Pinnen met creditcard

Bij aankomst bij een geldautomaat staan er meestal heel wat logo’s van verschillende creditcards netwerken. Twee van deze zijn de Visa en Mastercard. Op zo een wijze kun je dan zien als jouw creditcard daar bruikbaar is of niet. Het is wereldwijd een standaard om contant geld op te nemen met jouw creditcard en je pincode. Zodra je een pin of geldautomaat ziet waarop je visa of mastercard ziet staan bestaat de mogelijkheid.

Geldautomaat in de buurt vinden met de ICS app

Wil je weten als er een geldautomaat in de buurt staat waar je je bevindt, dan kun je door middel van de ICS app kun je er snel eentje vinden. Bij het pinnen met je creditcard betaal je slechts 4% over het opgenomen bedrag. Dit tarief geldt in Nederland als in andere landen over de wereld. Met een positief saldo betaal je maar slechts 1%, met een maximum van Euro 1,50. Zorg er dus voor dat je altijd extra geld op jouw card hebt. Als je een hoger bedrag neemt dan op jouw saldo staat, dan is de kans groot dat je het lage tarief betaalt over dat deel dat wordt afgetrokken uit je tegoeden. Over het ander deel van het bedrag betaal je dan die 4%. Neem je vreemde valuta op dan wordt het bedrag omgerekend naar euro’s. de wisselkoers die visa en mastercard gebruiken wordt hierbij dan gebruikt.

Pinnen met creditcard in het buitenland

Bij bepaalde buitenlandse banken betaal je in de meeste gevallen een aparte toeslag om geld te kunnen opnemen met jouw creditcard of bankpas. Dit wordt wel van tevoren duidelijk gemaakt door de logo’s op de automaten. Het gaat dan ook om een vast geldbedrag per pintransactie. Dan dient er hierbij een bank toeslag en ook de transactiekosten en wisselkoersopslag die betaald moet worden.

De koers die gebruikt wordt verandert elke dag weer. Hiernaast moet er een koersopslag betaald worden. Dit is het tarief voor het inwisselen van de valuta die je nodig hebt.

Voordeel van pinnen met creditcard

Het pinnen met je creditcard heeft als voordeel dat je haast over de hele wereld automaten kunt gebruiken, waar dit eigenlijk mogelijk is. Niet overal is dit mogelijk met je normale pinpas. Er zijn wel nog enkele zaken die gecontroleerd moeten worden voordat je start met het minnen met je creditcard.

Voordat je begint te pinnen kijk heel even als je bij die pinautomaat kunt pinnen. De controle kan door te kijken als je de logo’s op de pinautomaat ziet. Als tweede stap is het van belang om die gleuf te controleren waar je jouw creditcard gaat moeten plaatsen. Een van de andere belangrijke punten is dat bij het pinnen eerst het geld eruit komt en dan jouw creditcard. Let er dus altijd op dat je je creditcard meeneemt.

Nadeel van pinnen met creditcard

Natuurlijk kunnen er ook nadelen hieraan gekoppeld zijn. Een van deze effecten is dat je met een creditcard ten opzichte van pinnen met een gewone pinpas er kosten aan verbonden zijn. Ook geld opnemen bij een balie is mogelijk maar ook vrij duur.