Je hebt honger, wilt graag online eten bestellen, maar je hebt geen creditcard? Geen zorgen. Je kunt via UberEATS namelijk ook eten bestellen zonder de gebruikelijke creditcard van de traditionele bank, in plaats daarvan kun je gebruik maken van de prepaid creditcard van Transferwise. Hieronder bespreken we alle mogelijkheden:

UberEats met iDEAL

Betalen via iDEAL is vooral makkelijk als je kunt internetbankieren via een app op je telefoon. Stap 1: kies het gewenste eten > Stap 2: klik op ‘afrekenen’ > Stap 3: Selecteer betaalmethode iDEAL (staat de optie nog niet aangevinkt, kies dan voor ‘Veranderen’ om iDEAL te selecteren > Stap 4: kies ‘Bestelling plaatsen’. Als het goed is kun je nu makkelijk via je internetbankieren app betalen met iDEAL.

UberEats met PayPal

Beschikt jouw telefoon niet over jouw bank app, dan is het wellicht wat lastiger om te betalen met iDEAL omdat je het dan via de computer moet doen. Een andere optie is eventueel om te betalen via PayPal mits je een account hebt en geld op deze rekening hebt staan natuurlijk.

Het proces om te betalen via PayPal is nagenoeg hetzelfde als bij een iDEAL betaling. Stap 1: kies het gewenste eten > Stap 2: klik op ‘Afrekenen’ > Stap 3: Selecteer betaalmethode PayPal (staat de optie nog niet aangevinkt, kies dan voor ‘Veranderen’ om PayPal te selecteren > Stap 4: kies ‘Bestelling plaatsen’. Nu word je doorgestuurd naar de betaalpagina of app van PayPal om de betaling te doen en je bestelling af te ronden.

UberEats met een prepaid creditcard

Het laatste alternatief om zonder gewone creditcard eten te bestellen bij UberEATS is het gebruik van een prepaid creditcard van Transferwise. Een gewone creditcard is helaas niet voor iedereen verkrijgbaar, maar een prepaid creditcard aanvragen kan iedereen. Nadat je op ‘Afrekenen’ hebt geklikt, kies je bij de betaalmethoden voor de optie ‘creditcard’ en vul je de gegevens van je prepaid kaart om te betalen.