American Express Platinum Creditcard

American Express Platinum Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2,3%

Jaarlijkse prijs
€ 700

Op deze pagina meer informatie over deze kaart & alternatieve

De twee meest gebruikte credit cards zijn de credit cards van VISA en Mastercard. Naast de VISA en Mastercard kaarten kun je ook  kiezen om een kaart van American Express te gebruiken. De kaarten van American Express zijn geen echte credit cards maar zogenaamde charge cards. Het verschil tussen een credit card en een charge card is dat je bij een charge card aan het einde van de maand het hele bedrag dat je hebt gespendeerd terug moet betalen. Met de American Express Platinum kaart kun je in veel landen betalen, punten sparen en ook gebruik maken van kortingen en aanbiedingen met je kaart. 

Deze kaart in het kort

netto inkomen€3.253,- per maand
leeftijd18 jaar
bkr-toetsJa
identiteitgeldig identiteitsbewijs (NL) of vergunning voor onbepaalde tijd
af te sluitenlevertijd n.v.t.
downloadalg. voorwaarden 

Vergelijk alle creditcards

Vergelijk hier de beste creditcards

Vergelijken

Top 5 creditcards

Bekijk de top 5 creditcards

Bekijken

Prepaid creditcards

Bekijk de beste prepaid creditcards

Bekijk aanbod

Voor wie is de American Express Platinum geschikt?

De kaart is wereldwijd te gebruiken, je kunt dus inchecken bij internationale hotels, een kamer upgrade krijgen en zelfs een auto huren met de platinum kaart. Met de platinum kaart sta je er niet alleen voor. Je bent goed beschermd tegen fraude of diefstal van de kaart, als online goederen niet aankomen kun je de transactie laten terugdraaien en je aankopen zijn ook verzekerd tegen diefstal en schade claims. Ook je partner en kinderen kunnen genieten van deze kaart. Op deze kaart is er geen vaste bestedingslimiet. Je kunt je limiet zelf opbouwen. Met een extra kaart verdeel je de zekerheden, voordelen en privileges van je American Express kaart met familie of vrienden.

Voordelen

Met al je aankopen kun je ook punten sparen. Met deze punten kun je weer andere leuke producten kopen of genieten van leuke diensten. Als kaarthouder kun je ook profiteren van goede aankoopverzekeringen, uitgebreide reisverzekeringen en een annulerings- en autohuurverzekering. Met de Platinum Card beschikken niet alleen jij, maar ook je familie over een wereldwijde verzekering bij reisongevallen. Voorwaarde is dat de reis of verblijf is betaald met de kaart. Ook kun je een extra kaart aanvragen. Een extra kaart is een kaart die de hoofdkaarthouder naast zijn eigen kaart kunt aanvragen voor familieleden of vrienden. De hoofdkaarthouder is wel verantwoordelijk voor de betaling van de uitgaven met de extra kaarten. Bij American Express betaal je iedere maand het volledig openstaande bedrag. Zo kom je niet in financiële problemen en hoef je je niet druk te maken om hoge rente kosten.

Bij al je uitgaven met de Platinum kaart krijg je ook membership rewards punten. Deze krijg je automatisch en hier betaal je geen extra voor. Deze punten kun jenamelijk overschrijven naar diverse loyaliteitsprogramma’s. Op die manier spaar je met je dagelijkse uitgave voor andere leuke actie’s. Wil je je membership rewards punten niet gebruiken? Dan kun je deze ook altijd omzetten voor tegoed op je rekening.

American Express Platinum debitcard of creditcard?

Naast de VISA en Mastercard kaarten kun je in Nederland er ook voor kiezen om een kaart van American Express af te nemen. De meeste kaarten van American Express zijn geen echte credit cards maar zogenaamde charge cards. Het verschil tussen een credit card en een charge card is dat je bij een charge card aan het einde van de maand het hele bedrag dat je hebt gespendeerd terugbetaald.

BKR toetsing nodig voor American Express Platinum business?

Voor de American Express Platinum is een BKR toetsing vereist. Een BKR toetsing is nodig omdat de aanvrager moet kunnen bewijzen dat hij het kan terugbetalen.

Hoe American Express Platinum opzeggen?

De American Express Platinum kun je telefonisch opzeggen of online via je account. Samen met iemand van de ledenservice wordt er een besluit gemaakt wat je kunt doen met je gespaarde membership rewards.

Hoe kan ik inloggen bij mijn American Express Platinum?

Inloggen voor je American Express Platinum kan online op je persoonlijke creditcard account.

Hoe American Express Platinum aanvragen?

De American Express Platinum kun je eenvoudig online aanvragen. Als de aanvraag is goedgekeurd dan heb je de kaart binnen 10 werkdagen thuis. Activeer de kaart online of telefonisch.

Krijg ik een welkomst cadeau?

Lees meer op de website over een welkomst cadeau voor de American Express Platinum.

American Express Platinum Card

Debit of credit?
Credit card

Wisselkoers opslag
2,3%

Jaarlijkse prijs
€ 700