Een credit card is handig. Je kunt er heel veel mee. Denk maar aan shoppen, dit kan zowel online of meteen in de winkel. Met een dga salaris is dit ook mogelijk. Ook je rekeningen kun je hiermee betalen. Maar hoeveel salaris is nodig voor een credit card? Een credit card kun je niet zomaar gebruiken. Er is een bedrag voor nodig. Wat is dit bedrag?

Inkomen voor credit card

De financiële instelling gaat jouw nooit zomaar een credit card verstrekken. Er wordt gekeken naar je inkomen. De reden waarom ze dit doen is, omdat ze geen verlies willen lijden. Elk keer als je spullen gaat kopen met je credit card betekent het dat er wordt afgeschreven van je rekening, maar als er niet genoeg op je rekening zit kan het credit card bedrijf niets ontvangen. Dit geldt ook voor een laag salaris, met een laag salaris kun je geen credit card aanschaffen. Met een inkomen onder de 1.150 euro kun je geen credit card aanvragen.

Laag inkomen en credit card

Het is in de meeste gevallen niet mogelijk om een credit card aan te vragen als je een laag inkomen hebt. Maar gelukkig zijn er ook mogelijkheden hiervoor. Je kunt iemand vragen om garant voor je te staan. Dit betekent dat die persoon voor jou gaat betalen indien jij het niet meer kunt. Maar zo iemand moet wel betrouwbaar zijn. Vele studenten vragen deze soort credit card aan. Een salaris bij de jumo is ook mogelijk.

Prepaid credit card

De prepaid credit card is een credit card waarbij je handmatig gaat opwaarderen. Indien je een credit card nodig hebt kun je zelf het bedrag laten storten op je credit card anders kun je geen gebruikmaken hiervan. Voor mensen boven de achttien jaar en zonder vast inkomen kunnen gebruik maken van de prepaid credit card.