Wat ben je van plan te doen met je spaargeld? Je kunt het investeren in aandelen en crypto’s. Er zijn schoolgaande die alle centjes in crypto of aandelen stoppen, om voor hun studie te betalen. Daarnaast zijn er ook vrouwen die geld investeren om een eigen onderneming te starten of voor een beter toekomst. Eenieder die investeert heeft een ander doel. Omdat aandelen en crypto’s online worden gekocht, is er een creditcard nodig, volg de volgende tips voor het kopen van aandelen en crypto’s met creditcard.

Kies het juiste platform

Om aandelen en crypto’s te kopen heb je een broker of exchange nodig, dit zijn de verschillende beurzen. Er zijn brokers die werken banken van een bepaald land. Een simpel voorbeeld is de broker Bitvavo, die het meest door Nederlanders wordt gebruikt. Het is ook verbonden met Nederlandse banken. Daarnaast accepteren ze geen creditcard, Maar de Broker Binance, Coinbase en Bitstamp gebruiken wel creditcard. Daarnaast moet je ook de brokers met elkaar vergelijken, de transactiekosten, beleggingsmogelijkheden en extra diensten.

Bepaal je inzet

Als je al een account hebt aangemaakt is het tijd om geld te storten op je account. Is het de eerste keer dat je gaat investeren, begin dan met een klein bedrag. Omdat je nog niet weet hoe zaken in elkaar zitten als het komt op handelen in crypto, je kunt met een klein bedrag oefenen. Als de flow van investeren onder de knie hebt, kun je starten met grote bedragen.

Kies waarin je gaat beleggen

Het is van belang dat je weet waarin je geld stopt, onderzoek de achtergrond van een cryptovaluta en een bedrijf. Het is simpel om een crypto of aandelen te pakken en starten, maar je weet niet waarin je investeert. Begin met een aandeel of crypto dat bekend is bij je, bekijk bijvoorbeeld de Dow jones index koers en de Verwachting Solana koers.