De Western Union Group is ’s werelds grootste internationale aanbieder van geldtransfers. Gebaseerd op 145 jaar of meer ervaring in geldoverboekingen, biedt Western Union een internationale geld overmakingsdienst op ongeveer 510.000 locaties in 200 landen. Het bedrijf staat bovendien genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Als je, je liefde wilt delen of een hoognodig geschenk wilt ontvangen, is Western Union een goede optie. Western Union weet hoe belangrijk het is wanneer je geld moet verzenden, en met Western Union kun je geld naar zoals eerder genoemd meer dan 200 landen en gebieden sturen.

Heb je nog nooit eerder Western Union gebruikt? Geen zorgen, hier vindt je de ins en outs van hun geldtransferservice. Bekijk hoe je Western Union kunt gebruiken om je liefde te delen met familie en vrienden over de hele wereld, van hoe je kunt verzenden of ontvangen!

Hoe werkt Western Union?

Western Union maakt het mogelijk om 24/7 geld te verzenden. Er zijn veel verschillende manieren waarop je geld kunt ontvangen en verzenden met Western Union: online, persoonlijk, telefonisch of via hun mobiele app.

Geld versturen met Western Union

Online: stuur geld vanuit het comfort van je eigen huis met WesternUnion.com of de mobiele app. Nadat je, je hebt geregistreerd voor een gratis account of inlogt op je profiel, kun je een breed scala aan diensten gebruiken om je transacties te voltooien. Je kunt betalen met je bankrekening, met een creditcard of pinpas waarmee je geld naar een andere bankrekening, een agentschap of zelfs een mobiele telefoon kunt sturen. Western Union stuurt je een bevestigingsmail of een trackingnummer, zodat je zeker weet dat je geld terechtkomt waar het naartoe moet.

Per telefoon: niet thuis? Geen probleem! Neem gewoon je telefoon op en bel het gratis nummer van Western Union. D vertegenwoordigers van Western Union zullen er zijn om u je door de rest te begeleiden. Het enige dat je nodig heeft, is een creditcard of betaalpas, en Western Union helpt je op weg om je geld naar meer dan 200 landen en gebieden over de hele wereld te sturen!

In persoon: waarom zou je de dingen niet op de ouderwetse manier doen en één van de meer dan 500.000 agentschappen wereldwijd binnenlopen? Terwijl je nog steeds binnen enkele minuten geld naar een mobiele telefoon of bankrekening kunt overmaken, kun je ook de service next-day gebruiken. Met deze functie kun je contant geld afhalen of met een prepaidkaart geld ophalen bij deelnemende agentschappen.

Geld ontvangen met Western Union

Of je nu het geld voor jezelf ontvangt of een familielid helpt, hier is hoe je het geschenk kunt ontvangen dat een andere geliefde heeft gedeeld. Vraag je afzender allereerst welke bezorgmethode ze hebben gebruikt. Als ze contant geld hebben gestuurd, bezoek dan de locatie van een Western Union kantoor, neem dan twee dingen mee: een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs en het trackingnummer (een MTCN of Money Transfer Control Number genoemd) van de afzender. Als ze het geld op een prepaidkaart hebben geladen, bel je het nummer op de achterkant van de prepaidkaart of log je in op je account om te zien welk saldo beschikbaar is.

Je kunt ook de status van je geldoverboeking controleren via de wereldwijde track- en overboekingsservice van Western Union.

Je kunt het geld ook op je bankrekening ontvangen of als storting via een mobiele wallet, maar deze opties zijn niet altijd beschikbaar. Vraag een vertegenwoordiger van Western Union of kijk op de website of deze opties voor jou werken!

Western Union is er voor al je behoeften op het gebied van geldovermakingen. Of het nu online is of via je mobiele app, Western Union maakt het je gemakkelijk om het geschenk van geld te delen wanneer je maar wilt.

Transferwise als alternatief

TransferWise is opgericht in 2011 en is ontstaan ​​uit frustratie over de traditionele manier om geld naar het buitenland te verzenden. Door lokale bankrekeningen aan te houden in landen over de hele wereld, verlaagt TransferWise alle dure internationale kosten die gepaard gaan met het overschrijden van geld.

Omdat ze een groot deel van de kosten voor het verzenden van geld naar het buitenland besparen, kan TransferWise klanten de middenkoers bieden: de echte koers en de koers die je online zult vinden als je Google gebruikt. Dus de wisselkoers die je op TransferWise ziet, bevat geen marges of spreads die verborgen zijn als extra kosten voor hun consumenten.

Tip: De Transferwise prepaid creditcard is nu geheel kosteloos aan te vragen!

De enige vergoeding als je geld overmaakt met TransferWise is een laag percentage, altijd vooraf vermeld, zodat je de exacte waarde van je overboeking weet voordat je op verzenden klikt. En voor mensen die vaak hun tijd in verschillende landen doorbrengen, biedt TransferWise ook een grenzeloze multi-valuta account.

Het is een gratis account voor zowel particulieren als bedrijven zonder maandelijkse kosten, waarmee je geld in tientallen valuta’s kunt aanhouden, geld kunt overboeken naar tal van landen over de hele wereld en je virtuele accountgegevens kunt krijgen om lokaal geld te ontvangen in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Europa en Australië.