Ben je liefhebber van sieraden en doe je deze graag aan als je gaat stappen? Of is het nodig voor jou als zakenman of vrouw, om veel geld thuis te houden in een geldkistje? Waardevolle zaken moeten zo veilig als mogelijk opgeborgen zitten in je huis. Je hebt reeds het nodige gedaan. Wat zou je nog meer kunnen doen? Wellicht helpen deze tips je met het veiliger opbergen van jouw geld en kostbaarheden in huis.

De kluis

De eerste gedachte is natuurlijk het hebben van een kluis in huis. Echter, als je te maken hebt met inbrekers, zullen die je ertoe drijven de kluis open te doen. Het is belangrijk dat, ondanks je over een inbraak werende kluis beschikt, de kluis een heimelijke plek heeft in huis. Verder is het ook goed als jouw kluis niet weggedragen kan worden. Door het te verankeren aan jouw huis.

Vermijd duidelijk opvallende opbergplaatsen

Verstop je sieraden en geld niet in laden van de keuken, boekenkast of kleerkast. Inbrekers halen alles overhoop op zoek naar waardevolle spullen. Daarbij wordt van alles opengetrokken en kapotgesmeten. Vermijd eveneens je matras, want in je slaapkamer wordt ook alles compleet ondersteboven gekeerd.

Zo onopvallend als mogelijk

Heb je geen kluis, maak dan gebruik van de meest onopvallende opbergruimten in huis. Zoals onbruikbare ruimten in je huis. Onder een losse plank van de vloer bijvoorbeeld. Achter een losse steen in de muur of achter een vals stopcontact in de wand. Een leeg potje mayo of mosterd in de koelkast is ook wel handig.

Niet op 1 plek

Wat hierbij ook kan helpen, is dat je je kostbaarheden niet allemaal op 1 plek bewaard. Bewaar ze verspreid over het huis om zo de inbreker op een dwaalspoor te zetten. En hem ook te ontmoedigen zodat hij verdwijnt.

Buiten het huis

Heb je een stukje erf om het huis? Er zijn ook draagbare kluizen die je onder de grond kunt verstoppen. Zorg er natuurlijk voor dat niemand je in de gaten heeft. En uiteraard dat je het goed dicht doet zodat de inhoud goed beschermd blijft.

Is het echt nodig waardevolle spullen in huis te hebben, zorg dat je deze goed beveiligd verstopt. Zoals in een inbraak werende kluis. Maar er zijn voldoende onbruikbare ruimte in huis die heel onopvallend kunnen zijn. Het belangrijkste hierbij is om mensen niet het idee te geven dat er kostbaarheden in jouw huis te halen zijn.