Bij de vaak duurdere creditcards is vaak een vluchtvertraging verzekering gekoppeld.

Met deze vluchtvertraging verzekering bent u, indien u uw vlucht betaald heeft met uw creditcard, verzekerdvan een vergoeding bij:

  • vluchtvertraging (meestal vanaf 4 uur vertraging)
  • gemiste aansluiting of overboeking van de vlucht
  • extra reis- en/of verblijfkosten
  • verlies van bagage
  • vertraging van de bagage
  • persoonlijke ongevallen

Wanneer heeft u recht op een vergoeding?

  1. Met de vluchtvertragingsverzekering vindt er meestal een vergoeding plaats van extra gemaakte kosten wanneer uw vlucht meer dan vier uur vertraagd is. Bij chartervluchten geldt vaak een vertraging van meer dan acht uur voordat er een vergoeding wordt uitgekeerd. Stel dat u vlucht vier uur vertraging heeft en u uw aansluitende vlucht hierdoor niet meer kunt halen. De kosten welke u moet maken om deze vlucht om te boeken worden in veel gevallen vergoed.
  2. Maar ook de extra reis- verblijfkosten die gemaakt worden door vertraging per boot, bus, trein, of kort te zeggen het vervoermiddel waar de verzekerde gebruik van heeft gemaakt ten behoeve van zijn of haar gemaakte reis komen voor vergoeding in aanmerking.
  3. Denk daarbij ook aan kosten zoals de extra reis- en/ of verblijfkosten in de vorm van extra overnachtingen, dus de kosten voor langer verblijf.  Uiteraard verschilt de dekking van de vluchtvertraging verzekering per creditcard aanbieder. Vergelijkt u dus goed de verschillen per creditcard, voordat u een creditcard aanschaft.