Je hebt een creditcard aangevraagd en per post thuis ontvangen. Je kunt niet meteen gebruikmaken ervan omdat je de creditcard eerst moet activeren. Je krijgt de creditcard namelijk geblokkeerd aangeleverd vanwege de veiligheid tegen misbruik. Vandaar dat je je nieuwe creditcard eerst moet activeren.

Hetzelfde geldt ook voor het geval je reeds creditcard houder bent en toe bent aan een nieuwe of vervangende kaart. De creditcard uitgevers zorgen ervoor dat je gemeld wordt over het vervallen van de creditcard. En zorgen er ook voor dat je tijdig een nieuwe ontvangt per post, thuis bezorgd. Je zult je wel afvragen van, is mijn creditcard geactiveerd. Je krijgt de nieuwe geblokkeerd toegestuurd en zult deze dus moeten activeren.

Op 2 manieren activeren

De meeste aanbieders van creditcards bieden klanten 2 manieren aan voor creditcards activeren. In de meeste gevallen kun je middels je account van de creditcard aanbieder, je nieuwe creditcard activeren. Dat is de 1e manier. De 2e manier is middels een betaling. Door het doen van een persoonlijke betaling in een winkel met je pincode. Of een online betaling met een wachtwoord gemaakt via 3D secure.

De banken

De meeste banken bieden je ook 2 manieren om je creditcard te activeren. Bijvoorbeeld jouw ABN-AMRO creditcard activeren, is op 2 manieren te doen. De creditcard kun je activeren middels een fysieke betaling met je pincode. Of een online betaling met een wachtwoord aangemaakt via 3D secure. De tweede manier is door in te loggen op je ABN-AMRO account, via Creditcard Online. Je hebt dan de optie om te kiezen voor deblokkeren. Je creditcard is dan meteen geactiveerd.

Een ander voorbeeld is de ING-creditcard. Activeren van je nieuwe mastercard bij de ING, kan slechts op een manier. Je kunt de creditcard online activeren. Je dient in te loggen op je account via Mijn ING. Van daaruit moet je een bevestiging in orde maken. Als het goed is moet je creditcard na de bevestiging geactiveerd zijn. Zakelijke klanten moeten bellen voor het activeren van hun zakelijke creditcard.

Nog zo een voorbeeld van een bank creditcard, is de Rabobank creditcard. Activeren van de Rabobank creditcard is op 2 manieren te doen. Een van de manieren doe je met een activatiecode welke gestuurd wordt naar je mobiele telefoon, per sms. Het activatie proces kun je starten met de Rabo App. In de app kies je voor “zelf regelen” en moet je de stappen volgen totdat je de activatiecode per sms ontvangt. Je vult het in, in de app en voilà. Creditcard geactiveerd.

Belangrijk om te weten betreffende de Rabobank is dat, indien je een nieuwe betaalpas en nieuwe creditcard ontvangen hebt, je eerst de betaalpas moet activeren. Daarna kun je de creditcard activeren.

Zonder de creditcard te activeren zul je geen gebruik kunnen maken ervan. Als het niet lukt, kun je altijd telefonisch of per email contact maken met de creditcard uitgever. Je krijgt jouw nieuwe creditcard geblokkeerd bezorgd, ter voorkoming van misbruik. Nadat jij, de creditcard houder, de kaart hebt geactiveerd, kun je het gebruiken om veilig jouw betalingen te verrichten.