Het hebben van een creditcard heeft tal van voordelen voor de houder, afhankelijk van welke creditcard je kiest. Zo kun je betalingen verrichten op afstand, online dus en ook persoonlijk of via de telefoon, offline dus. Sommige creditcards staan toe dat je zelf een limiet bepaalt. Als je aankopen hebt gedaan, bieden bepaalde creditcards verzekering tegen diefstal en schade voor een bepaald aantal dagen. Verder garanderen sommige creditcards de levering van je bestelling.

Naast deze voordelen bieden creditcard aanbieders je de optie van overmaken van creditcard naar betaalrekening. Kan dit bij elke aanbieder van creditcards? Gelden dezelfde werkwijzen bij alle aanbieders van creditcards? Aangezien er meerdere creditcard aanbieders zijn, is het goed om deze goed na te gaan.

VISA en MasterCard

Kies je voor een VISA of een MasterCard dan is het geld overboeken van creditcard naar betaalrekening zeker te doen. Wellicht dat je wegens overmacht krap zit, ergens in de maand en dan komt deze optie goed van pas. De aanbieder van VISA en MasterCard is ICS, International Card Services. En via jouw ICS-account kun je online overmaken naar jouw betaalrekening.

Er zijn kosten verbonden aan het overmaken, indien je gebruik maakt van het krediet van de creditcard. De kosten bedragen dan 2% van het opnamebedrag. Beschik je over een positieve balans omdat je gespaard hebt, dan is geld overmaken van VISA creditcard naar betaalrekening kosteloos. Het overmaken duurt ongeveer 2 dagen via ICS.

ING

Heb je de Creditcard of Platinumcard van de ING of ABN-AMRO? Dan is het overmaken ook mogelijk. Online overboeken naar jouw betaalrekening, is dan alleen mogelijk wanneer de balans op je creditcard positief is. Dat wil zeggen dat je meer hebt op je creditcard dan de bestedingslimiet van de creditcard. In dit geval betaal je geen kosten voor de overboeking. Binnen max 3 werkdagen zit het geld op je betaalrekening.

Wens je over te boeken door gebruik te maken van het krediet van de creditcard, dan zul je het telefonisch moeten doen. Hierbij zijn er wel kosten bij betrokken en wel 2% van het bedrag je wenst op te nemen. Is het door jouw aangevraagde bedrag goedgekeurd dan is het bedrag binnen 2 werkdagen op je betaalrekening.

Je kunt altijd te maken krijgen met onvoorziene omstandigheden die zorgen voor onnodige uitgaven. Erger nog, uitgaven die je niet kunt uitstellen maar waaraan je meteen moet voldoen. In dergelijke gevallen is een creditcard handig. Maar dan wel eentje waarbij je nog binnen je bestedingslimiet zit. Nog beter is het als je gespaard hebt op je creditcard.

Doorgaans kun je kosteloos geld overmaken vanuit je creditcard naar je betaalrekening, indien je meer dan je bestedingslimiet hebt op je creditcard. Dit is vaak ook online regelen. Wens je over te maken van de bestedingslimiet, dan betaal je 2% kosten van het over te maken bedrag. Dit zul je telefonisch moeten regelen. Binnen 2 tot max 3 werkdagen, na goedkeuring van je aanvraag, is het geld op je betaalrekening. En kun je aan je verplichtingen voldoen.