Prepaid Creditcard

Op deze pagina vind je meer informatie over de beste prepaid creditcards. Vergelijk hier de verschillende opties en kijk wat het beste aansluit op jouw wensen.

Mastercard-Classic-Prepaid-compressor

Top 5 Prepaid Creditcards

De beste keuzes

Mastercard-Classic-Prepaid-compressor

1. Mastercard Classic Prepaid

Populair

Meer informatie

Visa World Card

2. Viabuy Card

Geen BKR toetsing

Meer informatie

Wirex card

3. Transferwise Card

Wereldwijd veel gebruikt

Meer informatie

Revolut

4. Revolut Card

Fijn gebruikersgemak

Meer informatie

N26-Creditcard

5. N26 Card

Beste keuze

Meer informatie

Alternatieve keuzes

5 goede keuzes

american express green card

1. American Express Platinum Card

Luxe & Extra privileges

Meer informatie

Visa World Card

2. Mastercard Classic

Gratis eerste jaar

Meer informatie

Visa World Card

3. ANWB Visa Card

Bekend van de ANWB

Meer informatie

Mastercard Gold

4. MasterCard Gold

Exclusieve Gold creditcard

Meer informatie

Visa World Card

5. Transferwise Debit Card

Wereldwijd bekend

Meer informatie

Op deze pagina meer informatie over deze kaart & alternatieve

Creditcard prepaid: Alle voordelen van een creditcard, zonder krediet

Betalen zonder dat je achteraf met een hoge rekening bij de bank komt te zitten, is mogelijk voor zij die een creditcard prepaid gebruiken. Zoals al uit de naam te halen valt, gaat het hier dus om een pasje waar de bestedingslimiet al vastgelegd is en wel door het bedrag dat van te voren op tafel is gezet. Meer uit kunnen geven dan er op de kaart geregistreerd is, kan gewoon niet en blijf je met een prepaid creditcard dus gegarandeerd binnen jouw grenzen.

De term creditcard is in deze dan misschien wel niet zo goed gekozen omdat het niet mogelijk is om krediet op te nemen met deze kaart. De overige voordelen blijven echter van kracht en zijn het die welke overtuigend zijn om toch voor deze vorm van een creditcard te kiezen. Ook met een prepaid credit card ben je zo overal ter wereld welkom en zijn er verschillende manieren mogelijk om de kaart op te waarderen.

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards

Meer informatie

Lees waar je op moet letten bij de aanschaf van een debitcard

Wat is een prepaid creditcard?

Binnen de financiële wereld is het kunnen betalen met een creditcard niet meer weg te denken en heeft het allemaal te maken met niet alleen het gemak die het te bieden heeft, maar ook de wereldwijde acceptatie van zo een card. In haast elke uithoek van de wereld kan met zo een card betalingen worden verricht en is dat lang niet altijd het geval bij een bankpasje. Naast het praktisch verbruik tijdens een vakantie in het buitenland of een zakenreis, is een prepaid card ook gewoon te gebruiken voor betalingen in het binnenland. Met een card op zak ben je er dus verzekerd van, dat je overal wel in staat zal zijn betalingen verrichten. Ook voor online aankopen kan de prepaid creditcard gebruikt worden. Er zijn zelfs virtuele creditcard versies voor zulke aankopen verkrijgbaar en krijgt de aanvrager alleen de bijhorende code (dus geen pasje) toegestuurd. De meeste aanvragen zijn echter voor kaarten waarmee zowel online als offline betalingen verricht kunnen worden. Ook is er een toename van aanvragen merkbaar in de vakantieperiodes en komt dat door de vele personen die wel met het gemak van een creditcard willen reizen. Het verschil met een bankpasje is dus groot en wordt er daarom voor gekozen om daarnaast ook een creditcard prepaid op zak te hebben.

Prepaid creditcard aanvragen, gemakkelijk en snel online

Omdat je immers uitsluitend gebruik zal kunnen maken van de middelen welke op de kaart geregistreerd zijn, verloopt de aanvraag vlotter en kan zo een kaart al binnen een dag of twee al in orde zijn. Een prepaid creditcard kopen is hiermee veel sneller dan de tijd nodig voor een gewone creditcard en daarom ook ideaal voor gevallen waar er spoed geboden is. Ook hier wordt er vaak gewerkt met bedrijven die zulke kaarten aanbieden en allemaal samenwerken met de moedermaatschappijen zoals Master Card en Visa. Er zijn echter ook mogelijkheden om een Nederlandse prepaid creditcard aan te vragen en is de aanvraag dan ook sneller afgerond. Sommige aanbieders bieden zelfs de mogelijkheid online prepaid creditcard aan te vragen.

Na overmaking van het bedrag en het doorgegeven te hebben van alle relevante gegevens, wordt de aanvraag dan in werking gesteld en kijkt men natuurlijk wel even of je al in het systeem te boek staat. Voordeel is wel dat er geen melding van deze kaart gemaakt wordt bij de BKR en jouw krediet status zo ongewijzigd blijft. Ook personen met een negatieve BKR status kunnen zo een prepaid creditcard aanvragen omdat er geen toetsing wordt verricht. Gekoppeld aan elke prepaid creditcard, is altijd een bankrekening van waaruit de opwaardering plaats vindt.

Het is bij sommige aanbieders mogelijk om middels contanten een prepaid card aan te schaffen of kan er gebruik worden gemaakt van Ideal of PayPal. De voorwaarden kunnen tussen de aanbieders sterk verschillen en is het daarom beter om een vergelijking te maken. De leeftijdsgrens is altijd gesteld op 18 jaar en hoeft er voor de aanvraag dus aan minder voorwaarden voldaan te worden dan bij een creditcard. Voor studenten zijn er trouwens aparte creditcards te krijgen die speciaal voor deze doelgroep is samengesteld. De beste prepaid creditcard vindt je door alle kosten en voorwaarden op en rijtje te plaatsen. 

Prepaid creditcard kopen? denk dan aan de bijkomende kosten.

Het bedrijf dat zo een kaart aanbiedt, maakt natuurlijk tal van kosten om het allemaal wel mogelijk te maken en worden er daarom vaste kosten in rekening gebracht. Zo dien je elk jaar een “abonnement” te betalen en zijn de bedragen hier altijd beduidend hoger dan die van een creditcard. Elke maatschappij hanteert daarnaast nog tal van andere kostenposten. Zo dient er bij het opwaarderen een zeker percentage of vast bedrag betaalt te worden. Bij het verrichten van betalingen waarbij er sprake is van omzetting van de valutasoort (bijvoorbeeld van euro naar dollars), zal een opslag in rekening worden gebracht. Een veel voorkomend verschijnsel bij prepaid creditkaarten is, dat ze gebruikt worden in drukke periodes zoals een vakantie in het buitenland en daarna voor maandenlang niet meer. De kaart is al die tijd dus inactief en rekent men daar ook kosten over. Ook bij het opzeggen van de kaart gelden er annuleringskosten. Alles bij elkaar gerekend kunnen de kosten dus wat oplopen en valt daarbij prepaid creditcard vergelijken voordeliger uit. Echter blijven de kosten beheersbaar en zal je nooit geconfronteerd worden met het moeten betalen van een rente zoals bij een creditcard. Bij het opzeggen van de prepaid creditcard, wordt het saldo weer teruggestort. Een gratis prepaid creditcard krijgen is er niet gauw bij, maar kijk je daarom altijd wel uit voor tijdelijke acties waar sommige aanbieders mee komen.

Op zoek naar de beste prepaid creditcard? Dit is waar je op moet letten

Een prepaid creditcard wordt door velen gezien als een tijdelijke oplossing om haast overal ter wereld te kunnen genieten van het betaalgemak die het te bieden heeft en kan dat uitsluitend met het bedrag waarmee men de kaart heeft opgewaardeerd. Zo blijven de kosten verbonden aan het gebruik beheersbaar en ben je er verzekerd van dat de limiet nooit overschreden zal worden. Op=op, om het maar zo populair te zeggen, maar hou je de vaste lasten wel in de gaten. Naast het jaarabonnement worden er nog tal van andere kosten in rekening gebracht zoals bij het opwaarderen en opzeggen van de kaart. De beste prepaid creditcard is die, waar er zo min als mogelijk kosten in rekening worden gebracht in combinatie met gunstige voorwaarden. Jou geld is altijd veilig met zo een kaart en wordt het saldo altijd keurig teruggestort op jou rekening bij het opzeggen van de prepaid creditcard.

Prepaid creditcards vergelijken bij ons

Ben jij op zoek naar de beste prepaid creditcard? Dan doe je er verstandig aan, om de verschillende aanbieders van prepaid creditcards vergelijken. In onderstaande tabel zie je precies per aanbieder, wat de hoogte is van de maandelijkse die gerekend wordt en de hoogte van de wisselkoers opslag. Prepaid creditcards vergelijken wordt op deze manier zeer eenvoudig gemaakt.

Is het gemakkelijk om een prepaid creditcard aan te vragen?

Ja, het aanvragen van een prepaid creditcard is zeer eenvoudig en snel geregeld. Waarom de aanvraag zo vlot verloopt, is vanwege het feit dat er geen uitgebreide BKR toetsing bij een aanvraag hoeft uitgevoerd te worden.

Hoe vind ik de beste prepaid creditcard?

Om er zeker van te zijn dat jij de beste prepaid creditcard vindt, die volledig aansluit aan jouw persoonlijke behoeften. Doe je er goed aan om de verschillende aanbieders, van prepaid creditcards met elkaar vergelijkt. Dit is mogelijk op onze website, zo zie je gelijk welke aanbieder de laagste maandelijkse kosten hanteert en de laagste wisselkoers opslag.

MasterCard Classic Prepaid

 

Bestedingslimiet

€5.000

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 2.000

Kosten geldopname

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

2,00%

Jaarlijkse bijdrage

€26

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Viabuy Card

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

€800

Kosten geldopname

€ 5,- per opname

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

2,75%

Jaarlijkse bijdrage

€19,90

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Transferwise Card

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 1.500

Kosten geldopname

Gratis tot circa 230 euro (£ 200) of andere valuta, max. 2 opnames per maand

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

Circa 0,4 procent (afhankelijk van valuta)

Jaarlijkse bijdrage

€0

Rente gespreid betalen

n.v.t.

Revolut Card

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

n.v.t.

Kosten geldopname

Gratis tot € 200, daarna 2%

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

n.v.t.

Jaarlijkse bijdrage

€0

Rente gespreid betalen

n.v.t.

N26 Card

 

Bestedingslimiet

n.v.t.

Aankoopverzekering

n.v.t.

Spaarrente

n.v.t.

Maximale opname

per dag € 2.500

Kosten geldopname

n.v.t.

Spaarrente vanaf

n.v.t.

Transactie kosten wisselkoers

1,70%

Jaarlijkse bijdrage

€0

Rente gespreid betalen

n.v.t.

N26-Creditcard

N26 is een geweldige gratis debitkaart met vele handige voordelen.