Cryptocurrency is een vorm van betaalmiddel, alleen is dit een digitale betaalmiddel. Er zijn geen bankbiljetten die je in handen krijgt en fysiek kunt voelen. Alles met betrekking tot cryptocurrency gebeurd in de virtuele wereld. Één van de crypotcurrencies is bitcoin, je denkt nu zeker hoe koop ik bitcoins dan? Bitcoins kan je via verschillende handelsplatformen zoals Bitvavo, BTC Direct en Blox kopen en betalen met iDEAL, SEPA, creditcards of bankovermaking. Je gekochte bitcoins bewaar je in een wallet, dit kan een papieren, hardware, mobiele, desktop of online wallet zijn. Met je bitcoins kan je in webshops als winkels betalingen verrichten, om na te gaan waar men bitcoins als betaalmiddel accepteert kan je op coinmaps kijken. Je kan ook ervoor kiezen om een cryptocreditcard aan te maken en dat te gebruiken voor je betalingen.

Wat is een cryptocard creditcard?

Op een crypto creditcard wordt prepaid cryptogeld gebruikt in de vorm van Euro’s of US dollars voor betalingen, dit werkt via VISA/Mastercard netwerk. Je kan je bitcoins dus als Euro’s of Dollars gebruiken. Het is een prepaid credit card, dus je moet wel een account met cryptovaluta hebben om gebruik te kunnen maken ervan. Jouw cryptovaluta wordt voor jou omgezet naar normale valuta voor je gebruik. Je hoeft je cryptovaluta niet eerst te gaan verkopen om normale valuta tot je beschikking te hebben. De cryptocreditcard heeft meestal één of twee vaste koersen waartegen er wordt omgezet. De cryptocreditcard geeft eigenlijk het gevoel van de traditionele manier van betalen met een kaart.

Verschillen cryptocreditcard en normale creditcard

Een crypto credit card is eigenlijk geen creditcard, je moet cryptovaluta op je account hebben om gebruik te kunnen maken ervan. Bij een normale creditcard, hoeft dat niet, de bank schiet je voor. Bij een cryptocreditcard wordt de transactie gelijk verwerkt, je cryptovaluta is immers aanwezig op je account. Deze wordt gelijk omgezet en overgemaakt. Bij een normale creditcard kan dit weken in beslag nemen, de bank geeft je een periodieke lening die je eind van de maand aflost. Vanwege het gemak en snelheid, kiezen veel meer mensen om een cryptocreditcard te hebben. Je hebt ook geen bank als tussenpersoon nodig, jij bent je eigen tussenpersoon.