalen

n.v.t.

N26-Creditcard

N26 is een geweldige gratis debitkaart met vele handige voordelen.