In geval van schade bij jouw huurauto bestaat de mogelijkheid met creditcards een verzekering is inbegrepen die het eigen risico dekt. Alle huurauto’s zijn standaard voorzien van een autoverzekering. In elke geval van schade is er een eigen risico aan verbonden die van toepassing is voor de gebruiker. In de meeste gevallen ligt het bedrag tussen de 0 en 1000 euro. Het is dus afhankelijk van het contract van de huur. Betalen alvorens de verzekeraar overgaat tot vergoeden is ook iets wat je dient te doen.

Eigen risico auto huren met creditcard

Het eigen risico bij een schadegeval voor een bepaald bedrag met een eigen risico verzekering autohuur. Hier gaat tot een maximaal bedrag van 500 euro per gebeurtenis. De voorwaarde is je met je creditcard de huurwaarde hiervoor betaald hebt. Het is dus goed de polisvoorwaarden goed door te nemen, die bij de credit card horen en zo kun je dus kijken in hoeverre de dekking wordt geboden. Ook de bijbehorende voorwaarden kun je hierbij doornemen.

In sommige gevallen wordt het eigen risico niet gedekt. Ben je nalatig geweest? Had je een overmacht situatie of bevind je je in een onveilig gebied, dan komt deze regel wel van te pas. Als je in Nederland een auto huurt voor een bepaalde vakantiebestemming dan moet de betaling zeker vooraf. Het in rekening brengen van de waarborgsom geschiedt ter plaatse. Daarna volgen alle extra services of accessoires die aangevraagd zijn.

Betaling huur van auto met creditcard

Nadat je hebt gekozen welke huurauto het wordt, moet je ter plekke betalen. Dit is dan een garantie voor de huurder dat bij eventuele schade, bij diefstal, fraude of nalatigheid deze waarborgsom toch nog de schade kan dekken. En om deze waarborgsom te betalen moet je zeker een credit card hebben. Deze creditcard moet op naam zijn van de hoofdbestuurder of degene die die auto heeft gehuurd. Nadat je jouw gegevens hebt verstrekt aan de verhuurder en wordt er dan een machtiging opgemaakt die achteraf dan de extra kosten zal afschrijven. En de hoogte van de waarborgsom verschilt van huurder tot huurder. Wil je het bedrag en alle informatie over het borgbedrag dan kun je de huurvoorwaarden doornemen.

Ben je iemand die niet zo vaak een auto huurt dan is de credit card alleen nodig voor het betalen van de borg. Dit volstaat een reguliere creditcard. Als je meer zekerheid hierin wil hebben, dan is de credit card met autohuur verzekeringen het beste om te kiezen. De volgende creditcard geven extra zekerheid en zijn speciaal voor autohuur: