Een zakelijke creditcard wordt over het algemeen gebruikt door ondernemers of mensen die vaak op reis gaan voor hun werk. Zakenreizen en online betalen zijn de belangrijkste argumenten voor ondernemers om een creditcard te nemen. De pinpas wordt in het buitenland namelijk niet altijd geaccepteerd. Het voordeel van een zakelijke creditcard is dat je je zakelijke en privé-aankopen van elkaar gescheiden kunt houden. Dat is handig als je je creditcard veel gebruikt, op deze manier heb je een beter overzicht en dit is vooral handig als je aankopen doet bij dezelfde winkels. Vrijwel alle aankopen die je met je zakelijke creditcard doet zijn automatisch verzekerd. Verder krijg je met een zakelijke creditcard een aanvullende reisverzekering.

Vlucht betalen met creditcard

Ga je op zakenreis dan kun je je creditcard gebruiken om vliegtickets te boeken. Het is dus handig om al je zakelijke transacties te betalen met je zakelijke creditcard. Met je zakelijke creditcard kun je geld opnemen en veilig betalen, ook online is dit mogelijk. Overal waar je het logo van je creditcard ziet, kun je je zakelijke creditcard gebruiken. Een zakelijke creditcard wordt wereldwijd op tientallen miljoenen locaties geaccepteerd. Tijdens je zakenreis kun je je creditcard gebruiken voor de reservering van een huurauto of een hotelkamer.  Ben je op zakenreis en is je splinternieuwe laptop uit de hotelkamer gestolen? Of moet je eten en drinken kopen op de luchthaven omdat je vlucht vertraging heeft? Met de zakelijke creditcard zijn in dit soort situaties je aankopen verzekerd.

Vluchtvertraging

Heeft je vlucht vertraging of is het geannuleerd? Dat is natuurlijk heel vervelend, vooral als je op een belangrijk seminar aanwezig moet zijn. Heb je betaald met een zakelijke creditcard voor je vlucht dan krijg je in bepaalde gevallen de noodzakelijke aankopen, zoals eten of een hotelovernachting vergoed. Ook kun je profiteren van een reisverzekering zakelijk kosten. Als je op zakenreis gaat reis je immers met documenten en apparatuur die je nodig zal hebben. Je krijgt dus met je zakelijke creditcard ook een bijbehorende reisverzekering. Zo is je koffer verzekerd tegen diefstal, maar ook als bijvoorbeeld je laptop of tablet uit de kluis van je hotelkamer wordt gestolen. Een zakelijke creditcard brengt dus veel voordelen met zich mee.