Flying Blue Miles krijg je als lid bent van het Flying Blue programma. Met een account verdien je Miles of Flying Blue punten, wat je kunt vergelijken met geld. Geld in de vorm van Miles. Deze verdien je bij het boeken van vluchten met Air France, KLM, Transavia, Aircalin, Kenya Airways, TAROM, SkyTeam. En andere partners van het Flying Blue programma. Eveneens bij het boeken van hotels, het huren van auto’s en het doen van je dagelijkse aankopen. Hierbij geldt tevens dat je zaken doet bij partners van het Flying Blue programma.

Met de Miles kun je aankopen doen of tegen een gereduceerd tarief zaken betrekken. Zoals bij je volgende vlucht. Jij gaat regelmatig op reis dus heb je aardig wat Miles gespaard. Binnenkort gaat je partner, vriendin of familielid met je mee op reis. Die wil je verwennen door de vlucht te boeken met Flying Blue Miles.

Je wilt een deel van jouw Flying Blue Miles overdragen aan de persoon die meegaat. Hoe doe je dat en hoe gaat dat in zijn werking?

De overdracht

Flying Blue Miles overdragen kan alleen als beide personen beschikken over een Flying Blue account. Via de website van Flying Blue is de overdracht te doen, wanneer je ingelogd hebt. Je moet ingelogd zijn. Heb je een verkeerde hoeveelheid Miles overgedragen? Flying Blue bied je de optie de overdracht van Miles te annuleren, binnen 14 dagen.

Miles overdragen heeft jammer genoeg ook een negatieve kant. De persoon die overdraagt, heeft dan minder Miles. Los van de Miles, kun je binnen het Flying Blue programma ook groeien in niveau. De Miles die je ontvangt van een overdracht, dragen helaas niet bij aan jouw groei in het Flying Blue programma. Verder kun je niet grenzeloos Miles overdragen, ten hoogste 50.000 per keer. En, per jaar is het toegestaan 250.000 Miles te ontvangen.

Niet kosteloos

Gratis Flying blue miles overdragen, is helaas niet mogelijk. Er zijn kosten aan verbonden, wat je kunt vergelijken met het inwisselen van Miles. Zo kost het inwisselen van 250 Miles, EUR 3, -. Wil je dus bijvoorbeeld 1.000 Miles overdragen, dan zul je EUR 12, – moeten neertellen hiervoor. In principe zijn er geen voordelen voor je, bij het overdragen van Miles.

Uiteindelijk heb je, puur zakelijk gezien, er meer voordeel aan indien je je Miles spaart. Jouw hoeveelheid Miles groeit en hoe meer je spaart, des te meer voordelen voor jou. Hoe meer Miles, hoe hoger de positie ook bij Flying Blue, welke vertaald wordt in XP of “experience points”. Hiermee kun je betere condities regelen tijdens je volgende vlucht. Zoals meer beenruimte.

Desondanks moeten de nadelen van het overdragen van Miles je niet weerhouden van deze liefdevolle geste. Uiteraard, jouw Miles zijn kostbaar en daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Want het is een bezit voor het leven, je kunt steeds meer sparen en ook elke keer weer voordeel genieten eraan. En aangezien het jouw bezit is, kun je er ook voor kiezen iemand blij te maken met het overdragen van Flying Blue Miles.