Een creditcard op zak hebben, heeft als voordeel dat je vrijwel altijd beschikt over de mogelijkheid om te kunnen betalen. Je hoeft dus geen contanten bij je te hebben indien je een product of dienst wenst te betrekken. En toch is het soms nodig contanten bij je te hebben. Het kan onvoorzien gebeuren dat je niet kunt betalen met je creditcard. In dergelijk gevallen is het goed om te weten waar je kunt pinnen met jouw creditcard.

Een van meest bekende creditcards is ongetwijfeld de American Express creditcard, oftewel AMEX. Deze creditcard bied je vele voordelen zoals ongelimiteerd besteden. Verder heb je beschikking over uitgebreide American Express verzekeringen hetgeen risico’s sterk vermindert. Heel mooi is natuurlijk het voordeel dat er geen rente geheven wordt over de uitgaven die je doet met deze creditcard. Maar, kun je overal geld met jouw American Express contant opnemen?

Pinnen in Nederland met American Express

American Express is heel populair in Nederland. Je kunt aan elke Nederlandse bankrekening een AMEX kaart koppelen. Daarom kun je in Nederland ook gemakkelijk pinnen met jouw American Express creditcard. Namelijk bij elke geldautomaat van ABN-AMRO, Fortis, Rabobank en SNS Bank.

Ongeacht jouw locatie in Nederland, kun je contanten opnemen met de AMEX kaart. Je kijkt simpelweg online welke geldautomaten van deze banken direct in je buurt liggen. En dan het gewenste bedrag opnemen, op basis van de geldende voorwaarden natuurlijk.

Pinnen buiten Nederland met American Express

Pinnen met American Express card is wereldwijd bij 500.000 geldautomaten mogelijk. Maar om gebruik te kunnen maken van deze service, zul je eerst “Express Cash” moeten activeren voor je AMEX kaart. Express Cash activeren betekent wel dat je instemt met de extra kosten die gepaard gaan met deze mooie service. Extra kosten die 3,5% over het opnamebedrag bedragen met een minimum van EUR 4,50.

Verder kun je Express Cash voor elke type American Express creditcard aanvragen. Betreffende de Blue Card, Green Card, Business Entry Card en Business Green Card kun je Express Cash pas activeren bij een lidmaatschap van vanaf 1 jaar.

Alles overziend geniet je vele voordelen met een American Express creditcard. Naast natuurlijk het feit dat je wereldwijd kunt pinnen, door simpelweg “Express Cash” te activeren op je AMEX-card. Wees ervan bewust dat er voor bepaalde American Express creditcards een lidmaatschap van 1 jaar nodig is om “Express Cash” service te mogen gebruiken. En American Express kent nog vele andere voordelen.

Tegelijkertijd zijn er ook striktere regels die meekomen bij de vrijheid die je ervaart bij het besteden. Zo hoef je geen rente te betalen over uitgaven die je gedaan hebt met de American Express creditcard. Echter dien je aan het eind van elke maand in 1 keer te voldoen aan je schuld. Vandaar dat het kiezen van een geschikte American Express creditcard samengaat met het niveau van je salaris.

Tenslotte geniet je ook uitgebreide service en uitgebreide verzekeringsmogelijkheden. Zo kun je erop vertrouwen veiliger betalingen te kunnen verrichten.