Tegenwoordig is een creditcard of debetkaart niet meer weg te denken uit het financiële deel van ons leven. Je kunt er namelijk gemakkelijk en vrijwel overal mee betalen. Ook hoef je niet met veel losgeld rond te lopen. Cryptocurrency wordt daarbij ook steeds belangrijker, met name de nummer één cryptovaluta van de wereld. Bitcoin, wordt steeds meer geaccepteerd. Je kunt tegenwoordig ook op vele verschillende platformen Bitcoin kopen. Hierdoor is een bitcoin creditcard ook zeker aan te raden voor iedere bitcoin bezitter. Maar wat is het en wat zijn de mogelijkheden? Dat vertellen we jou in dit artikel.

Crypto creditcard

Een crypto creditcard is te vergelijken met een creditcard voor fiatgeld. De crypto creditcard is ook van grote invloed op het financiële leven en het wordt steeds belangrijker. In plaats van fiatgeld, heb je crypto op je creditcard. Daarnaast kan je normaal betalen met een crypto creditcard. Net als een gewone creditcard, kent Nederland een aantal aanbieders voor een crypto creditcard.

Het voordeel van een crypto creditcard

Het grote voordeel van een crypto creditcard is dat je traditionele banken en voorwaarden omzeilt. Dit betekent dat je geen bankkosten hoeft te betalen. Je kunt met de app van een creditcard aanbieder gratis een wallet aanmaken. Ook kun je met de app direct zien hoeveel cryptocurrency je toevoegt en hoeveel er weer vanaf gaat wanneer je wat koopt. Je financiële privacy en vrijheid zijn altijd gegarandeerd, want derden kunnen dit niet zien. Door de jaren heen hebben meer bedrijven hun eigen crypto creditcard ontwikkelt. Hierbij zijn de bruikbaarheid en functies verbeterd, zodat contactloos betalen, geautomatiseerde facturering en cashback mogelijk zijn.

Crypto creditcard Nederland

Belangrijk bij het aanvragen van een crypto creditcard is dat je weet welke aanbieders er in Nederland zijn. Nog belangrijker, welke de betrouwbare aanbieders zijn. Er zijn vroeger namelijk al frauduleuze aanbieders op de markt geweest, waarbij gelukkig niemand financiële schade heeft geleden. Toch moet je altijd uiterst voorzichtig zijn bij het kiezen van een aanbieder, voordat je al jouw financiële gegevens met ze deelt.  Enkele populaire aanbieders in Nederland zijn: Wirex, Cryptopay, Bitavo, en Xapo. De aanbieders bieden verschillende cryptovaluta aan, in het bijzonder bitcoin, want de bitcoin koers blijft stijgen. Bij Bitavo koop, verkoop en bewaar je veilig en eenvoudig je Bitcoin. Ze hebben lage handelskosten van 0,25%, je kunt de Bitcoin kopen met iDeal en Bancontact en je krijgt er een Bitcoin wallet bij.