Studenten Creditcard

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards voor studenten

Vergelijken

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards voor studenten

Bekijken

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een kaart voor studenten

Lees verder

Alle studenten creditcards toegelicht

Top 5 Studenten Creditcards

5 beste keuzes

1

Mastercard Classic

Gratis eerste jaar
2

ANWB Visa Card

Bekend van de ANWB
3

Mastercard Gold

Exclusieve Gold creditcard
4

American Express Platinum card

Luxe & Extra priveleges
5

Transferwise Debit Card

Wereldwijd bekend

Alternatieven

5 goede keuzes

1

Mastercard Classic Prepaid

Populair
2

Viabuy Card

Geen BKR toetsing
3

Transferwise Card

Wereldwijd veel gebruikt
4

Revolut Card

Fijn gebruikersgemak
5

N26 Card

Beste keuze

Creditcard studenten

Studenten worden op velerlei manieren geholpen en zorgt dat ervoor, dat ze op tal van gebieden voordeliger uit komen. Betalingen zullen echter altijd nog verricht moeten worden en kan dat ook met speciale studenten creditcards. Zo een kaart vertoont veel gelijkenissen met een gewone creditcard, maar wordt de hand op de knip gehouden door de uitgaves te beperken tot het saldo op de kaart.

Ook het opnemen van een krediet is mogelijk, maar zijn die beperkt en zodanig berekent dat de doorsnee student er geen moeite mee zal hebben om het bedrag terug te betalen. Dit wordt gedaan, om studenten te beschermen tegen eventuele schulden.

N26 Card

De N26 card is de beste keuze als je een gewone debit/creditcard wilt aanvragen. De kaart aanvragen is geheel gratis en er zitten ook geen maandelijkse kosten als je onder de 5 transacties per maand blijft. De kaart wordt wereldwijd op vele plekken geaccepteerd.

Studenten creditcard aanvragen

De vraag rijst dan misschien wel waarom een student met een creditcard moet lopen. Het antwoord ligt in de vele mogelijkheden en kan er wereldwijd gebruik van worden gemaakt. Zelfs voor een student komt dat van te pas omdat creditcards in het buitenland nu eenmaal veelal wel geaccepteerd worden in tegenstelling tot een bankpasje. Naast de betaalmogelijkheden wereldwijd, kan met de creditcard ook gewoon in Nederland zelf worden betaald. Ook een reden waarom men overgaat tot het aanvragen van een creditcard, dat er online aankopen mee gedaan kunnen worden en zijn deze populair onder de studenten. De vele betaalmogelijkheden apart, kan er ook nog contant geld opgenomen worden. In tal van gevallen komt dat goed uit en zijn al jouw tegoeden ook gelijk meeverzekerd. Dat houdt bij de meeste maatschappijen alle aankopen in en is een periode van 180 dagen gangbaar. Ook bij verlies of diefstal van de kaart wordt alle eventueel geleden schade vergoedt.

Creditcard studenten, hou rekening met een lager limiet

Als student beschik je nu eenmaal over een beperkt “inkomen” en is dat te merken aan de relatief lagere bestedingslimiet. Die ligt bij de meeste maatschappijen tussen de 500 en 1000 euro en is dat doorgaans voldoende voor een student. Dit voorkomt ook dat er torenhoge schulden worden opgebouwd. Dat kan je als student nu eenmaal niet gebruiken en wordt de rekening waar de studiefinanciering naar wordt overgemaakt daarom gekoppeld aan de creditcard. Indien er onverhoopt toch een bedrag aan krediet wordt opgebouwd, zal de creditcard maatschappij zich het recht voorbehouden om het schuldbedrag af te trekken van de studiefinanciering.  Voorzichtigheid bij het uitgeven van geld is dus zeker geboden omdat er anders wel weinig overblijft om de rest van de maand mee door te brengen. Er zijn daarom ook creditcards voor studenten te verkrijgen waar het bedrag vooraf op overgemaakt dient te worden. Dit worden de prepaid creditcards genoemd en zal je bij gebruik van zo een kaart nooit in de rode cijfers komen te staan.

Regels wat betreft creditcard aanvragen student

Wie dus al over een eigen bankrekening beschikt en gewoonlijk tussen de 18 en 25 jaar oud is, kan online zo een aanvraag plaatsen en wordt door sommige maatschappijen ook nog een BKR check uitgevoerd. Dat is ter voorkoming van het overbelast raken van de financiële huishouding van de aanvrager. Met alles in orde, zal het goedkeuren niet lang duren en kan de kaart binnen een paar werkdagen verwacht worden.

Apart is ook de virtuele creditcard en ontvang je in dat geval alleen de erbij horende gegevens. Zo een virtuele card kan uitsluitend voor online aankopen gebruikt worden. Let er wel op, dat studenten die studiefinanciering ontvangen, vaak die betreffende rekening waarop het geld overgemaakt wordt, dienen te koppelen aan hun creditcard. Dit dient als garantie op het terugbetalen van de opgenomen bedragen.

Voorwaarden aanvraag creditcard student

Wie geen studiefinanciering ontvangt of graag over een ruimere bestedingslimiet wil beschikken, kan met een borgstelling van hun ouders ook een creditcard aanvragen. Dit is dus een normale creditcard en is de bestedingslimiet veel hoger. Dat betekent tegelijk ook een grotere kans op het opbouwen van een hogere schuld. Zo een creditcard biedt echter wat meer voordelen zoals een veel hogere bestedingslimiet en komt dat van te pas wanneer je van plan bent om veel te reizen of studeert in het buitenland. In zulke gevallen kom je in de meeste gevallen niet in aanmerking voor een studenten creditcard (alleen bestemd voor personen die in Nederland studeren) en moeten andere mogelijkheden dan bekeken worden.

Voor studenten zijn er dus tal van mogelijkheden beschikbaar om over hun eigen creditcard te kunnen beschikken en wordt het budget nooit overschreden wanneer er voor een prepaid kaart wordt gekozen.  Daar zijn er wat limitaties aan verbonden, zoals het niet kunnen dienen als borg bij het huren van een auto. Dit overkomt je niet met een studenten creditcard omdat er bij die een zeker bedrag aan krediet opgenomen kan worden. Met de juiste aanpak, voldoet zo een creditcard prima en bouw je als student geen torenhoge schulp op. Het ruimst zit je als student met een normale creditcard waar de ouders borg voor staan. Ook daar bestaat er de kans op het opbouwen van een hoog kredietbedrag, maar kunnen alle uitgaves steeds bekeken worden om een overzicht te krijgen.

Als student wordt je dus nooit in de steek gelaten, ook niet op financieel gebied, en wordt het voordeel die een creditcard biedt, je dus niet onthouden. Zo een studenten creditcard beschikt over een lager bestedingslimiet en moet de kaart doorgaans gekoppeld zijn aan de bankrekening waarop de studiefinanciering wordt overgemaakt. Wie er zeker van wilt zijn dat de bestedingslimiet nooit overschreden wordt, kan ook gewoon een prepaid creditcard aanvragen en steeds het nodig bedrag opwaarderen. Een studenten creditcard wordt ook gewoon overal ter wereld geaccepteerd en is wel handig om te mee te nemen op vakantie, maar ook alle andere betalingen in Nederland zelf. Zonder contanten op zak, kan je als student dus overal terecht met zo een creditcard en is het jouw perfecte maatje, voor gevallen waarbij er plotseling grote uitgaves moeten worden gedaan.

American Express Green Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2,3%

Jaarlijkse prijs
Gratis eerste jaar

N26 Debitcard

Debit of credit?
Debit card

Wisselkoers opslag
slechts 1.7%

Jaarlijkse prijs
Gratis

Mastercard Classic Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
€ 20

Visa World Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
€ 36,50

Mastercard Gold Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
€ 32,50

Knab Creditcard

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2%

Jaarlijkse prijs
Gratis

Waarvoor is een studenten creditcard handig?

Als student zal je ook hoogstwaarschijnlijk een aantal keer per jaar een creditcard nodig hebben. Zo heb je deze bijvoorbeeld vaak nodig voor reizen, hotels en vluchten, maar ook andere online aankopen. Helemaal als je stage wilt lopen in het buitenland is een creditcard vrijwel noodzakelijk. Ook als je regelmatig over de grens shopt online is een creditcard nodig, zowel om te kunnen kopen maar ook dat je aankopen verzekerd zijn wat het shoppen veiliger maakt.

Hoe zit het met de BKR toetsing voor studenten?

Wanneer je schulden hebt, kan je niet alle creditcards aanvragen. Er zijn verschillende creditcard providers welke een creditcard zonder BKR toetsing aanbieden. Voor studenten is het altijd verstandig om creditcards aan te vragen met een minimaal limiet of te kiezen voor debit cards, zodat er geen schulden gemaakt kunnen worden. Voor debit cards zal er ook geen BKR toetsing nodig zijn.

Is een studenten creditcard echt anders dan een gewone creditcard?

Het antwoord hierop is nee. Een studenten creditcard is vaak een credit waar je slechts een klein bedrag in de min mee kan staan, of geen. Waardoor het vaak meer een debit card is. Dit betekent dat je geld op de kaart moet zetten voordat je het kan gebruiken. Een studenten creditcard heeft geen grote limieten nodig omdat het hier niet voor gebruikt wordt. 

Wat zijn de beste studenten creditcards?

Er is niet 1 kaart welke het beste is. Dit hangt af van wat je precies zoekt. Zo zijn er verschillende limieten, verschillende verzekeringen en zal de ene kaart meer geaccepteerd worden dan andere. Het hangt er dus echt af wat je zoekt. Wij geven hierboven een aantal van de beste mogelijkheden weer.