Denk jij dat een creditcard alleen maar geld kost? Think again! Er zitten tal van voordelen aan het gebruik van een creditcard. Zo kun je bijvoorbeeld jouw internetaankopen veilig en gemakkelijk afrekenen. Het is zelfs mogelijk om geld te besparen door jouw creditcard te gebruiken. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij kunt besparen.

Punten sparen

Veel creditcards bieden een spaarprogramma aan, zodat je bij iedere uitgave punten spaart die je later in kunt wisselen door bijvoorbeeld vliegtickets, goedkopere autoverhuur of andere uitgaven. Door jouw creditcard niet alleen te gebruiken voor bijzondere, grote uitgaven maar juist voor alledaagse uitgaven zoals tanken spaar jij zo snel mogelijk punten. Deze uitgaven doe je toch. Door te kiezen voor afrekenen met je creditcard spaar je punten en ben je voordeliger uit wanneer je binnen de rentevrije periode de creditcard aflost. In Nederland is het vaak niet mogelijk om de vaste lasten te betalen met een creditcard, maar hier zijn weer andere mogelijkheden om te besparen. Vergelijk kosten voor verzekeringen en abonnementen, zoals verzekering auto, om je vaste lasten te verlagen.

Referral programma

Zeker als je jouw creditcard maar weinig gebruikt, kan het een tijd duren voordat je genoeg punten gespaard hebt. Sommige creditcardmaatschappijen kennen niet alleen een puntensysteem, maar bieden ook een referral programma aan. Hiermee kun je extra punten verdienen door vrienden en familie te introduceren. Op het moment dat een van jouw vrienden een creditcard in gebruik maakt en hij of zij door jou is verwezen, ontvang jij een mooie beloning.

Meer inzicht

Veel mensen hebben weinig overzicht in de financiën en weten niet precies hoeveel ze iedere maand uitgeven. Door met jouw creditcard te betalen voor jouw dagelijkse uitgaven krijg je meer inzicht in jouw bestedingspatroon. Zeker ten opzichte van cash, waarbij niet duidelijk is waar jouw geld precies blijft. Tenzij je nauwkeurig een kasboekje bijhoudt, want dan weet jij altijd waar je geld naartoe is gegaan. Wanneer jij weet waar je veel geld aan uitgeeft, kun je ervoor kiezen om hier en daar te besparen. Is het bijvoorbeeld wel nodig om iedere week online iets te bestellen of hangt er wel genoeg in jouw garderobe? Of geef jij veel geld uit aan eten bestellen en kan je dit terugbrengen naar eens per week of per maand?

Voorkom rente

Om geld te besparen met behulp van jouw creditcard is het belangrijk dat je voorkomt dat je rente moet betalen. Elke creditcard heeft een rentevrije periode. Dit wil zeggen dat er pas rente in rekening wordt gebracht wanneer jij na deze periode de creditcarduitgaven terugbetaalt aan de creditcardmaatschappij. Door op tijd te betalen voorkom je dat je rente moet betalen. Enthousiast geworden? Hier kun je direct jouw creditcard aanvragen.