Ben je het al eens tegengekomen? Het wordt veel gebruikt in de wereld van crypto. Handelen in cryptocurrency is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de komst van de bitcoin atm kun je makkelijk bitcoins kopen en verkopen. Het is eigenlijk net zoals het gebruik van een pc of laptop. Ook op bitcoinautomaat.nl kun je crypto kopen en verkopen. Lees hieronder verder wat je allemaal met een bitcoin atm kunt doen en hoe je het best gebruik van kunt maken. 

Hoe koop ik bitcoins? 

Bitcoins kun je op een aantal manieren kopen. Je kunt het bijvoorbeeld kopen van een ander handelaar of via een betrouwbare online broker. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via een bitcoin atm aan bitcoins te komen. Alvorens je bitcoins koopt via een bitcoin automaat moet je over een mobiele telefoon beschikken waarop er ook een bitcoin wallet staat. Behalve een bitcoin wallet kun je ook door gebruikmaking van een creditcard of contant geld bitcoins kopen. Je gaat eerst je creditcard scannen en de QR-code. Vervolgens selecteer je het aantal bitcoins dat je wilt kopen en het wordt overgemaakt naar je wallet. Let wel dat je geen bitcoins uit de atm zal zien rollen, omdat het niet fysiek vast te houden is. Daarnaast is het ook aan veranderingen onderhevig waardoor je soms ook een heel winkel leeg zou kunnen kopen met slechts 1 bitcoin. 

Gebruik een smartphone 

Als je bitcoins wilt kopen met een mobiele telefoon ga je eerst je digitale crypto wallet verbinden met de bitcoin automaat. Dit door de QR-code te scannen met je mobiele telefoon. Als je klaar bent stop je geld in de automaat. In je wallet kun je bekijken hoeveel bitcoins je hebt ontvangen. Bij grote bedragen moet je je vaak genoeg eerst identificeren.