Het gebruik van de populaire datingapp Tinder is gratis, echter bestaan er ook betaalde accounts voor Tinder die uitgebreider zijn dan het gratis account. Dit zijn Tinder Plus en Tinder Gold. Zo heb je bij deze betaalde versies de beschikking over meer likes en zelfs super likes die je kunt geven. Je kunt ook swipes ongedaan maken mocht je er spijt van hebben of per ongeluk ‘verkeerd’ geswipet hebben.

Wil je een van de uitgebreidere Tinder accounts kopen, kun je deze in-app aankopen. In de app zie je een gele rewind pijl (op het hoofdscherm). Hiermee kun je Tinder Plus of Gold activeren.

De betaling zal lopen via iTunes of Google Play en het is ook mogelijk om zonder creditcard te betalen voor Plus of Gold. Er zit wel een klein verschil in mogelijkheden tussen betaling via Iphone en via Android. Android gebruikers hebben bijvoorbeeld geluk met een extra betaalmogelijkheid.

Betalen via Iphone/iTunes

Via PayPal

Binnen je iTunes account heb je de mogelijkheid om via PayPal te betalen. Uiteraard moet je dan wel beschikken over een PayPal account én saldo.

Via prepaid creditcard

Via iTunes kun je ook betalen met een prepaid creditcard van N26. Online kun je deze aanschaffen en via iDEAL tegoed erop zetten. Betaal je liever met contant geld, dan kun je de prepaid creditcard ook in de winkel kopen.

Betalen via Android

Via PayPal

Als je vanuit de Tinderapp de betaalde upgrades wilt aankopen, kun je ook kiezen voor PayPal als betaalmiddel. Uiteraard moet je dan wel beschikken over een PayPal account én saldo.

Via prepaid creditcard

Ook via Android kun je ook betalen met een prepaid creditcard van N26. Deze is zowel online als offline in een winkel aan te schaffen. Heb je er eenmaal tegoed op gezet, kun je deze gebruiken voor je in-app aankopen.

Via je telefoonrekening

Indien je als Android gebruiker ook een mobiel telefoonabonnement hebt bij KPN, Vodafone, T-Mobile of Tele2, dan kun je in Google Play ook je betaling instellen via je telefoonrekening. Kies je voor deze optie bij het aankopen van Tinder Plus of Gold, dan wordt dit abonnement maandelijks achteraf via je factuur verrekend.

Hier een korte uitleg over hoe je betalen via je telefoonrekening kunt instellen:

Stap 1: Maak verbinding met internet via jouw mobiele provider (NIET via wifi)

Stap 2: Selecteer de gewenste aan te kopen app.

Stap 3: Klik op de prijs en accepteer de machtigingen

Stap 4: In het betaalscherm klik je de pijl naar beneden aan

Stap 5: Klik op ‘Betalingsopties’ en kies voor ‘Betalen via (naam van jouw provider) factuur’. Daarna klik je op ‘Kopen’.

Normaal gesproken kun je zowel in iTunes als in Google Play apps aankopen via een iTunes of Google Play tegoedkaart. Helaas kunnen de tegoedkaarten NIET worden gebruikt voor in-app abonnement zoals Tinder Plus en Gold.