In steeds meer winkels kun je nu betalen met je creditcard. De creditcard is al sinds 2017 geaccepteerd als betaalmiddel. Winkels die momenteel onder deze categorie vallen zijn; Jumbo, Dirk, AH to Go en EMTE. Winkels als bijvoorbeeld Dirk vragen een toeslag van 50 eurocent als je gaat betalen met een Mastercard, Maestro of Visa card. De enige manier hoe de creditcard niet acceptabel is, is bij het online bestellen, waarbij jouw bestelling thuis bezorgd moet worden.

Betalen met creditcard in winkels in het buitenland

Ook bij andere winkels die niet genoemd zijn neemt de acceptatie en gebruik van de creditcard in hoge mate toe. In veel webshops kun je terecht voor het betalen met je creditcard. Vooral in winkels die in het buitenland zijn, denk maar aan een vakantie in de Verenigde Staten.

Waar kun je allemaal betalen met een creditcard?

Vliegmaatschappijen en zelfs hotels bieden nu alleen de mogelijkheid tot betalingen met een creditcard. Andere betaalmethoden worden meestal niet meer geaccepteerd. Online betalen met een creditcard heeft als voordeel dat je onterechte betalingen op een simpele manier ongedaan kunt maken. Mocht iets niet goed zijn gegaan met de levering, dan bestaat de mogelijkheid om de betaling die jij gedaan hebt, ongedaan te maken. Betalen met creditcard in de winkel is voor velen geen luxe meer, omdat het al overal acceptabel is.

Met creditcard betalen in supermarkten

De creditcard is wel nog lang niet geaccepteerd door alle supermarkten in Nederland. Al jaren werd deze mogelijkheid gegeven aan klanten om te betalen met de creditcard. Grote supermarkten waagden die poging nog niet. Maar de kleine supermarktketens maakten altijd weer een uitzondering.

Het belangrijkste die een rol speelde bij betalingen met een creditcard waren de transactiekosten. Toch hebben ketens zoals Dirk en EMTE het betalen met een creditcard aangeboden aan hun klanten. Als vanaf het prille begin hebben deze winkels de mogelijkheid gegeven om te betalen met creditcard. Als je bij Dirk betaalt met je creditcard dan komt 50 eurocent in rekening.

Ook het opnemen van contant geld kan vrijwel overal met die creditcard. Overal ter wereld worden Visa of Mastercards geaccepteerd bij geldautomaten. Op zo een manier kun je altijd cash geld opnemen wanneer en waar je wilt.

Waar kun je met creditcard betalen?

Een van de belangrijke redenen om een creditcard aan te vragen is voor het reizen. Betalen met creditcard heeft zoals eerder gezegd in veel landen voorkeur. In Amerika is het betalen met een creditcard bijna overal acceptabel.

Dan komt Spanje bij kijken waar je al in de supermarkt normaal met een creditcard je zaken kunt afhandelen. In Europa wordt de creditcard vaak gebruikt. Bij velen in Nederland is het betalen met een creditcard niet opmerkelijk. Bij veel winkels, restaurants en supermarkten kun je terecht met je creditcard. Je kunt dat weten of herkennen aan het logo van de creditcard op de betaalautomaat.