Als je bekend bent met de wereld van cryptocurrency, dan heb je vast wel eens van crypto creditcards gehoord. Maar wat zijn ze precies en wat zijn de voordelen van het gebruik ervan? In deze blog zullen we deze vragen beantwoorden en alles uitleggen wat je moet weten over crypto creditcards.

Wat zijn crypto creditcards?

Crypto creditcards zijn creditcards waarmee je je cryptocurrency kunt uitgeven. Met andere woorden, het is een betaalkaart waarmee je in winkels en online kunt betalen met je cryptocurrency. Het werkt op dezelfde manier als een gewone creditcard, maar in plaats van dat er normaal geld op je pas staat, staat er crypto op.

Hoe werken crypto creditcards?

Een crypto creditcard werkt op dezelfde manier als een prepaid creditcard. Zo kun je er zelf zoveel geld opzetten als je wilt. Daarnaast is de betaling enorm handig. Je betaalt namelijk zelf met de crypto die op je creditcard staat, maar het bedrijf waar je je betaling bij maakt, ontvangt gewoon geld. Zo kan een bedrijf er zelf voor kiezen hoe ze geld willen ontvangen voor hun producten of diensten.

Verschil tussen crypto creditcards en normale creditcards

Een groot voordeel van dit soort creditcards, is dat ze goed beveiligd zijn. Betalingen met deze betaalpassen zijn dus volledig veilig. Op steeds meer plekken in steeds meer landen wordt het betalen met crypto creditcards ondersteunt, waardoor het kopen van je favoriete producten eenvoudiger wordt. Daarnaast heb je meer controle over je uitgaven dan bij een normale creditcard. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel geld je op je pas zet. Betalingen zijn ook een stuk directer dan bij een creditcard. Het bedrag wordt namelijk gelijk afgeschreven van je pas, terwijl je bij normale creditcards de rekening pas aan het einde van de maand krijgt.

Voordelen van crypto creditcards

Bij het gebruik van een crypto creditcard heb je geen last van conversiekosten. Dit betekent dat je de waarde van je cryptocurrency niet hoeft om te zetten in normale valuta, wat kan leiden tot extra kosten. Ook bieden sommige bedrijven extra beloningen bij het aanschaffen van een crypto creditcard. Hier kun je gebruik van maken om bijvoorbeeld speciale kortingen te krijgen. Daarnaast zijn betalingen extra beveiligd, omdat de transacties op de blockchain worden geverifieerd en geautoriseerd. Dit zorgt voor een veilige ervaring.

Heb je interesse in crypto? Ga dan naar Anycoindirect en maak je eigen digitale wallet aan.