Stel je wilt een auto huren, maar beschikt niet over een creditcard. Geen paniek, er zijn soms namelijk ook mogelijkheden om een auto te huren met alleen een debitcard of contact. Meestal kan dit niet bij de wat grotere autoverhuurders, maar soms wel bij enkele kleinere maatschappijen zoals: https://www.autohopper.nl/.

Een andere goede optie is het gebruik maken van de prepaid creditcard van Transferwise. Deze is volledig gratis aan te vragen en tegen zeer lage kosten te gebruiken, ook in het buitenland.

Deel een auto

Er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden om een auto van iemand dichtbij in de buurt te huren. Bepaalde websites bieden de mogelijkheid om te zien waar, voor hoeveel en hoe lang je bij iemand uit de buurt een auto kan lenen en de auto’s die je dus huurt zijn van een particulier. Vaak gaat hier géén borg mee gemoeid. Een website als https://mywheels.nl/ is een bekend voorbeeld.

Ook deze websites vereisen geen creditcard. Echter zul je vaak wel eerst lid moeten worden voordat je daadwerkelijk kunt huren via de site. Meestal duurt het een paar dagen voordat het lidmaatschap goedgekeurd is. Deze website zijn een erg goede optie voor als je vaker in het jaar een auto wilt huren voor korte ritjes. Let op, niet alle websites opereren landelijk. Kijk dus voordat je je aanmeldt of er ook huurauto’s bij jou in de buurt zijn.

Tips voor het huren van een auto in het buitenland met alleen een debitcard in je bezit

Over het algemeen is de ervaring in het buitenland dat je alleen een auto kunt huren als je in bezit bent van een creditcard. Soms kun je wellicht wel met een debitcard betalen (met de PIN) of contant. Maar deze opties zijn vaak schaars. Hieronder geven we je enkele tips over hoe je de kans vergroot om een verhuurbedrijf te vinden die ook zonder creditcard een auto aan je verhuurt:

  • Huur klein én lokaal. Zoek autoverhuurbedrijven via Google en/of Google maps en probeer het woord lokaal in de zoekopdracht te zetten. Vaak komen eerst de allergrootste bedrijven in de resultaten naar voren. Kijk ook een verder op de volgende zoekpagina’s.
  • Vraag tips aan de ‘locals’, bijvoorbeeld je buren op vakantie of, indien je een huisje of kamer hebt gehuurd, aan je verhuurder. Verblijf je in een hotel, vraag dan of het hotel iets voor je kan regelen. Of stap eens bij de tourist Information naar binnen.
  • Geboekt via een reisbureau? Vaak hebben zij contacten of kunnen zij de auto voor jou regelen.