Een groot voordeel van de creditcard is dat je hiermee wereldwijd bij heel veel webshops kunt afrekenen. Ook zijn je aankopen vaak verzekerd als je betaalt met jouw creditcard. Wij hebben nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij met een gerust hart online kunt shoppen.

Check de internetverbinding

Voordat je met je creditcard een betaling uitvoert op het internet is het belangrijk dat je altijd controleert of de URL veilig is. Dit doe je eenvoudig door te kijken of de verbinding begint met https:// in plaats van met alleen een http://. Https:// wil zeggen dat de website die je bezoekt versleuteld is. Jouw gegevens kunnen dan niet via een derde partij worden achterhaald en zijn goed beschermd. Check dit altijd dubbel: zowel als je aan het shoppen bent als bij de betaling. Op deze manier weet je zeker dat je veilig kunt afrekenen. Goedkoop internet is trouwens net zo veilig als internet waar je meer voor zou betalen, dus er is geen reden om niet regelmatig aanbieders met elkaar te vergelijken.

Controleer de voorwaarden van je creditcard

Als je nog geen creditcard hebt, is het altijd slim om diverse creditcards te vergelijken. Iedere aanbieder heeft namelijk andere voorwaarden, onder andere met betrekking tot diefstal, fraude en verlies van de kaart. Als je jouw creditcard gebruikt om te winkelen of tijdens je vakantie, is het prettig om te weten dat je tegen dit criminele activiteiten beschermd bent. Met een Visa World Card ben je bijvoorbeeld 180 dagen beschermd tegen schade, verlies en diefstal. De MasterCard creditcard verzekert al je online aankopen automatisch 180 dagen lang. Ook profiteer je van aflevergarantie. Wordt je bestelling niet afgeleverd? Dan krijg jij gewoon je geld terug.

Realistische aanbiedingen

Je kent het gezegde misschien wel: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het vaak ook. Kom je tijdens het online shoppen een tas tegen van een duur merk die je met een gigantische korting kunt aanschaffen? Dan lijkt dit een perfecte deal, maar pas op dat je niet wordt opgelicht. Sommige webshops zijn niet te vertrouwen. Als de prijs van een bestelling te mooi lijkt om waar te zijn, is de kans groot dat je een namaakproduct krijgt of helemaal kunt fluiten naar je pakketje. Goedkoop is in dat geval duurkoop. Vaak is het verstandig om recensies van andere klanten te lezen voordat je besluit om voor het eerst een bestelling te plaatsen bij een bepaalde webshop. Een betrouwbare webshop heeft niet alleen maar hele goede of hele slechte beoordelingen, maar vaak ook realistische driesterrenbeoordelingen. De politie heeft ook een checkfunctie waarmee je verkopergegevens kunt beoordelen.