Een van de vele voordelen van een creditcard is het betaalgemak. Je kunt bijna overal en altijd betalen ermee. In Nederland, wanneer je op reis bent in het buitenland, bij het shoppen online en ook offline. Je hoeft niet eerst naar de bank of een geldautomaat voor het opnemen van contanten. Je handelt betalingen simpelweg af met de creditcard.

Wanneer je aankopen doet met je creditcard, moet het afgeschreven worden van jouw rekening gekoppeld aan je creditcard. Gedurende de maand ben je vrij om bestedingen te doen. Uiteraard op basis van de limiet van je creditcard. Nu rijzen er toch wel enkele vragen. Hoe lang duurt een creditcard betaling? En wanneer wordt er geld afgetrokken van je bankrekening?

Duur verwerking creditcardbetaling

Bestedingen die je doet met je creditcard worden niet meteen afgeschreven van je bankrekening. De creditcardmaatschappij of bank, schiet het bedrag voor welke nodig is voor je besteding. Wanneer je dus bijvoorbeeld in een restaurant betaalt met je creditcard, wordt de betaling binnen een paar seconden verwerkt. Net als met je pinpas, snel en veilig.

Bij grote bedragen of als je boven je bestedingslimiet zit, is het wel nodig de betaling met je pincode te doen.

ING

De ING is een van de creditcard aanbieders die je in Nederland kunt kiezen. Met een creditcard van de ING kun je je bestedingen doen. Wanneer worden creditcard betalingen afgeschreven? ING schrijft maandelijks het geld af van je bankrekening. Het afschrijven vindt plaats in de nieuwe maand over het geld welke je besteed hebt de vorige maand.

Rabobank

Je kunt in Nederland ook kiezen voor een creditcard van de Rabobank om betalingen te doen. Wanneer worden creditcard betalingen afgeschreven. Rabobank hanteert evenals ING de procedure van maandelijkse afschrijvingen. Aan het eind van de maand, tegen de tijd dat de meeste mensen hun salaris uitbetaald krijgen.

Mastercard

De Mastercard is een van de populaire creditcards die je in Nederland kunt aanvragen. Je kunt deze bij de banken aanvragen of bankonafhankelijk zoals via ICS. Wanneer gaat een Mastercard betaling van de rekening? Bij bestedingen gedaan met de Mastercard kun je aan het eind van de maand het geld terugbetalen. Hierbij heb je 21 dagen de tijd.

Bij de meeste creditcards aangeboden in Nederland heb je 2 mogelijkheden om de rekening terug te betalen. Onmiddellijk aan het eind van de maand of gespreid. Onmiddellijk betalen spreekt voor zich. Gespreid betalen moet je aanvragen en betekent dat je het geld niet in een keer zult betalen. Je gaat in termijnen betalen, maar dan wordt er rente berekend over het bedrag.

Met een creditcard is het gemakkelijk, snel en veilig betalen op vrijwel ieder moment. Zolang je creditcard geaccepteerd is, wereldwijd voor VISA, MasterCard en American Express, kun je overal je betalingen doen. Bij het terugbetalen van het geld besteed kun je kiezen tussen meteen de rekening betalen. Of gespreid betalen maar dan moet je deze service aanvragen.

American Express is een uitzondering. Gespreid betalen is namelijk niet mogelijk bij deze creditcard.