Als jij producten met een andere munteenheid wil kopen heb je een creditcard nodig. Maar er zijn tegenwoordig zoveel soorten creditcards, dat je soms door het bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast moet je ook nog betalen voor een creditcard en elke creditcard heeft andere tarieven. Dat maakt het niet makkelijker. Je zou ervoor kunnen kiezen om het product niet te kopen of het te zoeken op een website met euro’s. Maar dan zal je net zien dat het nergens anders verkrijgbaar is. Dat wordt dus een creditcard aanschaffen!

Maar dat hoeft niet onnodig duur te zijn. Je geeft er sowieso geld aan uit, maar je hoeft hier geen kapitalen aan kwijt te zijn of extra betalen terwijl het veel goedkoper kan. Ben jij een echte vergelijker als het gaat om nieuwe dingen en heb jij een creditcard nodig? Dan ben je aan het goede adres!

Ik zal je alles vertellen over creditcards, hoe je hierop kan besparen en waar je alle aanbieders kan vergelijken. Zo krijg jij de beste creditcard zonder nog eens extra veel geld kwijt te zijn! Dat is fijn!

Hoe werkt een creditcard?

Of je nou wel of geen fan bent van een creditcard, sommige mensen hebben het gewoon echt nodig of kregen er toevallig een. Toch is het niet hetzelfde als een pinpas. Het is wel, net zoals een pinpas, een pasje waarmee jij goederen kan betalen. Maar het is niet gratis. Je betaald een bepaald bedrag per maand als jij in het bezit bent van een creditcard. Het is dus een soort abonnement.

Als jij iets gezien hebt wat jij wil bestellen, kan je vaak de functie creditcard aan klikken. Dan typ je jouw creditcard nummer in de balk en heb je betaald. Of nou, bijna. Het bedrag wat jij moet betalen wordt pas aan het eind van de maand bij jou in rekening gebracht. Je moet het dus eigenlijk zien als iets kopen op rekening. Je bent het geld niet direct kwijt maar betaald dit dus later.

Je houdt dus wel een soort van schuld over als je betaald met creditcard. Maar voor sommige aankopen is een creditcard echt nodig. Denk aan een abonnement bij Disney+, of goederen kopen van buitenlandse sites met een andere munteenheid. Je kan namelijk iets van 10 Dollars kopen met jouw Nederlandse creditcard. Dit wordt dan over gezet in Euro’s. die Euro’s betaal jij aan het eind van de maand en zo heb jij die sleutelhanger die je zo graag wilde, alsnog gekocht voor 10 Dollar. Eigenlijk is het dus een super handig pasje, ook als je op vakantie gaat!

Kan je besparen op creditcard kosten?

Ja, dat kan zeker! Bij een creditcard komen er nog extra kosten over het bedrag wat jij hebt uitgegeven. Als jij dus iets van 20 euro koopt met jouw creditcard, kan het zomaar zijn dat je 25 euro moet betalen. Toch kan je hier op besparen.

Dit kan je bijvoorbeeld doen met een vergelijkingssite. Denk hierbij aan ikvergelijkonline.nl bijvoorbeeld. Op ikvergelijkonline.nl kan je nog veel meer zaken vergelijken, zodat jij op meerdere dingen geld kan besparen. Want laten we eerlijk zijn, hoe meer geld wij overhouden, hoe beter het is natuurlijk! Gebruik daarom een betrouwbare website, zoals ikvergelijkonline.nl, en zie welke creditcard aanbieder, of andere aanbieders, het goedkoopste zijn en wat je voor die prijs krijgt.

Naast het vergelijken van een creditcard is het ook belangrijk dat je andere zaken zoals een autoverzekering vergelijkt. Zo ben je verzekerd van de laagste vaste lasten en houdt je elke maand wat meer over!

Waar moet je op letten voor een goede deal?

Als jij een echte goede deal wil scoren is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Zo is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de aanbieder maar ook natuurlijk naar de prijs. Het wil niet zeggen dat jij voor de goedkoopste moet gaan, want die kan andere voorwaardes of een andere inhoudt van het abonnement hebben. Let dus ook goed op de inhoudt van de deal! Een goede inhoudt is natuurlijk ook heel belangrijk.

Daarnaast is het niet zo dat je heel veel geld kan besparen door alleen te gaan voor een goedkopere creditcard. Het is ook niet aan te raden om een creditcard aan te schaffen als je geldproblemen hebt. Probeer daarom zoveel mogelijk te besparen, ook op andere dingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld jouw autoverzekering of internet- en tv abonnement. Op deze manier gaat er minder geld naar vaste lasten en kan je gaan sparen oor leuke dingen!