Met Amazon Prime krijg je toegang tot een gratis en snellere levering van bestellingen. Ook krijg je met dit Amazon abonnement toegang tot Prime Video. Indien je Prime Video koopt als abonnement, brengt dit ook de voordelen van een gratis en snelle bezorging van bestellingen op Amazon met zich mee. Vice versa geldt dus hetzelfde. De meeste mensen kopen dit abonnement met een creditcard, maar stel je hebt deze mogelijkheid niet, dan zijn er gelukkig ook nog andere opties.

Amazon Prime kopen via iDEAL

Voor het aankopen van Amazon Prime is het belangrijk om eerst een gewoon Amazon account te hebben. Voordat je het abonnement kunt afsluiten zul je eerste de betaalmogelijkheid moeten toevoegen aan je account: Ga naar https://www.amazon.nl/ > klik bovenin op ‘Account en lijsten’ en vervolgens op ‘Account’. Daarna kies je voor ‘Je betalingen’. Indien je nog niet ingelogd bent, kun je dat nu doen.

Onder Nieuwe betaalmethode toevoegen kies je voor ‘Betalen met iDEAL’, kies je voor jouw bank en tot slot op ‘Toevoegen’.

Nu iDEAL gekoppeld is als betaalmethode kun je het Prime abonnement afsluiten. Dit doe je door te klikken op de ‘Nu gratis proberen’ knop die te vinden is op de aanmeldpagina. Als het goed is zie je hier dat iDEAL als betaalmogelijkheid erbij staat.

Ook Prime Video betaal je tegenwoordig via iDEAL:Ga naar https://www.primevideo.com/offers/nonprimehomepage Klik op ‘Start je gratis proefperiode van 30 dagen met iDEAL’ > (indien je nog niet bent ingelogd op je Amazon account, log dan eerst in) > Kies op de volgende pagina voor ‘Betalen met iDEAL’ > selecteer in het uitklapmenu jouw bank en vervolgens op de gele knop ‘toevoegen’ en daarna op de gele knop ‘verder’. Op de overzichtspagina die dan volgt kun je controleren of iDEAL als betaalmethode geselecteerd is. Indien alles klopt, klik dan op de knop ‘Nu gratis proberen – daarna tegen betaling’.

Na de 30 dagen gratis bedragen de kosten €2,99 per maand.

Amazon prime kopen via prepaid creditcard

Een prepaid creditcard is ook een goed alternatief voor het kunnen aankopen van Amazon Prime. Allereerst dien je natuurlijk eerst een prepaid creditcard aan te schaffen. Dit kan zowel online als in een fysieke winkel. Daarna zet je via iDEAL of een bankoverschrijving geld op de creditcard. Bij aankoop van het Prime abonnement kies je voor de betaalmethode creditcard en vul je de gegevens van je prepaid creditcard in. Een goed voorbeeld van een fijne prepaid creditcard is de N26 Card. Deze is volledig gratis aan te vragen en te gebruiken tegen zeer lage kosten.

Woon je in Duitsland of Oostenrijk? Of heb je een afleveradres daar? Lees dan hier wat je opties zijn:

Er zijn twee manieren op te betalen voor de Duitse Amazon Prime:

De laatste mogelijkheid is de snelste optie en gaat als volgt: Ga naar https://www.amazon.de/primegratistesten. Wellicht krijg je een pop-up om naar de Nederlandse Amazon te gaan. Zo ja, klik, dan op de knop ‘Nicht jetzt’ om door te gaan. Daarna klik je op “Mitgliedschaft wählen, inkl. weitere Länder. Je moet dan voor de maandelijkse of jaarlijkse optie kiezen en vervolgens klik je op de gele ‘Testen Sie 30-Tage Prime’ knop. Log daarna in op jouw Amazon account of maak er een aan indien je er nog geen hebt.

Eenmaal ingelogd kun je de betaalmethode selecteren. Je kunt hier voor de optie betalen met creditcard kiezen en je prepaid creditcard gebruiken of als je het via automatische incasso wilt betalen, klik je naast het plaatje SEPA op ‘Add bank account’. Vul je BIC (identificatienummer van de bank), IBAN en jouw naam in. Jouw BIC en IBAN kun je vinden als je inlogt bij je eigen bank. Op de volgende pagina zorg je ervoor dat jouw bankrekening als betaalmethode is aangevinkt en daarna klik je op ‘Continue’.

De laatste stap is het klikken op de knop ‘Start your 30-day free trial – pay later’. Na de gratis 30 dagen periode wordt het bedrag voor jouw PRIME abonnement automatisch elke maand van je rekening geschreven.