Loterijen en creditcards zijn twee razend populaire dingen die de mens aantrekken met beloningen, ‘’buitengewone’’ kansen en gebruiksgemak. Hoewel ze op het eerste ogenblik niet per se met elkaar in verband worden gebracht, gaan ze eigenlijk hand in hand samen en vullen ze elkaar juist aan. In deze blog duiken we in op de gouden combinatie van de creditcard en het spelen van loterijen, daarnaast bieden we tips om hier verantwoordelijk mee om te gaan.

Gemak en veiligheid

Het deelnemen aan loterijen en daarbij gebruik van creditcards biedt zowel gemak als veiligheid. In plaats van contant geld te gebruiken, voer je eenvoudig je eigen creditcardgegevens in om een (winnend) lot te kopen of om online te spelen. Daarnaast bespaart het tijd en moeite. Overigens biedt het gebruik van creditcards vaak ook bescherming tegen frauduleuze activiteiten, wat een bemoedigend idee kan zijn.

Cashback en beloningen

Een tweede voordeel van het gebruik van een creditcard bij het meedoen aan een loterij zijn de cashback-opties en de vele beloningen. Veel creditcards hanteren beloningsprogramma’s waarbij je punten kunt scoren of een deel van het aankoopbedrag terugkrijgt. Door je loten te kopen met een creditcard kun je uiteindelijk profiteren van allerlei voordelen. Op lange termijn resulteert dit uiteindelijk in besparingen of gratis loten. Hiervoor moet je natuurlijk wel regelmatig mee doen.

Overzichtelijk en budgetbeheer

Creditcards kunnen behulpzaam zijn bij het beheren van je uitgaven aan loterijen. Het gebruik van een creditcard zorgt voor een duidelijk maandelijks rekeningoverzicht en geeft je dus inzicht in je uitgavenpatroon omtrent loterijen. Naast het financiële inzicht biedt het ook de hulp bij het stellen van budgettaire doelen. Creditcardmaatschappijen hebben meerdere handige functies, denk hierbij bijvoorbeeld aan het categoriseren van uitgaven. Het categoriseren van je uitgaven geeft je wederom inzicht in je uitgavenpatroon en biedt de mogelijkheid om hierop in te spelen als het boven je budgettaire doelen uitkomt.

Bijkomende bescherming

Er zijn verschillende creditcards die aanvullende bescherming bieden wanneer je deelneemt aan loterijen. Een voorbeeld hiervan is aankoopbescherming. Wanneer je een grote prijs wint, maar problemen of moeite ondervindt bij het incasseren van de prijs, kan de aankoopbescherming van jouw creditcardmaatschappij je helpen bij het oplossen van je problemen. Het is van essentieel belang om de specifieke voorschriften en voordelen van jouw creditcard te controleren, zodat je zeker bent van de bescherming die jij zou willen.

Tips voor verantwoord meedoen aan loterijen!

  • Stel een verantwoord budget in

Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel je maandelijks wilt en kunt uitgeven aan loterijen en houd je aan dit bedrag. Wees hierbij streng voor jezelf en zorg ervoor dat het goed past binnen jouw persoonlijke financiële mogelijkheden. Hierbij is het cruciaal dat de uitgaven geen negatief effect hebben op je algehele budget.

  • Ken je eigen limieten

Wees je bewust van je eigen gokgedrag (want dat is meedoen aan een loterij!) en erken wanneer het tijd is om een pauze te nemen of te stoppen. Gokken zou nooit de controle mogen nemen over jouw financiën.

  • Kies een betrouwbare loterij

Doe uitgebreid onderzoek naar de betrouwbaarheid van de loterijen waaraan je wilt deelnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Vriendenloterij of de Bankgiroloterij!

Opzeggen

Past het toch niet meer bij jou of bij je financiële gezondheid? Wil je bijvoorbeeld de Vriendenloterij stoppen? Dan is Xpendy de uitkomst voor jou. Xpendy is een online opzegservice voor het stopzetten van jouw lidmaatschap. Hierdoor hoef je er zelf niet meer achteraan, maar doen zij dit voor jou. Zo is onder andere je opzegging Bankgiroloterij een stuk gemakkelijker!