Wilt u vanuit uw luie stoel een passief inkomen verdienen? Dan wordt het tijd dat je een kijkje neemt in de wereld van digitale munten. Je hebt vast wel gehoord over cryptocurrency. Het is de munt van de tijd waarmee je zoveel geld kunt verdienen als je er voldoende kennis over hebt. Tegenwoordig stappen vele mensen over tot het staken van crypto. Waarom het zo aantrekkelijk is zullen we in deze blog aan u toelichten. 

Geld verdienen

Een manier om geld te verdienen is door te beleggen in cryptocurrency. Naast beleggen kun je het ook verkopen of vasthouden. De meest populaire manier om je geld te laten groeien is door crypto te staken of vast te houden. Je vraagt je misschien af waarom dit zo een hype is geworden in de wereld van digitale valuta’s. Wist je dat je een vergoedingen van crypto staking ontvangt? Deze vergoeding ontvang je meestal in de vorm van rente. Dit wil zeggen dat als de waarde van de munt toeneemt je ook meer zult verdienen. Daalt de waarde daarentegen dan zal je ook minder ontvangen. Houd er wel rekening mee dat elk munt haar eigen rente heeft. Jammer genoeg kun je ook niet alle soorten cryptocurrency staken. 

Welke munten staken? 

Niet elke digitale munt kan gestaked worden. Staken is namelijk het vasthouden van cryptocurrency, zodat het netwerk verbeterd wordt en ondersteund. De schaalbaarheid wordt hiernaast ook vergroot. Als je meer van een bepaalde munt vasthoudt is de kans groot dat je een nieuwe blockchain validator wordt. De munten die j wel kunt staken zijn onder andere Tezos, Cardano, Ethereum, Decred, ICON, PIVX, Komodo, QTUM en ZCoin. Crypto staken is mogelijk bij vrijwel elke exchange van Nederland. Bitvavo is zeker niet uit te sluiten. Hier kun je een rentepercentage van tot wel 10,5% ontvangen.