Creditcard zonder inkomen

Geen inkomen, wilt zeggen dat het onmogelijk is dat je een creditcard kunt aanvragen. Er moet enige zekerheid zijn die de creditcarduitgever, maatschappij of bank kan hebben om te zien dat betalingen terug betaald kunnen worden. Er zijn wel altijd mogelijkheden om ook zonder inkomen een creditcard aan te vragen. De oplossing hiervoor is de prepaid creditcard. Hierbij worden er geen eisen gesteld aan het inkomen van de persoon die de aanvraag voor een creditcard doet. Ook is er geen BKR van toetsing nodig. Een ieder kan een prepaid card aanvragen, zelf ook personen zonder een inkomen.

Leeftijdsgrens aanvragen creditcard

De leeftijdsgrens bij de meeste creditcard aanvragen is 18 jaar. De inkomenseis is in de meeste gevallen euro 1.150. dit is gesteld omdat de creditmaatschappij het geld voorschiet, en dat moet in elk geval terug betalen. Jouw inkomen wordt dus altijd eerste getoetst bij de aanvraag. Naast het feit dat de prepaid card een oplossing is voor mensen zonder een inkomen, kan een studenten card ook voor een oplossing zorgen, alleen moeten de ouders borg staan.

Je kunt hiernaast ook een extra creditcard via een familielid aanvragen. Deze laatste optie is een oplossing vooral bij American Express.

Nadelen van een creditcard zonder inkomen

Een van de nadelen van deze kaart is dat de saldo beperkt mogelijk is. Dit is in de praktijk minder omdat als je een lange reis zal maken. Je kan het ook niet overal gebruiken. Wil je misschien in een hotel of bij een autoverhuurbedrijf terecht dan wordt het niet aanvaard. Kies je voor een creditcard zonder inkomen dan heb je alle voordelen van het gebruik van een creditcard en ook nog weinig lasten.

Op zo een manier kun je geen boete of rente krijgen bij late betalingen van gelden die je hebt uitbesteed.

Waar moet je rekening mee houden bij het aanvragen van een creditcard zonder inkomen?

Bepaalde maatschappijen brengen wel een bepaald bedrag in rekening wanneer je je credit kaart zeker voor 3 maanden niet hebt gebruikt. Je dient hiermee dus rekening te houden. Vooral bij aanvragen van een credit card zonder een inkomen. Alle voor- en nadelen van de creditcard moeten duidelijk zijn bij jou, zodat je de juiste stappen kan maken bij het gebruik hiervan of zelfs bij de aanvraag. Informatie verschaffen hierover is dus een pre. Je hebt ook zeker meer financiële vrijheid bij aanschaf van een creditcard. Je kunt dan aankopen doen die niet meer worden afgeschreven van je rekening zoals bij een normale bank- of betaalpas.

Dus voor mensen zonder een vast inkomen is het soms lastig om aan een credit card te komen. Deze credit card is een hele veilige manier want je kunt nooit meer opnemen dan er op je rekening staat. Op die manier kun je dan nooit schulden maken. Alhoewel het wel een soort van verleiding is, is het belangrijk je te houden aan de limiet van gebruik. Want je kan alleen opnemen wat daadwerkelijk op die prepaid card staat.