Het is zeker niet een nieuwigheid dat je bij de NS met je creditcard kunt betalen. Het is al sinds het jaar 2014 mogelijk om je creditcard te gebruiken bij kaartautomaten op treinstations. Eerder was het alleen mogelijk op Amsterdam Centraal en Schiphol Airport treintickets.

Tegenwoordig kun je op iedere treinstation met je creditcard betalen voor je lange rit. Eerder was je verplicht een toeslag te betalen van 50 cent per transactie. Nu is het helemaal anders en beter voor jouw die de trein binnen stapt. Door het inzien van het gemak van betalen met een creditcard is er uiteindelijk besloten de manier van betalen te veranderen. De ANWB creditcard is hiervoor het meest geschikt

Voordelen van treinkaartje betalen met creditcard

Het betalen van je treinreis met je creditcard heeft zeker voor een ieder ook super voordelen. Regelmatig zijn er vanuit de NS verschillende aanbiedingen beschikbaar waardoor je op zo een manier goedkoper kunt reizen. Alle aanbiedingen die er staan kun je online betalen met je creditcard.

De betalingen moeten dan wel geschieden via de website van de NS. Wanneer de positieve ontwikkelingen worden bekeken in de richting van het betalen met de creditcard verbaasd het de NS niet dat er in de toekomst bij de Spoorwinkel ook betaald kan worden met de creditcard.

Voordelig treinkaartje kopen met een creditcard

Betalen treinkaartje met de creditcard is ook groot succes. Van alle transacties van de NS wordt momenteel 7% van alle transacties de betaling met een creditcard gedaan. Eerder was het al zo dat je als reiziger je treinticket kon betalen met je creditcard, maar dat was alleen mogelijk bij de balie. Nu is het online self service met je creditcard super voordeliger. Dan gaat het niet maar om een bestemming. Je kunt je ticket boeken naar duizenden bestemmingen die je in planning hebt. Je kunt vanaf het station bij jou in de buurt je ticket boeken. Dit scheelt een keer de in- en uitcheck.

Toets in het zoekveld jouw bestemming en gewenste reisdatum in dan start je met het boeken van je ticket online. In Nederland, Luxemburg, België, Frankrijk en Engeland kun je reisgezelschappen tot en met 9 personen online boeken. Kies je voor een overig bestemming, kan kun je gaan tot een maximaal van 5 personen. Het moment waarop je jouw boeking doet bepaald de prijs. Kies dus een gunstige periode om jouw online boeking te doen.

Hoe koop je een treinkaartje met een creditcard?

Ten eerste is het belangrijk te weten om jou ticket bij jouw in de buurt te kopen. Kies een ticket uit een voordelige prijzen categorie die beschikbaar is. Je moet er altijd snel bij zijn om jouw tickets te bemachtigen. Tickets kun je vanaf vier maanden voor vertrek al online kopen. Een boeking alert instellen is ook een van de zaken waarop je moet letten.

Als je ticket nog niet kunt boeken, maar je wilt enige zekerheid voor het boeken van de laagste prijs, dan is dan de boeking alert een van de zaken die je zeker in orde moet maken. Je krijgt op tijd een email wanneer jouw ticket boekbaar is op de website.