Ben je ondernemer en wil je een zakelijke rekening openen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk het beste voor je onderneming, daarom is het belangrijk om je goed te verdiepen in het kiezen van een bank. Bij dit proces kun je het beste gaan vergelijken welke bank het beste is voor je onderneming. Voordat je dit gaat doen is het wel handig om te weten waar je nu op moet letten. In deze blog hebben wij een aantal zaken op een rijtje gezet waar je zeker op moet letten bij het openen van je zakelijke rekening. Na het lezen van deze blog ben je een stap dichter bij het slim kiezen van een bank voor je zakelijke rekening.

Zakelijke transacties

Wanneer je als onderneming een transactie maakt zal de bank extra kosten in rekening brengen. De kosten die erbij komen zullen geheel liggen aan het aantal transacties die je maakt per maand. Bij sommige banken kun je daarentegen wel een bepaald aantal keer gratis een transactie doen per jaar, maar dit zal ook maar minimaal zijn. Bedenk daarom goed of de bank goed aansluit op jouw wensen op het gebied van kosten en transacties.

Wel of geen creditcard?

Bij een betaling met een creditcard word het bedrag pas later afgeschreven, zit er en verzekering op je aankopen en is het een stuk makkelijker om betalingen in het buitenland te doen. Ondanks deze voordelen blijkt uit een onderzoek dat een creditcard niet populair is en uiteindelijk de meeste betalingen toch nog met de pinpas worden gedaan. Vanwege die reden bieden de meeste banken nog geen zakelijke creditcard aan of worden er zelfs hoge kosten gerekend ervoor.

Rood staan

Het kan best voorkomen dat je als ondernemer af en toe extra geld nodig hebt. In zo’n gevallen kun je dan rood staan en is dit best wel even fijn. Rood staan is daarentegen niet bij elke bank mogelijk. Ook kan het zijn dat het rentepercentage op rood staan erg hoog kan zijn bij een bepaalde bank, let hier dus goed op voordat je onnodig te veel gaat betalen.

Vergelijken

Dit zijn een paar van de belangrijkste zaken waar je op moet gaan letten wanneer je een bank gaat uitkiezen. Nu je deze zaken weet kun je gaan beginnen met vergelijken. Meestal gaat vergelijken best wel soepel, zoals bij zzpdaily.nl. Het is wel belangrijk dat je hier de tijd voor neemt en elke zaak goed bekijkt voordat je de beslissing neemt. Vraag desnoods hulp aan de klantenservice van het vergelijkbedrijf. Als het goed is kun je nu veilig gaan kiezen voor een zakelijke rekening!