Creditcardbetalingen accepteren in jouw winkel? Een slimme zet met Easy Payments

Betalingen met creditcard accepteer je met gemak dankzij Easy Payments. Ontdek als ondernemer de voordelen van creditcardacceptatie.

Toegang tot een breder klantenbestand

Het accepteren van creditcards trekt klanten aan die geen contant geld bij zich hebben of de voorkeur geven aan digitale betalingen, vooral handig voor toeristen en zakenreizigers met buitenlandse creditcards.

Stimuleert hogere uitgaven

Onderzoek toont aan dat klanten meer uitgeven wanneer ze met creditcards betalen vanwege het gemak van uitgestelde betalingen.

Verminderd risico op diefstal

Het accepteren van creditcardbetalingen vermindert de hoeveelheid contant geld in de kassa, waardoor het risico op diefstal afneemt.

Verhoogt vertrouwen

Het tonen van bekende creditcardlogo’s, zoals Visa, Mastercard en American Express, vergroot het vertrouwen van klanten en verbetert het professionele imago van je winkel.

visa en mastercard logos

3 belangrijke bezwaren bij het accepteren van creditcards weerlegd:

 • Hoge commissiekosten kunnen worden gecompenseerd door hogere verkoopvolumes en klanten die met creditcards betalen, geven vaak meer uit. Er zijn alleen kosten als er daadwerkelijk een aankoop is, er zijn geen aansluitings- en abonnementskosten. Bovendien kan het weigeren van creditcardbetalingen leiden tot gemiste verkoopkansen, vooral als klanten geen andere betaalmiddelen bij zich hebben.
 • Hoewel er kosten zijn verbonden aan het verwerken van creditcardtransacties, kunnen deze kosten worden gecompenseerd door een hoger verkoopvolume. Er zijn alleen kosten als er daadwerkelijk  een aankoop is, er zijn geen aansluitings- en abonnementskosten. Klanten die met een creditcard betalen, hebben de neiging om grotere aankopen te doen. 
 • Moderne creditcardverwerkingsdiensten en beveiligingsfuncties verminderen het risico op fraude, en veel creditcardmaatschappijen bieden bescherming tegen frauduleuze transacties.
 • Moderne systemen zijn niet langer complex maar zeer gebruiksvriendelijk en kunnen naadloos integreren met bestaande POS-systemen en boekhoudsoftware, waardoor administratie en rapportage worden vereenvoudigd.

Creditcard betalingen accepteren, zelf regelen?

Belangrijke creditcardmaatschappijen en kaarten

Accepteer de drie belangrijkste creditcards: Visa, Mastercard en American Express. Deze maatschappijen bieden verschillende soorten kaarten, zoals gewone creditcards, debitcards en rewards-kaarten. Door verschillende soorten creditcards te accepteren, geef je klanten meer mogelijkheden om te betalen met de kaart van hun keuze. Daarnaast kun je Discover, Diners Club en JCB overwegen, om een nog breder scala aan klanten te bereiken.

Als ondernemer sluit je contracten af met de volgende partijen:

 • Acquirers of Payment Service Providers (PSP) zorgt als tussenpersoon ervoor dat je de transacties kunt verwerken en het geld van de creditcardmaatschappijen naar je zakelijke bankrekening wordt overgemaakt.
 • Terminalleveranciers voor de aankoop of huur van het pinapparaat en voor eventuele onderhouds- of ondersteuningsdiensten.

Mobiel of vast pinapparaat? 

De keuze tussen een vast of mobiel pinapparaat hangt af van je specifieke behoeften en het type bedrijf dat je hebt. Raadpleeg deskundig advies om de juiste pinoplossing te kiezen.

Vast pinapparaat

 • Stabiliteit: Deze pinautomaten zijn robuust en bieden consistente prestaties omdat ze direct verbonden zijn met het elektriciteitsnet en vast internet.
 • Snelheid: Transacties worden vaak sneller verwerkt vanwege de directe verbinding met het vaste netwerk.
 • Ideaal voor vaste kassapunten: Geschikt voor winkels waar klanten altijd naar een vast betaalpunt gaan, zoals supermarkten.
Vaste pinoplossing

Mobiel pinapparaat

 • Flexibiliteit: Draagbaarheid maakt het mogelijk betalingen overal in de winkel te accepteren, handig voor grotere winkels of restaurants waar betalingen aan tafel worden gedaan.
 • Draadloze verbinding: Ze maken gebruik van Wi-Fi of mobiele netwerken, waardoor je niet aan een vaste locatie gebonden bent.
 • Ideaal voor pop-ups en evenementen: Perfect voor ondernemers die buiten hun vaste locatie verkopen, zoals op markten of evenementen.

Conclusie

Zelf alles regelen om in jouw bedrijf creditcardbetalingen te kunnen ontvangen kan de nodige tijd kosten.

Eenvoudig creditcard betalingen ontvangen? Kies Easy Payments!

Easy Payments helpt je bij het afsluiten van de contracten door eenvoudig in te vullen formulieren aan te leveren waar je als klant maar weinig op hoeft in te vullen. De doorlooptijd van de aanvraag is slechts vijf dagen. Als er tevens een pinautomaat wordt aangeschaft, wordt deze door Easy Payments ingesteld.

Vereenvoudig het proces met Easy Payments:

 • Snel contracten afsluiten en pinapparatuur aanschaffen.
 • Persoonlijk advies voor de juiste pinoplossing.
 • Klantenkorting op debit- en creditcardtarieven, en op transactietarieven.

Basistarieven:

 • Maestro / VPAY / Debit MasterCard / Visa Debit € 0,059
 • MasterCard Credit / Visa Credit 1,25%
 • JCB / UPI / Diners: 2,75%
 • Amex (overeenkomst in eigen beheer ) 1,50%

Afhankelijk van de totale jaaromzet met kaarten, het aantal transacties en de branche waarin de ondernemer actief is, kunnen de tarieven afwijken.

Met persoonlijke aandacht maakt Easy Payments het verschil. 

 • 7-daagse klantenservice voor ondersteuning.
 • Vrijblijvende offerte aanvragen op werkdagen tussen 08.45 en 17.15 uur via +31 204278344.

Tips voor soepele creditcardbetalingen:

– Investeer in een betrouwbaar en modern pinapparaat die creditcardbetalingen snel en probleemloos kan verwerken. Dit zorgt voor een prettige winkelervaring voor je klanten.

– Train je personeel goed. Ze moeten in staat zijn om klanten te assisteren bij het betalen met een creditcard en eventuele vragen te beantwoorden.

– Onderhoud je betaalsysteem. Zorg ervoor dat het regelmatig wordt bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het betaalsysteem altijd goed werkt. Overweeg hiervoor een Easy Payments onderhoudscontract.