De FTX cryptocurrency exchange is een populaire keuze voor veel beleggers wereldwijd, en natuurlijk, wanneer er populariteit is, is er geld. In dit artikel behandel ik FTX’s affiliate programma, hoe je er lid van kunt worden, wat de verdiensten zijn en enkele manieren waarop je kunt verdienen door FTX te promoten.

Cryptocurrency affiliate programma’s kunnen zeer winstgevend zijn en een goede bron van passief inkomen, aangezien de meeste van hen jou voorzien van ‘levenslange’ verdiensten zodra je een doorverwijzing hebt gemaakt. Dus in theorie kun je verdienen aan een doorverwezen belegger voor de komende jaren – klinkt goed toch? Laten we beginnen met waarom je hier bent, om meer te leren over FTX’s affiliate programma.

Informatie over het affiliate programma

FTX betaalt vergoedingen voor doorverwijzingen. Deze vergoedingen zijn discretionair en naar het oordeel van FTX. FTX behoudt zich het recht voor deze te allen tijde met of zonder kennisgeving te wijzigen. FTX kan geen klachten in behandeling nemen over verwijzingsvergoedingen, om welke reden dan ook.

Het kan tot 72 uur duren voordat verwijzingsvergoedingen worden doorberekend, en kan op elke dag binnen dat venster worden doorberekend.

Elke gebruiker heeft een unieke affiliate link. Als een nieuwe gebruiker zich aanmeldt met jouw affiliate link, ontvang jij 25%-40% van hun vergoedingen, en zij krijgen 5% van hun vergoedingen terug. Gebruikers kunnen hun referrals niet met terugwerkende kracht laten toepassen als er handel heeft plaatsgevonden.

Voor niet-VIP affiliates geldt dat hun affiliate vergoedingen minus doorverwijzing kortingen niet lager kunnen zijn dan 0,03%. Indien dit wel het geval is, wordt het teveel in mindering gebracht op de doorverwijzing kortingen. Merk op dat dit kan integreren met maker kortingen op andere transacties, FTT in handen van de belegger, en andere factoren.

De exacte doorverwijzing ratio wordt bepaald door het bedrag aan FTT dat je inzet;

affiliate programma FTX

Naast de hierboven beschreven beloningen op basis van inzet, kunnen zij, naar eigen goeddunken, gebruikers ook belonen met extra compensatie of vergoedingen op basis van het aantal doorverwijzingen, het volume van doorverwezen gebruikers, of andere factoren zoals van tijd tot tijd door FTX bepaald. De betaling van een dergelijke compensatie of vergoedingen aan een gebruiker op elk moment en in elk bedrag is geen belofte of garantie van enige toekomstige betalingen. FTX behoud zich het recht voor om het affiliate programma of het vermogen van een gebruiker om deel te nemen aan het programma op elk moment op te schorten of te beëindigen als wij vermoeden dat een gebruiker het programma misbruikt, zoals wanneer een gebruiker extra accounts aanmaakt met als doel verwijzingsbonussen te verzamelen.

De code is het laatste 8 cijferige nummer op de affiliate link.

how-to-join-affiliate-program-and-become-a-partner-in-ftx

Wanneer jouw referee jouw affiliate link gebruikt om zich te registreren, zal de referral code automatisch worden toegepast.

De affiliate vergoeding stopt mogelijk zes maanden nadat een doorverwezen belegger zich heeft aangemeld.

Hoe wordt je een FTX partner?

Aan de slag gaan met het FTX affiliate programma is een eenvoudig proces en vereist geen ID-documenten of validatie van verkeer. Om je aan te melden voor het FTX affiliate programma:

  • Bezoek FTX.com en registreer voor een account
  • Log in op jouw nieuwe account en klik op het hoofd dropdown menu (e-mail adres)
  • Selecteer ‘Verwijzingen
  • Kopieer jouw standaard link (of maak een aangepaste)
  • Begin met promoten, zo makkelijk is het
  • Hoe toetreden tot het Affiliate Programma en Partner worden in FTX
  • Elke rekening die zich aanmeldt met de link zal verschijnen onder de tab ‘Verdiende kortingen’ met het bedrag dat ze verdiend hebben (het zal verschijnen als US$0.00 als ze nog geen transacties hebben gedaan).

Externe affiliate programma’s

FTX geeft je de mogelijkheid om een eigen externe affiliate Programma op te zetten! Deze bieden ke de mogelijkheid om:

  • Transacties uit te voeren namens gebruikers die je daar toestemming voor geeft
  • Inkomsten uit deze transacties te delen; je krijgt een fractie van de vergoedingen die zij genereren

Dit artikel beschrijft hoe dit systeem werkt en hoe je het opzet.

Creëer jouw programma
Neem contact met FTX op en vertel hen:

1) Hoe je wilt dat jouw programma wordt genoemd (zie bijvoorbeeld “TradeX100” in de afbeelding hieronder)

2) De login e-mail van de FTX account die je wilt om de revenue share betalingen te ontvangen

Verzamel sleutels
Vertel jouw gebruikers om naar https://ftx.com/external-program-api-keys te gaan om de API sleutels voor jouw programma aan te maken en ze aan jou te geven. Standaard zullen deze voor handel geschikt zijn, maar niet voor uitbetaling.

Controleer of de sleutels gekoppeld zijn aan je programma

Voor elk sleutelpaar dat je hebt gekregen, vraag het ftx.com/api/api_key_status endpoint om te verifiëren dat ze geassocieerd zijn met jouw programma.

Als de sleutels die je hebt niet geassocieerd zijn met jouw programma (als je bijvoorbeeld sleutels heeft verzameld voordat je het externe programma heeft gemaakt), kunt je een `externalReferralProgram` argument meegeven aan het `POST api/orders` eindpunt. Orders gelabeld met die parameter (waarvan de waarde moet worden ingesteld op jouw programma naam, hoofdlettergevoelig) zullen worden geassocieerd met jouw programma, net alsof ze waren aangevraagd met sleutels geassocieerd met jouw programma.

Handel en ontvang een gedeelte van de vergoedingen
Je krijgt 25-40% betaald van alle kosten (volgens hetzelfde schema als hier beschreven) die worden gegenereerd door orders die zijn verstuurd met sleutels die aan jouw programma zijn gekoppeld. De betalingen zijn dagelijks en worden weergegeven op de Verwijzingen pagina.