Je kunt er niet meer zonder want het gemak dat het je biedt, is ongekend. Een nieuwe wereld is voor je opengegaan vanaf je creditcard houder bent. Gemakkelijk, vlug en bovenal veilig betalen. Om maar een paar voordelen op te noemen van een creditcard. Los van de voordelen van betalen in het buitenland, bij je online shopping en offline.

Maar jouw creditcard kun je niet oneindig door gebruiken. Bij het afsluiten van een contract voor een creditcard, is het voor een bepaalde periode. Na deze periode moet de kaart vervangen worden om verder gebruik te maken van de dienst. Hoe gaat dat precies aan toe? Waarop moet je zelf letten?

Vervaldatum creditcard

Iedere creditcard is voorzien van een vervaldatum, gedrukt aan de voorzijde. Meestal zie je de woorden “valid thru” staan met eronder de datum waarop je kaart vervalt. In de meeste gevallen is de maand aangegeven en ernaast het jaartal. Zo kun je steeds zelf controleren indien jouw creditcard nog steeds geldig is.

ANWB-creditcard

Moet je je ANWB creditcard verlengen? Geen nood, want deze wordt automatisch verlengd door ICS. Zij melden je 5 weken van tevoren, middels een bericht, dat je kaart gaat vervallen. De nieuwe kaart ontvang je per post, thuis geleverd.

ING-creditcard

Je bent ING-creditcard houder en ineens valt het je op dat van het jaar jouw creditcard vervalt. Maar, geen vuiltje aan de lucht. Jouw ING-creditcard verlengen, vindt automatisch plaats. Je krijgt namelijk 5 tot 14 werkdagen voor het vervallen van de kaart, een nieuwe kaart per post van ING.

SNS-creditcard

Zoals je weet wordt de SNS-creditcard uitgegeven door ICS. Je merkt op dat de vervaldatum nadert. Hoe kun je je SNS-creditcard verlengen? Het is ook ICS die voor een nieuwe zal zorgen. Je hoeft zelf niets te doen, want 4 tot 6 weken voordat je SNS-creditcard vervalt, krijg je een nieuwe opgestuurd vanuit ICS.

Het kan verder zo zijn dat je creditcard onbruikbaar wordt door omstandigheden. Je kunt dan contact opnemen met de bank waar je je rekening hebt. Of met de uitgever van de creditcard voor een nieuwe. Bij verlies of diefstal geldt hetzelfde, waarbij je dus onmiddellijk contact opneemt met de creditcard aanbieder. Zodat de verloren of gestolen creditcard meteen geblokkeerd wordt. En dat je een vervanging krijgt.

Als creditcard houder is het beslist niet overbodig de creditcard geldigheid van tijd tot tijd te checken. Ook al is het zo dat de uitgever van de creditcard aangegeven heeft dat de creditcard automatisch verlengd wordt. En dat je de nieuwe creditcard ruim van tevoren thuis geleverd krijgt per post. Een foutje kan gemaakt worden waardoor je geen vervanging krijgt.

Of je vertoeft in het buitenland wanneer de creditcard vervalt. Het is dan zaak dat je contact opneemt met de uitgever van de creditcard zodat je niet in geldproblemen komt. Vooral als je afhankelijk bent van de creditcard betreffende het verrichten van betalingen. Doorgaans zorgen uitgevers van creditcards ervoor dat je de nieuwe creditcard, ruim voordat de oude vervalt, per post ontvangt.