Met PayPal kun je geld overmaken naar andere gebruikers van PayPal via hun e-mailadres. Ook kun je tegenwoordig in veel webwinkels betalen met je PayPal account. Hiermee is PayPal het een heel handig online betaalmiddel geworden. Bovendien is het nu ook niet meer noodzakelijk om een creditcard te hebben als je geld op je PayPal rekening wilt zetten.

De makkelijkste en snelste manier om geld op je PayPal rekening te zetten, is via iDEAL. Je kunt ook je bankrekening koppelen aan je PayPal account en op deze manier geld overmaken. Hetzelfde kun je overigens doen met je creditcard. Andere opties zijn het gebruik van een giftcard of een betaling ontvangen van een andere PayPal gebruiker.

Om te beginnen met voor wie nog geen account heeft is de belangrijkste vraag: Hoe open je een PayPal account? Dat leggen we je hieronder graag stapsgewijs uit:

Het openen van een PayPal account

Dit proces is gelukkig vrij eenvoudig, gratis en het hebben van een creditcard is niet noodzakelijk.

Stap 1: Ga naar https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/account-selection.

Stap 2: Kies tussen een privé of zakelijke rekening en dan voor ‘doorgaan’

Stap 3: Vul je e-mailadres is en kies een wachtwoord. Vervolgens druk je op ‘doorgaan’.

Stap 4: Vul je persoonsgegevens in en kies wederom voor ‘doorgaan’.

Stap 5: Kies of je een creditcard of een bankrekening wilt koppelen aan je PayPal account. Bij gebrek aan creditcard, kies je dus voor de optie ‘bankrekening koppelen’.

Stap 6: Vul de IBAN die je wilt koppelen in.

Stap 7: Ga naar je e-mail om de mail met activatielink te openen. Klik op de link om je e-mailadres te bevestigen en hiermee je PayPal account te activeren.

Geld toevoegen met iDEAL

Zoals gezegd, deze methode is voor jou waarschijnlijk de makkelijkste en tevens de snelste om geld op je PayPal rekening te zetten.

Log in op je PayPal account > Klik onderaan het vakje waarin je jouw saldo ziet op ‘Geld toevoegen via iDEAL’ > in het nieuw geopende scherm klik je op ‘Log in en verhoog uw saldo met iDEAL’ > klik op ‘Akkoord’ om aan te geven dat PayPal je gegevens mag delen met de betalingsverwerker > Vul het gewenste bedrag in en kies voor jouw bank > Daarna klik op ‘Geld toevoegen’ en dan word je doorgestuurd naar de iDEAL omgeving van je bank.

Het bedrag staat vaak meteen of binnen een paar minuten op van jouw gewone bankrekening jouw PayPal rekening.

Koppel je bankrekening aan je PayPal account

Met deze optie kun je geld overschrijven vanaf je bankaccount naar de PayPal account en vice versa. Om dit te kunnen doen, zul je eerst een bankrekening moeten koppelen aan je PayPal. Zo doe je dat:

Log in op je PayPal account > Klik bovenaan op ‘Wallet’ > Klik op ‘Bankrekening koppelen’ > Vul je IBAN-nummer in > Klik op ‘Akkoord en koppelen’. Uiteraard zul je de gekoppelde bankrekening eerst moeten bevestigen.

Nadat je de stappen van het koppelen aan je PayPal hebt doorlopen, zul je van PayPal 2 bedragen op de gewenste te koppelen bankrekening ontvangen. Zodra je deze hebt ontvangen, kun je weer inloggen op je PayPal account.

Kies wederom voor ‘Wallet’ > Kies de bankrekening > klik op ‘bevestigen’ en voer de bedragen in die je hebt ontvangen van PayPal. De laatste stap is klikken op ‘verzenden’.

Met deze laatste stap zal je PayPal account gecontroleerd worden en daarna ben je klaar om het PayPal te gebruiken.

Geld overmaken

Na het doorlopen van bovenstaande stappen is de gekoppelde bankrekening gecontroleerd en kun je eindelijk geld overboeken tussen deze bankrekening en je PayPal rekening.

Dit doe je door onderaan in het vakje met je Saldo te klikken op ‘Geld Overmaken’ > dan op ‘Geld toevoegen aan je saldo’ > daarna op ‘Geld overschrijven van je bank naar je Paypal rekening’ en volg de rest van de instructies op.

Geld van je PayPal account overmaken naar je gekoppelde bankrekening gaat op dezelfde manier te werk: in het vakje met je SALDO klik je op ‘Geld Overmaken’ > dan op ‘Geld overmaken aan je bank’ > en volg de rest van de instructies op.

Belangrijk om te weten: het geld is ongeveer binnen 1 tot 2 werkdagen bijgeschreven (oftewel op je PayPal saldo of op je bankrekening). Het is belangrijk dat de naam van de bankrekening waarvan of waar naartoe je geld overmaakt, hetzelfde is als deze naam op je PayPal rekening. Dat betekent dus dat de gekoppelde bankrekening je eigen rekening moet zijn.