Wat is een CVC code? De afkorting CVC staat voor, card verification code. Een afkorting in het Engels, welke simpelweg betekent een code in cijfers voor het verifiëren van een creditcard. Juist, wanneer je deze term tegenkomt, dan moet je onmiddellijk weten dat er over creditcards gesproken wordt. De CVC code is aangegeven op je creditcard ter verificatie bij betalingen. Over het algemeen gebruiken wij creditcards om gemakkelijk betalingen te kunnen verrichten.

Bij het verrichten van de betalingen, hetzij per telefoon, hetzij via het internet of in een hotel zal men vragen naar de CVC code. Het nut van deze code is om fraude bij betalingen met creditcards te voorkomen. Er wordt namelijk hierom gevraagd wanneer je wilt betalen per telefoon, via het internet of in het hotel waar je verblijft tijdens je vakantie. Kun je de code niet aangeven, dan kun je niet betalen met de creditcard.

Betalen met jouw creditcard

Bij het betalen met jouw creditcard, wordt er gevraagd naar informatie welke aangegeven is op jouw creditcard. Deze zijn het creditcardnummer, jouw naam, de CVC code en de vervaldatum van jouw creditcard. In bepaalde gevallen heeft de CVC code een andere naam. Het is dan aangegeven als CVV (card verification value) of CSC (card security code).

Allemaal hetzelfde en met hetzelfde doel namelijk, fraude voorkomen bij het betalen met de creditcard. Als je de CVC code creditcard niet kunt doorgeven, zal de betaling niet geschieden en kun je niks kopen. Bovendien is ook het creditcardnummer in deze belangrijk. Vandaar dat onbevoegden jouw creditcard niet onder ogen mogen krijgen. Ga dus heel zorgvuldig om met de CVC code en het creditcardnummer. Hou deze te allen tijde geheim.

Waar van de creditcard staat de CVC code aangegeven?

De plek waar de CVC code is aangegeven op de creditcard, is afhankelijk van de uitgever van de creditcard. Enkele internationaal bekende zijn de American Express, Master Card en VISA. Bij de American Express creditcard is de CVC code op de voorkant aangegeven en bestaat uit 4 cijfers. Op  de creditcards van Master Card en VISA staat de 3-cijferige CVC code aan de achterkant van de creditcard genoteerd.

Aan de rechterkant van jouw handtekening. En dat is ook het geval bij onze Nederlandse ANWB creditcard. Aan jou de keus om te bepalen welke creditcard het best voor jouw werkt. Zeker met betrekking tot het geheim houden van jouw CVC code.

De vraag, wat is cvc code op creditcard, kent voor jou geen geheimen meer. Wat wel geheim moet blijven, en dit is bijzonder belangrijk, zijn jouw CVC code en het creditcardnummer natuurlijk. Deze 2 getallenreeksen mogen nooit en te nimmer in handen van onbevoegden komen. Vandaar dat er ook naar gevraagd wordt wanneer je betalingen verricht met je creditcard.

Deze getallenreeksen dienen ter voorkoming van fraude bij het gebruik van creditcards voor betalingen. Zorg er dus voor dat jouw creditcardnummer en CVC code nooit gezien worden door anderen. Je privacy is tenslotte van belang bij het tevoorschijn halen van jouw creditcard om te betalen.