Als je  een Apple-product hebt aangeschaft, zoals een iPad of iPhone, Dan dien je een Apple ID aan te maken om gebruik te kunnen maken van de volledige mogelijkheden van je apparaat.

In dit artikel leggen wij je uit hoe het mogelijk is om een Apple ID aan te maken zonder gebruik te maken van een creditcard en hoe je betalingen kunt uitvoeren in om apps te kopen in de App-Store zonder gebruik te maken van een creditcard.

Maak een Apple ID aan met een iTunes Gift Card-code

Een iTunes Gift Card aanschaffen kan erg handig zijn als je ook van plan bent om betaalde apps te kopen, want je kunt een iTunes-kaart gebruiken om ook je nieuwe Apple ID aan te maken. Je kunt de iTunes-cadeaubon kopen bij een supermarkt (aan de servicebalie of kassa), elektronicawinkels of kiosken (bijvoorbeeld Primera). Ook kun je de iTunes-kaart online aanschaffen.

Nadat je een kaart hebt gekocht, kun je de iTunes-code gebruiken om in te voeren als betaalmethode bij het aanmaken van je nieuwe Apple ID. Het voordeel van deze optie is dat je direct na het aanmaken, tegoed op je account hebt staan, zodat je applicaties, muziek of boeken kunt aanschaffen.

Maak een Apple ID aan zonder het gebruik van een creditcard via gratis app

De App Store maakt het mogelijk om een ​​account aan te maken zonder dat je een creditcard of andere betaalmethode hoeft in te voeren, maar eerst moet je een extra stap zetten, namelijk een gratis applicatie installeren op je iPhone of iPad. Als je dat niet doet, heb je niet de optie om een betaalmethode over te slaan.

Maak een Apple ID zonder creditcard vanaf een iPhone of iPad

 1. Open de App Store op je iPad of iPhone.
 2. Zoek een gratis app en tik op “Downloaden” (zie 1). Het maakt niet uit welke app je kiest, zolang deze maar gratis is.
 3. Je wordt vervolgens gevraagd om in te loggen. Selecteer hier “Nieuwe Apple ID aanmaken”
 4. Vul de gevraagde informatie in en klik op Volgende als je klaar bent.
 5. Nu kom je op het scherm waar je een betaalmethode kunt kiezen, selecteer de optie “Geen”
 6. Voer de details van het gevraagde adres in en klik op volgende.
 7. Je e-mailadres wordt nu beoordeeld, klik op Gereed en bekijk je e-mail. Je zou een e-mail van Apple moeten hebben ontvangen met een link. Druk op deze link om je e-mailadres te bevestigen.
 8. De App Store wordt nu geopend en je kunt inloggen met de door jouw gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

Wanneer je de stappen met succes hebt doorlopen heb jij een Apple ID aangemaakt en kun je gebruik maken van gratis Apps in de appstore.

Maak een Apple ID aan vanaf een computer zonder creditcard:

 1. Klik op de iTunes Store (aan de linkerkant van het iTunes-venster) en kies je land door op de overeenkomstige vlag in de rechter benedenhoek van de iTunes Store-hoofdpagina te drukken.
 2. Druk in de App Store op de navigatiebalk bovenaan.
 3. Nu moet je een gratis applicatie installeren. Dit is erg belangrijk, sla deze stap zeker niet over! Selecteer een gratis applicatie en installeer deze door op “Gratis” te drukken onder het applicatiepictogram.
 4. Klik in het pop-up venster op “Apple ID maken”.
 5. Klik op “Doorgaan”.
 6. Als je akkoord gaat met de algemene voorwaarden, controleer dit dan. (Je kunt niet doorgaan als je dit niet doet)
 7. Klik op “Doorgaan”.
 8. Voer de gevraagde informatie in en druk op “Doorgaan”.
 9. Nu kun je de betalingsmethode kiezen. Klik op “Geen” om een ​​Apple ID zonder creditcard te maken. (Opmerking: dit is alleen mogelijk als je in stap 3 een gratis app hebt geïnstalleerd.)
 10. Voer de gevraagde informatie in en druk op “Gereed”.
 11. Je hebt nu een e-mail van Apple ontvangen met een link. Druk op deze link om je account te bevestigen.

Nadat je op de link hebt gedrukt, kun je inloggen met je opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord.

Je hebt nu succesvol een Apple ID aangemaakt.

Maak een Apple ID aan met een prepaid-creditcard

Komt het vaker voor dat je eigenlijk een creditcard kunt gebruiken maar je hebt er geen één tot je beschikking? Dan is het, het overwegen waard om een prepaid creditcard aan te schaffen. Deze kaarten zijn ongeacht het inkomen gemakkelijk aan te schaffen en je kunt er betalen op plaatsen waar er gevraagd wordt om een creditcard.

Kijk op de prepaid creditcard kopen pagina voor een overzicht van verkrijgbare prepaid creditcards als je een Apple ID wilt aanmaken met een prepaid creditcard.

Tip: De Transferwise prepaid creditcard is nu geheel kosteloos aan te vragen!